siasia826 02.12.06, 09:21 witam wszystkie przyszle mamy.jak sie czujecie?jak dzidzi itd itp,ile wam przybylo,jaki brzuszek piszcie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
au500 Re: termin porodu na 13 maj:)) 02.12.06, 14:39 witam!!! u mnie termin na 12 maj. czuje sie nie najlepiej,ale juz i tak dobrze w porownianiu do tego co było(mdłosci,wymioty,kreciło sie w głowie i.t.d). teraz bola mnie plecy,wymiotuje nieregularnie,nie moge wstac z łozka tak bolą mnie półdupki-to od kregosłupa.po za tym jest ok,przytyłam jak narazie 2 kg po tym jak schudłam 5 z powodu j.w opisałam. dzidzia rozwija sie wporzadku. brzuszek mało widoczny.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panda2000 Re: termin porodu na 13 maj:)) 02.12.06, 14:45 dziewczyny zapraszam na forum dla majówek: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43516 Odpowiedz Link Zgłoś
joleczka71 Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 12:59 witam przyszłe mamuśki!!!!!! termin mam na 19 maj synuś )))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorlab3 Re: termin porodu na 13 maj:)) 06.12.06, 19:39 A ja mam termin na 11 maj Czuję się świetnie i od ponad tygodnia czuję ruchy dzidzusia ważę 60 kg czyli ok 6 kg więcej niż przed ciążą- ponoć trochę za dużo przytylam ale nie martwię się tym. Pozdrawiam Majóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: termin porodu na 13 maj:)) 07.12.06, 09:58 hehe, ja miałam termin 13 maj 2006 Urodziłam 23 maja. Na tym etapie ciąży czułam się super - jak nie w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
wiolus5 Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 14:05 witam.ja mam termin na 18 maja.juz zaczyna rosnac brzuszek i narazie przybralam na wadze 4,5 kilo.wszystkie objawy ustapily i jest super!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alis82 Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 16:33 Witam Majowe Mamy! Ja mam termin na 10.05. Mdlości, nudności i wymioty jakby ustaly, chociaż jeszcze czasami się zdarzają Ważę teraz ok. 55 czyli jakieś 5 kg na plusie. Brzuszek zaczyna rosnąć i być widoczny. Dzidzi jeszcze nie czuję, ale wiem, że sie rusza (usg) i wiem też, że na 70% to dzieczynka. Jedyne co mi bardzo przeszkadza to moja cera, która miala być promienista, ale nie jest przynajmniej na czole (mam trądzik!!). Nigdy wcześniej nie mialam problemów z cerą aż do teraz. A poza tym to czuję się dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkal Re: termin porodu na 13 maj:)) 08.12.06, 17:33 oooo ja też mam termin na 10 maja czuje sie swietnie, 4 kilo na plusie a brzuszek zaczyna odstawac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shisha2 Re: termin porodu na 13 maj:)) 12.12.06, 19:12 Ja mam termin na 19 maja. Przytyłam niecałe 2 kg, brzuszek zaczyna być widoczny. Niestety od 2 miesięcy mam straszne problemy z cerą, nigdy dotąd nie miałam takich zmartwień, zupełnie nie wiem co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
aga716716 Re: termin porodu na 13 maj:)) 13.12.06, 13:10 Witajcie dziewczyny. Ja mam termin na 13 maja. Od początku ciąży czuję się rewelacyjnie. Żadnych mdłości, wymiotów, zachcianek itp. Jedynie w pierwszych tygodniach byłam trochę senna ,ale wtedy jeszcze nie wiedziałam ,że jestem w ciąży. Jedynym i największym moim zmartwieniem jest to, że dzidziuś jest zbyt nisko ułożony. Mój lekarz chciał mnie nawet położyć na odział, ale zostałam w domu. W domu i tak nic nie robię jestem na L-4 i siedzę przed telewizorem albo komputerem. Czuję się bardzo dobrze muszę tylko chodzić na częste kontrole by sprawdzać czy z dzidzią jest wszystko ok. Czuję już jak maleństwo się rusza. Najprawdopodobniej będzie to chłopczyk Marcel.Pozdro dla wszystkich majówek. Odpowiedz Link Zgłoś
rauxa Re: termin porodu na 13 maj:)) 13.12.06, 15:35 ja tez dokladnie 13 maja.. ale jakos tak sie czuje ze bedzie troszke wczesniej.. brzuch mi sie zrobil niesamowity, nie wchodze w zadne ciuchy sprzed ciazy, chociaz waga ruszyla tylko 3 kilo.. tak poza tym: - wloski na brzuchu.. - chlopczyk na 100 procent.. podobno.. - znakomite samopoczucie, troche nerwow na poczatku i cale mnostwo spania - od kilku dni ruszyly wiezadla.. dziwne uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
aga716716 Re: termin porodu na 13 maj:)) 14.12.06, 11:16 Witaj rauxa. To moja pierwsza ciąża i niewiele zdążyłam się nauczyć. Czy mogłabyś mi powiedzieć o co chodziło z tym "od kilku dni ruszyly wiezadla.. dziwne uczucie".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rauxa Re: termin porodu na 13 maj:)) 14.12.06, 15:57 moja ciaza tez pierwsza, nie mam doswiadczenia, obserwuje i pytam ginekologa, czuje sie dziwnie, odczucie jakby zmienial sie uklad kosci w miednicy.. boli mnie tylek, a ze pracuje 8 godzin przed komputerem to zaczelam sie troche martwic.. a pozniej bol jakby w okolicach jajnikow.. na poczatku dalam popis mojej ignoracji i mysle faktycznie jajniki.. potem zadzwonilam do ginekologa i powiedzial mi ze rozciagaja sie wiezadla, dziecko ,,pnie,, sie do gory.. i rzeczywiscie brzuch bardzo sie zaokraglil i podniosl,i to wszystko w ciagu kilku dni, jestem w 19 tygodniu.. Odpowiedz Link Zgłoś