Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      adopcja

adopcja

(10 wyników)
    • Strasznie popularny temat na forach społecznych, politycznych i innych. A co wy, osoby zainteresowane psychologią, obeznane z jej tajnikami sądzicie o wychowywaniu dzieci przez rodziców tej samej płci. Jakie są głosy autorytetów, jakie badania, ich wyniki itp ?
    • adopcja(13)

Mam pytanko jak sprwadzić,ze jest sie adoptowanym dzieckiem?Pytam o inne metody niż badanie genetyczne.
    • Jestem w trakcie procesu adopcyjnego i mam pytanie, ile czasu po kwalifikacji zaadoptowaliście dziecko? Czy to możliwe, że czeka się parę lat?
    • 18 lat temu malzenstwo adoptowalo dziecko, do tej pory ukrywali ta tajemnice. Niedawno zmarl maz , i ta kobieta musi sama podjac decyzje... Syn stawrza problemy wychowacze...Jak teraz zaradzic i powiedziec jemu prawde, a moze zaczekac az bedzie mial wlasna rodzine.
    • ADOPCJA(9)

temat zostal poruszony przy okazji dyskusji o aborcji. ja chce sie jednak dowiedziec, czy w glebi serca (wiem, ze nikt sie nie przyzna otwarcie, mowiac o podziwie dla takich rodzin) bezdzietne-nie-z-wyboru malzenstwa nie wzbudzja w Was czegos w rodzaju litosci? a po drugie, czy uwazacie, ze wiez dziecko-rodzic jest glownie biologiczna, czy mozna ja "uksztaltowac" we wczesnym dziecinstwie z "cudzym" dzieckiem?
    • Bardziej mocno i silnie niż swoje własne, rodzone? Plotkując o sławach estrady, to np. Madonna, adoptowała kolejne dziecko. I śłusznie, jezeli chce mmieć tych dzieci więcej, a nie moze mieć własnych. Jednak z innych informacji wynika,ze jej rodzone dziecko, córka, ma poważne problemy i jest w kryzysie. Wchodzi w trudny wiek dorastania i w sumie nie wiele matka angażuje się w jej zycie i problemy. Ta adoptowana córeczka, kiedyś też będzie dorastać, jaka wtedy będzie reakcja matk...
    • Jest mi bardzo smutno nie chce mi sie zyc kiedy widze jak moja zona jest załamana jestesmy 6 lat po slubie i nie mamy dziecka...boli strasznie juz nie mamy sily walczyc. Widze jak on ciagle chodzi i placze a ja nie moge jej pomoc... Tlumacze ze bedziemy zli bez dzieci przeciez sie kochamy( o adopcji nie ma mowy ona nie chce) Ostanio powiedziała mi zeby ulozyl sobie zycie i znalzl sobie inna kobiete bo ona nie chce mi marnowac zycia co mam zrobic mowie jej ze kocham ja i chce byc z...
    • Dziś wróciłam od lekarza. Był bardzo ładny, zimowo śniegowy wieczór... a po mojej głowie tłucze się do teraz myśl, że jest znikoma szansa na to, abym kiedykolwiek miała dzieci. A mam ponad 30 lat. I wiecie co? Nawet nie miałam komu o tym powiedzieć. Mam przyjaciółkę, ale nie chciałam jej zbytnio martwić... A Mama nie jest mi na tyle bliska. Mam kogoś, z kim sypiam, taki romans bez zobowiązań i pytań, co dalej. Napisałam Mu smsa... Ty też??? - Odpowiedział. Dodał, że właśnie rozmawia...
    • Kolejny przypadek, dziecko adoptowane, gdy nie spelnilo oczekiwan rodzicow, zostalo oddane z powrotem. Czasami to ' z powrotem' bywa, do wstrzasajacych warunkow bytowych.Niestety! Oczywiscie takich rodzicow prasa swiatowa, rozdziera na strzepy. Atakujac i oskarzajac o zwyrodnienie...hm jednak, jest w tym pewien gwozdz. 1. Rodzice adopcyjni, to nie rodzice biologiczni, nalezaloby uwzglednic roznice w traktowaniu dziecka, jakie moga zajsc, rozczarowanie, dziecko trudne, do tego ni...
    • zejsc ponizej dna. !!!!!!!!!!!!!!! Szwedzcy homoseksualiści, którzy żyją w zarejestrowanych związkach, od przyszłego roku będą mogli starać się o adopcję dzieci na równi z rodzicami z par heteroseksualnych. Dotąd było to możliwe tylko w Islandii, Danii i, pod pewnymi warunkami, w Holandii. TO JUZ NIE O RELIGIE CHODZI ALE O ZDROWY ROZSADEK. MOZE TRAZ POZWOLIC LUDZIOM ZYC Z KONIEM CZY MALPA. Potem stworzyc robota krory ma dusze wedlug jakiegos polskiego profesora debila. Na koniec zro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się