marmelada 14.01.09, 09:28 zbędny gadżet czy warto kupić? Proszę Was o rady i opinie. Może jakiś konkretny model mi polecicie . Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemini50 Re: Żelazko ze stacją parową 14.01.09, 10:03 Niespecjalnie wiem czym takie żelazko różni się od "normalnego" parowego. W każdym razie takie "normalne" w zupełności mi wystarcza, prasuje dokładnie, pary jest tyle ile trzeba (Philips). Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Żelazko ze stacją parową 14.01.09, 10:42 Witam, Chciałam mieć takie żelazko, ale dałam sobie spokój. Tak czy siak trzeba prasować,tzn. ręką machać;-D Teraz myślę o takim małym urządzonku od Karchera z parą wodną. To się trzyma w łapie i psika na koszulę na wieszaku albo co innego i para robi swoje. Kosztuje coś koło tysiąca, więc cena zbliżona do dobrej stacji parowej z żelazkiem. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link
at.at Re: Żelazko ze stacją parową 14.01.09, 13:45 Mam takie zelazko, fajna sprawa. Mam duzego Tefala, z systemem odkamienienia. Ma gigantyczna sile pary, mozna nim "prasowac" rzeczy na wieszaku, takie ktore sie odswieza para. Ma tez auto- wylacznik, wiec nie przepala tkanin. No i prasuje sie super, nie trzeba mocno cisnac ubran. Odpowiedz Link
mywork Re: Żelazko ze stacją parową 14.01.09, 15:20 mam takie urządzenie philipsa od jakiegoś roku i powiem szczerze nie wyobrażam sobie życia bez niego! od zwykłego żelazka parowego różni się tym, że wytwarza parę pod dużo większym ciśnieniem więc prasowanie jest dużo łatwiejsze (większość rzeczy wystarczy przeprasować z jednej strony), super do rzeczy z lnu czy grubej bawełny. Można prasować w pionie, np. zasłony. Na prawdę ładnie rozprasowuje wszystkie zagniecenia. Wada jest taka, że dobrze mieć oprócz tego urządzenia jakieś małe zwykłe żelazko jak potrzebujesz tylko jedną małą rzecz przeprasować, bo stacja parowa jest duża i dość ciężka więc jej podłączanie do jakiejś dupereli nie ma sensu. Generalnie polecam to urządzenie dla rodzin, gdzie prasowania jest dużo (u mnie 4 osoby więc jest tego niezła sterta). Mam model philips GC8220, kosztował ok. 450 pln Odpowiedz Link
acsis Re: Żelazko ze stacją parową 16.01.09, 18:48 super sprawa. szkoda, ze moje urządzonko z biedronki nie chce podgrzać pary dostatecznie. ech, biedronka.Ale jak ktoś ma dużo prasowania i najlepiej suszarnię czy garderobę gdzie takie żelazko może stać rozłożone to zazdroszczę, mi się mojego nie chce wyciągać do kilku szmatek, chciałabym miec osobne miejsce na prasowanie Odpowiedz Link
y3y Re: Żelazko ze stacją parową 16.01.09, 21:03 Mam takie zelazko i juz sobie nie wyobrazam prasowac zwyczajnym. Nie jest to na pewno gadzet ale rzecz warta zakupu. Odpowiedz Link
aleksandra2323 Re: Żelazko ze stacją parową 16.01.09, 21:32 Ja mam zwykłe żelazko, ale z odłączanym kablem, i nie wyobrażam sobie życia bez takiego udogodnienia (Philips) Odpowiedz Link
123tmk Re: Żelazko ze stacją parową 17.01.09, 13:34 Ja mam już drugie. pierwsze wytrzymało jakieś 6 lat. ja kupowałam na allegro jako sprzet powystawowy -zniemiec więc cena ok 200-300. prasuje się genialnie, ale trzeba się nauczyć jedną reką bo łatwo sie oparzyć. nie wyobrażma sobie powrotu do normalnego zelazka. miałam tefala i teraz też Tefal. Jednak kupno nowego w sklepie to jak na mój gust za wysoka cena,. Odpowiedz Link