Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      adopcja

adopcja

(5 wyników)
    • Witam wszystkie mamy mające doswiadczenie z zespołem dziecko+ pies. Mam dwoje małych dzieci ( 4 mies i 1,5 roku) i chciałabym adoptować suczkę rasy lablador ponieważ: - chcę aby moje dzieci miały kontakt z jakimś zwierzęciem najodpowiedniejszy byłby właśnie pies, - lablador to jak słyszałam bardzo łagodne dla dzieci psy i dosyć "łatwe" w wychowaniu, - kocham zwierzęta a najlepiej by było gdyby to pies był własnie obiektem miłości, i to duuży pies, - chcę zrobić coś dobrego dla ...
    • Adopcja(7)

Natrafiłam dzisiaj przypadkiem grzebiąc po internecie na str misjanadziei.org.pl i dane statystyczne poruszyły mnie do głębi. Jak myślicie drogie mamy, dlaczego tak niewiele dzieci jest adoptowanych w Polsce? Przecież gdyby co powiedzmy dziesiąta normalna, zdrowa, kochająca się rodzina zaadoptowała jedno dziecko w krótkim czasie zniknąłby problem dzieci niechcianych, nieszczęśliwych i niekochanych a tym samym społeczeństwo byłoby zdrowsze, bez takiej wielkiej patologii społecznej, bo z ...
    • Czy jest w Polsce mozliwość adoptowania dziecka przez osobę samotna? Jakie trzeba spełnić warunki?
    • I wiecie co? W ostatnim czasie trochę jestem zdołowana, bo z przerażeniem stwierdzam, że problem sieroctwa w ogóle nie interesuje tych ludzi, którzy mają już swoje dzieci (są cudowne wyjątki, ale nieliczne). Zastanawiam się dlaczego? Niby każdy żyje jak chce i jak lubi, tylko, że jak tu lubić takie życie, w którym nic się dla drugiego człowieka nie zrobiło? A tym bardziej dla takiego całkiem małego i bezbronnego? Bo podjęcie pracy dla swoich rodzonych dzieci, to żadna sztuka - to mamy niej...
    • Czasem jak mam wolna chwilę krąże sobie po różnych forach o tematyce dziecięcej. PRZECZYTAJCIE TO KONIECZNIE Czytałam i płakałam (mam 4 i pół miesięcznego synka) Post jest o dziewczynie która chce oddać dziecko !!!! www.bizz.pl/forum/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic=984&forum=11&start=0 Co o tym sadzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się