miko_mama 23.11.07, 14:45 Może ktoś wie czy myć akrylową wannę? Ja myje ludwikiem bo podobno cify i inne tego typu rysują ją czy coś w tym stylu (tak mi powiedziano przy sprzedaży wanny) Chodzi mi o te osady z mydła. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.11.07, 15:00 Ja myje tym, co mi sie nawinie pod lapki - Cif, ekologiczny srodek czyszczacy, proszek do prania, raz nawet byl to Cillit... Czesto myje sama gabka - taka jak do mycia naczyn (nie, nie ta od garow mam specjalna lazienkowa) - i tez nalot schodzi super. Odpowiedz Link
miko_mama Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.11.07, 15:20 ok, i rozumiem że ten akryl sie nie rozpuszcza, nie rysuje ani nic? Jednym słowem ktoś sobie ze mnie jaja robił? Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.11.07, 15:42 Mam taka wanne ponad 3 lata i poorana nie jest )) Raz podrapalam ja dosc powaznie - mylam okna, a ze mialy dosc ostre rogi, to tak mi sie przypadkowo "zajechalo"... Bylo to rok temu. Nie wiem jakim cudem, ale na dzien dzisiejszy nie ma po tym sladu. Odpowiedz Link
mkartb01 Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.11.07, 15:22 Potwierdzam CIF w mleczku i gabka jest the best. Dodatkowo co jakiś czas Yplon Palemka (odpowiednik domestosa) - i akryl jest gladki oraz blyszczacy. Arekt Odpowiedz Link
dorismam Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.11.07, 15:30 Tak nie do końca - wszystko zależy od jakości akrylu. Podobno jakiś rok, może 1,5 temu Koło wypuściło jakąś wadliwą serię - tak w każdym razie mówili na Bartyckiej w W-wie. A ja także myję tym, co mam pod ręką, począwszy od płynu do prania, a kończąc na szamponie, przez wszystkie inne płyny. Nie trzeba używać wybielacza, ani szorować. Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.11.07, 16:01 sprzedawca twierdził, źe akryl odnawia sie jakąś pastą do lakierów samochodowych-ponoc wypełnia bruzdy u mnie po 5 latach wanna nie ma jednego zarysowania, ale czesciej korzystamy z kabiny prysznicowej Odpowiedz Link
budzik11 Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 22.01.08, 11:31 Ja używam: www.hgpolska.com.pl/PL/index.php?co=pduzy&pid=25&PHPSESSID=27d41aa1e7aa4c997b109955f61efcef W ogóle bardzo, bardzo polecam te firmę, od lat używam też: www.hgpolska.com.pl/PL/index.php?co=pduzy&pid=30&PHPSESSID=27d41aa1e7aa4c997b109955f61efcefi www.hgpolska.com.pl/PL/index.php?co=pduzy&pid=26&PHPSESSID=27d41aa1e7aa4c997b109955f61efcef Niestety, ciężko to dostać, ja kupuje w Castoramie, ale widziałam tez w innych sklepach tego typu. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 22.01.08, 17:39 Ja nie mam w wannie kamiennego nalotu, rdzy, zaciekow wiec nie potrzebuje az tak zracego srodka do stosowania na akryl... Odpowiedz Link
budzik11 Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.01.08, 19:24 Ja nie mam żadnego nalotu, nawet z mydła (używamy w płynie), a używam tych środków, bo mam twardą wodę i nawet po czystych kroplach wody zostają ślady. Już nie mówiąc o ściankach kabiny prysznicowej, których niczym innym umyć się nie da. Odpowiedz Link
daxter Re: wanna AKRYLOWA - czym myjecie? 23.01.08, 20:55 Ja myje takim płynem do łazienek z lidla W-5 lepszy o zpachu cytrynowym z wanną się nic nie dzieje, super zmywa sie osad . Odpowiedz Link