Dodaj do ulubionych

Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar.pl

12.02.09, 14:25
Witam
Zna ktoś może ceny wycieczek oferowanych przez tę wypożyczalnię? I
jakie to są wogóle wycieczki, w jakie dni itp. Pisałam do źródła ale
dostałam tylko taką odpowiedź że oferują wszystkie wycieczki
dostępne na Teneryfie, ale jak już poprosiłam o szczegóły to mnie
olano :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: maria.m Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:44
      Moja rada-daruj sobie! tenerfarentacar to firma,którą prowadzi Polak i zdziera
      na innych Polakach ,tych , co nie znają angielskiego.Było już o tym na forum w
      wątkach o wypożyczaniu samochodu,ceny tam są o 30% wyższe od wypożyczalni
      hiszpańskich.Lepiej wypożycz sobie samochód (tylko z innej firmy-polecam Orcar)
      i sama pozwiedzaj,zobaczysz więcej i taniej....a warto , bo Teneryfa jest
      cudowna.:)
      • pina-vela Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar 12.02.09, 16:29
        Właśnie już teraz nie wiem czy będę u nich wypożyczać, bo nie lubię takiego
        podejścia do klienta.. skoro pytam o coś to oczekuję odpowiedzi, tym bardziej że
        pewnie wiele osób pyta o te wycieczki..
        Jadę na 2 tygodnie i na tydzień będę mieć samochód, tylko na te pozostałe dni
        chciałam kupić wycieczkę, na pewno na Gomerę i katamaran pod Los Gigantes i
        właśnie może coś jeszcze, tylko co to nie wiem bo nie uzyskałam odpowiedzi od
        nich :)
        A w tym Orcarze jest pełne ubezpieczenie?
        I gdzie można znaleźć wycieczki na Gomerę po polsku? (jadę z córką małą i nie
        będe jej wszystkiego tłumaczyć :) )
        • Gość: maria.m Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:48
          Wycieczki na Gomerę po polsku są z Tamaran w poniedziałki i piątki-Polka Gabi
          jest przewodnikiem.
          Poczytaj wątek
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=84613626&a=84613626
          W Orcarze jest pełne ubezpieczenia, zresztą poczytaj tu
          www.orcarcanarias.com/ing/condiciones.htm
          Katamaran super...ale tylko wtedy,jeśli nie masz choroby morskiej :(
          • Gość: maria.m Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:51
            Gomerę z TAMARANEM wykupisz u rezydenta.Super obsługa odbierają Cię sprzed
            hotelu,lunch w cenie.
            • pina-vela Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar 13.02.09, 08:03
              to że u rezydenta można kupić to wiem, tylko że zapewne jest drożej
              niż gdzie indziej.
            • Gość: maria.m Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 23:16
              Sprawdzałam to wcześniej-cena u rezydenta i w TAMARAN była ta sama-76,50 Euro w
              październiku 2008.
          • pina-vela Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar 13.02.09, 08:02
            > W Orcarze jest pełne ubezpieczenia, zresztą poczytaj tu

Czytałam już wczoraj to i jednak pełne nie ubezpieczenie nie jest:
            Insurance will not cover:
            - Damages in rims and tyres.
            - Lost or totally or partially broken keys. The charge will be from
            €30 to €100, depending on the model.
            - Punctures.
            - Third-party damages caused by reckless or careless driving.

Brawurowo nie zamierzam jeździć :), ale czytałam gdzieś, ze takie
            uszkodzenia opon to częste przypadki.

• jszafranski Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar 13.02.09, 10:36
              pokaz mi wpozyczalnie gdzie za zlapanie gumy lub uszkodzenie felg ( czyli
              wjezdzanie z impetem na krawezniki itp) daja ubezpieczenie :)

chcoby za przyklad dam teneryfarentacar - fragment z regulaminu.

Ubezpieczenie auto casco nie obejmuje:
              - zgubionych lub zniszczonych kluczyków samochodowych,
              - przedziurawionych opon(naprawa we własnym zakresie),
              - mandaty i kary nałożone przez policję i inne służby,
              - zniszczenia na skutek zatankowania auta niewłaściwym paliwem np. olej napędowy
              zamiast benzyny.
              Uwaga
              Szkody wynikłe na skutek używania pojazdu na drogach nieutwardzonych lub nie
              przeznaczonych do ruchu samochodowego - piasek, żwir, skałki, bezdroża itp. nie
              podlegają ubezpieczeniu, generalnie chodzi o uszkodzenia podwozia na skutek
              jazdy po takich drogach.

