-
Witam,
wraz z żoną pragniemy zaadoptować dziecko, gdzie znaleźć jakieś informacje na temat adopcji?
Przeczytaliśmy cały kodeks rodzinny i opiekuńczy ale niestety nie ma tam nic na ten temat.
-
Mam pytanie. Mam córeczkę - niespełna 3-letnią. Mój mąż (od 1,5
roku) jest jej ojczymem. Ula zna go praktycznie od urodzenia i od
samego początku mówi o nim jako o tacie. Jesteśmy w trakcie
przysposobienia córki przez męza. Ona nie zna swojego biologicznego
ojca.
I stąd pytanie - kiedy i w jaki sposób najlepiej dziecju wyjaśnić i
jak wyjaśnić, ze tata to właściwie nie jest tata? Ula nie rozumie
pojęcia, że ma jakiegos prawdziwego tatę, że ma dwóch tatusiów.
Co mam zrobić? A nie ...
-
chce oddac swoje biologiczne dziecko do adopcji ale po kolei..... Z mezem znamy sie 9 lat,w tym malzenstwo 4,jestem spelniona w pracy-maz tez,mamy zabezpieczenie finansowe,dobralismy sie...umielismy sie dogadac,isc na kompromisy.bylo tak pieknie...
Po slubie zaczelismy starac sie o dziecko.udalo sie! Ciaza przebiegala ,mialam robione kilka razy usg,wszystkie badania.podobno 'najlepszy lekarz' prowadzil moja ciaze.maz byl taki szczeliwy,.. Codziennie calowa mnie w brzuszek-bylo tak dobrze.dzi...
-
witam,ja jestem osobą która zgłosiła bicie,znęcanie się psychiczne,głodzenie,wyzywanie dziecka przez matke!w tej chwili wynajmujemy mieszkanie a chcielibyśmy zabrać małą do nas i stworzyć jej prawdziwy dom którego do tej pory nie miała!w tej chwili mała(5lat)przebywa w ośrodku opiekuńczym nie wiemy jeszcze czy sąd ograniczy matce prawa rodzicielskie i będzie trzeba małą adoptować czy tylo ograniczy i potrzebna będzie rodzina zastępcza ale mimo wszystko chciałam się dowiedzieć czy my możemy zł...
-
W większości wątków na tym forum piszecie że trzeba kochać dziecko pomimo
wszystko. Ale jak można pokochać kogoś na siłę, zmusić siebie do tego?
Przyznam że nie potrafię tego zrobić. Moje dziecko głownie drażni mnie i
denerwuje mimo że staram się nim należycie opiekować. Może te osoby które tu
doradzają podpowiedzą mi jak można pokochać dziecko.