adopcja

(12 wyniki)
  • Bardzo ciekawy artykuł i bardzo dobra inicjatywa. Muszę więcej o tym poczytać gdyż wydaje mi się że jest to bardzo na czasie. wyborcza.pl/1,75480,9001957,Adoptuje_na_9_miesiecy.html?as=1&startsz=x Niedawno słyszałem taką dyskusję - rozmawiają dwie młode dziewczyny o swojej koleżance. Koleżanka poznała chłopaka na dyskotece, ciąg dalszy banalny aż do bólu - efekt - ciąża. No i teraz konkluzja rozmowy - żebyśmy nie żyli w tym zapyziałym kraju to nie byłoby żadnego problemu żeby TO usunąć ...
  • Nie, spieszę uspokoić - bądź rozczarować:-) nie będzie a adopcjach homo... wyborcza.pl/1,82034,6014993,Zbyt_nietypowi_na_adopcje.html Wiem, że oceniać możemy tylko, to, co czytamy, a rzeczywistość może być różna. Ciekawa byłabym doświadczeń forumowiczów, którzy otarli się o formalności adopcyjne - potwierdzacie diagnozę autora listu?
  • Adopcja(18)

dziewczyny czy jest wsrod was ktos kto mając własne dzieci adoptował dziecko? zawsze bardzo pragnełam miec taką rodzinę w ktorej obok własnych bede wychowywała dziecko z domu dziecka. zastanawiam sie jak funkcjonują takie rodziny. czy nie czynicie różnicy? nawet nie wiem jakie kroki prawne powinnismy podjąć ania
  • za dziennikiem » Adopcja nie dla "homofobów" Sąd nie da im dzieci, bo nie lubią gejów Zaledwie kilka tygodni po tym, gdy trybunał w Strasburgu uznał, że zakaz adopcji dzieci przez homoseksualistów stanowi naruszenie ich praw, po raz pierwszy mamy przykład dyskryminacji w drugą stronę. Brytyjski urząd adopcyjny odmówił przyznania praw do opieki nad dzieckiem doświadczonemu małżeństwu. Oboje - zdeklarowani chrześcijanie - zostali zdyskwalifikowani za nietolerancyjny sto...
  • organizuje w naszej parafii(Mosina k/Poznania) uroczyste przyrzeczenie Duchowej Adopcji. Na spotkaniu przygotowującym kandydatów chciałabym przedstawić świadectwa/owoce osób,które podjęły już kiedys takie zobowiązanie, prosze o przykłady
  • czy jak to sie inaczej nazywa. Kochani odkad mam swoja malenka coreczke - straszliwie wrazliwa sie zrobilam na krzywde dzieci, dzieci zawsze lubilam, ale dopiero posiadanie wlasnego sprawilo, ze tak naprawde przejrzalam na oczy i ze te malenkie istotki, wszystkie bez wyjatku, staly mi sie nagle strasznie bliskie, drogie i kochane. Straszliwa rzecza i zbrodnia okrutna jest dla mnie aborcja - wyobrazic, opias i myslec o tym nawet nie moge. dlatego od dni trzech postanowilam modlic s...
  • Rozumiem, że nie. Proszę o podanie argumentów, dlaczego nie. Moje propozycje: - Bo dziecko patrzy na nieprawidłowy model rodziny i uznaje go za prawidłowy - Bo brakuje mu rodzica płci przeciwnej - Bo związki homoseksualne częściej bywają nietrwałe niż trwałe - Bo to wbrew naturze Proszę o dalsze. We wszelkich rozmowach na ten temat zawsze powala mnie w końcu argument: dlaczego lepszy Dom Dziecka niż dwie mamusie/dwóch tatusiów. No i właśnie nie wiem. Bo to co powyżej - ale w D...
  • Tak sobie ostatnio pomyślałam i chciałam Was prosić o pomoc, pomysły, zaplecze z zakresu Tradycji i nauki Kościoła, opinie i wszystko co przyjdzie Wam do głowy w temacie chrztu dzieci adoptowanych. Zdarza się, że adoptowane dziecko jest już ochrzczone. Kontaktu z chrzestnymi nie ma. Wiem, że rodzicom i tym dzieciom czasem brakuje tego wymiaru życia chrześcijańskiego, rodzinnego. Czy słyszeliście o czymś na kształt obrzędu błogosławieństwa dla rodziców adopcyjnych i quasichrze...
  • jakiegos dziecka z misji, tj chodzi o placenie za szkole tego dziecka, kontakt z nim. Znam rodziny, ktore w to weszly i chwala sobie kontakt z tym dzieckiem. Wczoraj z M postanowilismy sie w tej sprawie rozejrzec. Znalazlam jedna strone na ten temat: www.sma.pl/moyo/projekt.html czy znacie moze jeszcze jakies inne organizacje, wiarygodne, przez ktore taki kontakt mozna byloby nawiazac
  • OTOCZMY TROSKĄ ŻYCIE CZŁOWIEKA List pasterski Episkopatu Polski na Niedzielę Świętej Rodziny 28 XII 2008 Siostry i Bracia! Umiłowani w Chrystusie Panu! Radość wielka, która z okazji Bożego Narodzenia staje się udziałem całego ludu, to radość z narodzenia Dziecka. Radość tę wypowiedział Symeon, który „wziął Dzieciątko Jezus w objęcia, błogosławił Boga” i wypowiedział proroctwo wobec Izraela, a także do „Matki Jego, Maryi.” Radość tę wypowiedziała proroki...
  • W Niemczech Rada Etyki zaleca zlikwidowanie okien życia tu podaje artykuł wiadomosci.onet.pl/2086712,12,spor_o_okna_zycia_one_godza_w_prawa_dzieci,item.html
  • Witam. Każdy z nas podejmuje czasem wyzwania, mniejsze czy większe. Zmierzenie się z niektórymi z nich wymaga ogromnego poświęcenia a jednocześnie istnieje ryzyko,że i tak się nie uda. Zastanawiamy się, czy w ogóle warto. Można by przecież spokojnie, po staremu....tak też w sumie byłoby dobrze. Piszę na tym Forum, bo chodzi nie chodzi mi kalkulowanie zysków i strat, ale o komentarze w duchu wiary. Warto? Trzeba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się