Wynajmujący odpowiada za szkody wynikłe podczas prowadzenia auta w sposób rażąco
              naruszający przepisy ruchu drogowego, popełnianie wykroczeń które rażąco
              zagrażają życiu i zdrowiu innych uczestników ruchu, ubezpieczyciel nazywa to
              "Damage caused by dangerous driving". np, jazda po prąd, jazda np 200 km na
              godzinę na drodze gdzie jest ograniczenie do 120 km, rażące wymuszenia
              pierwszeństwa przejazdu etc, jazda pod wpływem alkoholu lub narkotyków.
              Po ewentualnym wykroczeniu lub wypadku drogowym to policja będąca na miejscu
              zdarzenia określa czy było to wykroczenie "dangerous driving" czy zwykłe
              wykroczenie za które kierowca musi zapłacić mandat.

pina-vela napisała:

> > W Orcarze jest pełne ubezpieczenia, zresztą poczytaj tu
              >
              > Czytałam już wczoraj to i jednak pełne nie ubezpieczenie nie jest:
              > Insurance will not cover:
              > - Damages in rims and tyres.
              > - Lost or totally or partially broken keys. The charge will be from
              > €30 to €100, depending on the model.
              > - Punctures.
              > - Third-party damages caused by reckless or careless driving.
              >
              > Brawurowo nie zamierzam jeździć :), ale czytałam gdzieś, ze takie
              > uszkodzenia opon to częste przypadki.
              >
              • pina-vela Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar 13.02.09, 11:00
                jszafranski napisał:

> pokaz mi wpozyczalnie gdzie za zlapanie gumy lub uszkodzenie felg
                ( czyli
                > wjezdzanie z impetem na krawezniki itp) daja ubezpieczenie :)

A to widzisz, to zwracam honor :). Nie zagłębiałam się na razie w
                zakresy ubezpieczenia :). Więc jak któraś z wypożyczalni
                oferuje "full insurance" to nie obejmuje to uszkodzenia opon czy
                felg?
                A wiesz może co oznacza "Super CDW"? Bo takie coś można wykupić w
                Orlando za 5 EUR/dzień.
                • jszafranski Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar 13.02.09, 12:14
                  pina-vela napisała:

> jszafranski napisał:
                  >
                  > > pokaz mi wpozyczalnie gdzie za zlapanie gumy lub uszkodzenie felg
                  > ( czyli
                  > > wjezdzanie z impetem na krawezniki itp) daja ubezpieczenie :)
                  >
                  > A to widzisz, to zwracam honor :). Nie zagłębiałam się na razie w
                  > zakresy ubezpieczenia :). Więc jak któraś z wypożyczalni
                  > oferuje "full insurance" to nie obejmuje to uszkodzenia opon czy
                  > felg?
                  > A wiesz może co oznacza "Super CDW"? Bo takie coś można wykupić w
                  > Orlando za 5 EUR/dzień.

nie wiem jeszcze co to jest to super CWD , ale np tutaj

www.autoreisen.es/espanol/condiciones.html
                  wyglada ze jest wliczone , bez udzialu wlasnego klienta, jesli dobrze zrozumialem
    • Gość: Iwona Odradzam !!! mialam kontakt z nimi i bardzo ... IP: *.Red-79-155-199.dynamicIP.rima-tde.net 12.02.09, 21:44
      miałam okazje wypozyczać od nich auto i odradzam oszuści
    • Gość: Tenka Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:34
      Wypożyczałam od nich samochód w ubiegłym roku. Polecam cena 70E za 3 dni za mały
      samochód z klimatyzacją i pełnym ubezpieczeniem mówi sama za siebie.
      Byłam też z nimi na wycieczce na Gomerze - nie pamiętam dokładnej ceny ale ok.
      5E tańsza niż u rezydenta.
      Jak dla mnie spoko. Mogę polecić. Kontaktowałam się z nimi poprzez gg.
      Teneryfa super!!
      • motylanoga71 Re: Wycieczki na Teneryfie z www.teneryfarentacar 13.02.09, 13:02
        tyle ze w tej chwili maly samochod czyli np . fiat panda na 3 dni to kosztuje u
        nich 85 euro

70 to na dwa dni

a w wymienianych tu innych wypozyczalniach to sa koszty na dwa dni ok 45 euro
        a na 3 dni 61 euro.

Czyli tak jak ludzie pisza, KOSZA

Gość portalu: Tenka napisał(a):

> Wypożyczałam od nich samochód w ubiegłym roku. Polecam cena 70E za 3 dni za mał
        > y
        > samochód z klimatyzacją i pełnym ubezpieczeniem mówi sama za siebie.
        > Byłam też z nimi na wycieczce na Gomerze - nie pamiętam dokładnej ceny ale ok.
        > 5E tańsza niż u rezydenta.
        > Jak dla mnie spoko. Mogę polecić. Kontaktowałam się z nimi poprzez gg.
        > Teneryfa super!!
        • pina-vela Takie głupie pytanie dot. wypożyczalni ORCAR 16.02.09, 19:26
          Dlaczego Punto jest tańsze od Citroena Saxo? Jest gorsze czy o co chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka