aaaaaaa37 Re: co sadzicie o wyniku tego testu? 08.05.07, 09:56 sorki! Mianowocie: wczoraj po poludniu zrobilam test, to byl moj 24 dz.c przy cyklach 26 dniowych. Wyszla zdecydowana jedna kreska! Zostawilam ten test w lazience i przed pojsciem spac patrze na niego a tam sa dwie kreski, ale ta druga zupelnie nie w tym miejscu co powinna byc(Wg wzoru) Jest zdecydowanie jasniejsza, ale znajduje sie za kreska testowa, a nie przed jak podaja na opakowaniu! Nie nakrecam sie zupelnie, ale to dalo mi jakas niewielka nadzieje.. bety nie bede robila bo juz nie mam sily na nic dodam ze brzuch mnie boli @powo. Myslicie ze to moze wskazywac ciaze? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: co sadzicie o wyniku tego testu? 08.05.07, 13:47 w instrukcji użycia każdego testu ciążowego podają czas, po upływie którego powinno odczytywać się jego wynik. Z reguły jest to kilka minut, w zależności od czułości danego testu ciążowego. Jeśli odczytasz wynik później, to będzie niemarodajny. Poza tym test ciążowy robi się w dniu spodziewanej miesiączki, najlepiej z porannej próbki moczu. Wg mnie nie jesteś w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: co sadzicie o wyniku tego testu? 08.05.07, 10:05 z tego co wiem, test jest ważny kilka minut, zawsze pisze na opakowaniu, powyżej danego okresu czasu nie jest "prawdomówny" Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: co sadzicie o wyniku tego testu? 08.05.07, 13:32 zadna z Was nie miala takiego przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: co sadzicie o wyniku tego testu? 08.05.07, 13:41 ja miałam kilka razy,ale niestety w ciąży nie byłam. Teraz jednak jestem w 20tc. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: co sadzicie o wyniku tego testu? 08.05.07, 13:49 na większosci testów pisze zdaje się że wyniku po 5- 10 minutach nie odczytuje sie juz , nawet jakbys zobaczyła w okienku wygraną miliona $ to tez byłaby to fatamorgana Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 yola13 08.05.07, 13:58 no tutaj to akurat sie z Toba nie zgodze. Mojej siostrze druga kreska ukazala sie po kilku godzinach i byla w ciazy, z tym ze kreska byla na wlasciwym miejscu, nie tak jak u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: yola13 08.05.07, 14:43 dziewczyny mają rację. Ważność wyniku testu to kilkanaście minut. Po tym czasie wszystko co pojawia się w okienkach testu jest niemiarodajne. Z twoją siostrą to był zbieg okoliczności. Najprawdopodobniej bety było za mało w moczu dlatego test wyszedł negatywny. Druga kreska po kilku godzinach była przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co sadzicie o wyniku tego testu? 08.05.07, 19:07 jesli kreska pojawia sie za tak zwana kreska kontrolna to nie nalezy miec zludzen, to pozostalosci barwnika ktory nie wzial udzialu w reakcji w polu kontrolnym nie ma to nic wspolnego z czasem odczytu testu z ktorym to rzeczywiscie moze byc roznie Odpowiedz Link Zgłoś