Gość: atka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 09:56 czy ktoś zna przepis na smakołyk, który sprzedają np. w kawiarenkach Tchibo. Wygląda skomplikowanie (płat bezowy, masa orzechowa i jeszcze banany z masą (chyba) waniliową) ale smakuje extra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agridulce Re: tort bananowo-bezowo-orzechowy? 09.10.03, 11:58 Wydaje mi się, że Tchibo zaopatruje się w kawiarni Misianka z Parku Skaryszewskiego, czy też raczej w ich piekarni, która mieści się gdzieś w okolicach Marysina Wawerskiego. Mają tam dwa pyszne torty na bazie bezy: ormiański i bananowy. Przepisy na ormiański pojawiają się tu i ówdzie - myślę,że bananowy to owocowa, lżejsza i mniej słodka wersja ormiańskiego. Marek Łebkowski w swojej książce "Ciasta i desery" podaje kilka przepisów na torty bezowe, m.in. na tort daktylowy, przekładany kremem bananowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: tort bananowo-bezowo-orzechowy? IP: *.net.pl 09.10.03, 12:03 jeśli możesz to podaj jakieś przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atka Re: tort bananowo-bezowo-orzechowy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 19:14 Dzięki za adres kawiarni. Ten tort jest sprzedawany w jednej z warszawskich cukierni ale cena 120 zł jest trochę przesadzona. Jadłam tort ormiański ale zdecydowanie "zakochałam się" w tym bananowo-orzechowym. Dzięki za trop. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olejna Re: tort bananowo-bezowo-orzechowy? 09.10.03, 20:34 agridulce napisała: > Wydaje mi się, że Tchibo zaopatruje się w kawiarni Misianka z Parku > Skaryszewskiego, czy też raczej w ich piekarni, która mieści się gdzieś w > okolicach Marysina Wawerskiego. Mają tam dwa pyszne torty na bazie bezy: > ormiański i bananowy. Tchibo na pewno zaopatruje się w torty w Misiance. O rany, ale są pyszne i tuczące. Ja uwielbiam ormiański. Odpowiedz Link Zgłoś