Dodaj do ulubionych

termin porodu na 13 maj:))

02.12.06, 09:21
witam wszystkie przyszle mamy.jak sie czujecie?jak dzidzi itd itp,ile wam
przybylo,jaki brzuszek piszcie pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • au500 Re: termin porodu na 13 maj:)) 02.12.06, 14:39
      witam!!! u mnie termin na 12 maj. czuje sie nie najlepiej,ale juz i tak dobrze
      w porownianiu do tego co było(mdłosci,wymioty,kreciło sie w głowie i.t.d).
      teraz bola mnie plecy,wymiotuje nieregularnie,nie moge wstac z łozka tak bolą
      mnie półdupki-to od kregosłupa.po za tym jest ok,przytyłam jak narazie 2 kg po
      tym jak schudłam 5 z powodu j.w opisałam. dzidzia rozwija sie wporzadku.
      brzuszek mało widoczny.pozdrawiam
      • panda2000 Re: termin porodu na 13 maj:)) 02.12.06, 14:45
        dziewczyny zapraszam na forum dla majówek:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43516
      • joleczka71 Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 12:59
        witam przyszłe mamuśki!!!!!!
        termin mam na 19 maj
        synuś smile))))
    • dorlab3 Re: termin porodu na 13 maj:)) 06.12.06, 19:39
      A ja mam termin na 11 majsmile Czuję się świetnie i od ponad tygodnia czuję ruchy
      dzidzusiasmile ważę 60 kg czyli ok 6 kg więcej niż przed ciążą- ponoć trochę za
      dużo przytylam ale nie martwię się tym. Pozdrawiam Majóweczkismile
    • gosika78 Re: termin porodu na 13 maj:)) 07.12.06, 09:58
      hehe, ja miałam termin 13 maj 2006 smile
      Urodziłam 23 maja.
      Na tym etapie ciąży czułam się super - jak nie w ciąży smile
    • wiolus5 Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 14:05
      witam.ja mam termin na 18 maja.juz zaczyna rosnac brzuszek i narazie przybralam
      na wadze 4,5 kilo.wszystkie objawy ustapily i jest super!!!pozdrawiam
      • alis82 Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 16:33
        Witam Majowe Mamy! Ja mam termin na 10.05. Mdlości, nudności i wymioty jakby
        ustaly, chociaż jeszcze czasami się zdarzają sad Ważę teraz ok. 55 czyli jakieś 5
        kg na plusie. Brzuszek zaczyna rosnąć i być widoczny. Dzidzi jeszcze nie czuję,
        ale wiem, że sie rusza (usg) i wiem też, że na 70% to dzieczynka. Jedyne co mi
        bardzo przeszkadza to moja cera, która miala być promienista, ale nie jest
        przynajmniej na czole (mam trądzik!!). Nigdy wcześniej nie mialam problemów z
        cerą aż do teraz. A poza tym to czuję się dobrze. Pozdrawiam.
        • magdalenkal Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 17:33
          oooo ja też mam termin na 10 majasmile czuje sie swietnie, 4 kilo na plusie a
          brzuszek zaczyna odstawac big_grin
          Pozdrawiam
          • shisha2 Re: termin porodu na 13 maj:)) 12.12.06, 19:12
            Ja mam termin na 19 maja. Przytyłam niecałe 2 kg, brzuszek zaczyna być widoczny.
            Niestety od 2 miesięcy mam straszne problemy z cerą, nigdy dotąd nie miałam
            takich zmartwień, zupełnie nie wiem co robić...
    • aga716716 Re: termin porodu na 13 maj:)) 13.12.06, 13:10
      Witajcie dziewczyny. Ja mam termin na 13 maja. Od początku ciąży czuję się
      rewelacyjnie. Żadnych mdłości, wymiotów, zachcianek itp. Jedynie w pierwszych
      tygodniach byłam trochę senna ,ale wtedy jeszcze nie wiedziałam ,że jestem w
      ciąży. Jedynym i największym moim zmartwieniem jest to, że dzidziuś jest zbyt
      nisko ułożony. Mój lekarz chciał mnie nawet położyć na odział, ale zostałam w
      domu. W domu i tak nic nie robię jestem na L-4 i siedzę przed telewizorem albo
      komputerem. Czuję się bardzo dobrze muszę tylko chodzić na częste kontrole by
      sprawdzać czy z dzidzią jest wszystko ok. Czuję już jak maleństwo się rusza.
      Najprawdopodobniej będzie to chłopczyk Marcel.Pozdro dla wszystkich majówek.
      • rauxa Re: termin porodu na 13 maj:)) 13.12.06, 15:35
        ja tez dokladnie 13 maja.. ale jakos tak sie czuje ze bedzie troszke wczesniej..
        brzuch mi sie zrobil niesamowity, nie wchodze w zadne ciuchy sprzed ciazy,
        chociaz waga ruszyla tylko 3 kilo..
        tak poza tym:
        - wloski na brzuchu..
        - chlopczyk na 100 procent.. podobno..
        - znakomite samopoczucie, troche nerwow na poczatku i cale mnostwo spania
        - od kilku dni ruszyly wiezadla.. dziwne uczucie
        • aga716716 Re: termin porodu na 13 maj:)) 14.12.06, 11:16
          Witaj rauxa. To moja pierwsza ciąża i niewiele zdążyłam się nauczyć. Czy
          mogłabyś mi powiedzieć o co chodziło z tym "od kilku dni ruszyly wiezadla..
          dziwne uczucie".Pozdrawiam.
          • rauxa Re: termin porodu na 13 maj:)) 14.12.06, 15:57
            moja ciaza tez pierwsza, nie mam doswiadczenia, obserwuje i pytam ginekologa,
            czuje sie dziwnie, odczucie jakby zmienial sie uklad kosci w miednicy..
            boli mnie tylek, a ze pracuje 8 godzin przed komputerem to zaczelam sie troche
            martwic.. a pozniej bol jakby w okolicach jajnikow.. na poczatku dalam popis
            mojej ignoracji i mysle faktycznie jajniki.. potem zadzwonilam do ginekologa
            i powiedzial mi ze rozciagaja sie wiezadla, dziecko ,,pnie,, sie do gory..
            i rzeczywiscie brzuch bardzo sie zaokraglil i podniosl,i to wszystko w ciagu
            kilku dni, jestem w 19 tygodniu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka