Dodaj do ulubionych

kawa a karmienie piersia

09.02.05, 01:22
Co z piciem kawy, kiedy jeszcze karmicie piersia?
Prosze o Wasze opinie.
Dziekuje, solka5
Obserwuj wątek
    • atenka11 Re: kawa a karmienie piersia 09.02.05, 09:30
      na www.laktacja.pl jest spis lekow i ich wpływ/dopuszczalnosc w trakcie
      karmienia piersia. jest tez kofeina zawarta w kawie, wiec sama praczytaj. ja
      karmie dzidzie prawie 4 miesiace, maz w pracy na dwa etaty, zadnej rodziny i
      bez kawy nie dałabym rady. jak wynika z opisu naprawde bardzo niewielka ilosc
      kofeiny przenika do pokarmu, wiec jedna-dwie kawusie np rozpuszczalne nie
      zaszkodza małemu.mojemu nic nie jest. przepraszam za pisownie ale laktator w
      raczce.
    • aniapac Re: kawa a karmienie piersia 09.02.05, 10:08
      Przy pierwszym dziecku, które karmiłam prawie dwa lata, nie piłam kawy w ogóle,
      ale przy drugim, które karmię juz ponad półtora roku, piłam codziennie rano
      rozpusczalną od samego początku. Dziecko nie było pobudzone, za to jak już samo
      zacząło sięgać po kubeczki, to kawą się rozkoszowało (oczywiście tylko wtedy,
      gdy nie zdążyliśmy temu zapobiec). Chyba pamiętało ten smak z matczynego mleka
      i dobrze mu się kojarzył.
      • vanessa_io Re: kawa a karmienie piersia 09.02.05, 10:14
        Witam!
        Ja jestem kawoszką i nawet w ciąży z kawki nie zrezygnowałam (poza tym miałam
        niskie ciśnienie i bez kawy , to bym się nawet z łóżka nie podniosła).
        Karmiłam piersią 9 miesięcy i cały czas piłam kawę 1-2 dziennie rozpuszczalne.
        Dzidzi nic nie było. Więc myślę, że w rozsądnych dawkach nie szkodzi na pewno :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka