Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      adopcja

adopcja

(22 wyniki)
    • Gdyby ktoś był zainteresowany taką formą adopcji, to tutaj jest nowa mapka fundacji i schronisk, dzięki której można sobie znaleźć pupila: blog.pomagaj.info/2006/11/08/wirtualna-adopcja-zwierzat/ PS: Napisałbym o tym w starym wątku o "wirtualnej adopcji" ale został zarchiwizowany...
    • nie wiem, czy byl ten temat juz tu poruszany: kazdy, kto chce pomoc zwierzakowi, a nie moze go z jakis wzgledow wziac do domu, moze dokonac wirtualnej adopcji. Kosztuje to 30 zl miesiecznie. Bedzie na karme i jakis kocyk lub koszyk. Pewnie, ze to nie to samo - pies czy kot potrzebuja rowniez milosci i domu, ale taka pomoc lepsza niz nic. Zachecam wszystkich do adopcji. Podaje adres schroniska w Sycynie, ktore takie adopcje organizuje. sycyn.schronisko.com pozdrawiam Ola
    • Chciałbym, mało, jest to moim marzeniem opiekować się/trzymać dużego kota. Mam na myśli np. geparda lub pumę. Czy ktoś z Was wie jak można to zrobić LEGALNIE? Nie interesuje mnie przemyt czy inne pozaprawne metody. Na tym zwykle najbardziej cierpi zwierzę, a to jest dla mnie nie do przyjęcia. Za rady w stylu: zatrudnij się w ZOO albo w cyrku, z góry dziękuję. W cyrku już pracuję ;-))) Pozdro dla wszystkich. <V>
    • Mnóstwo jest ogłoszeń typu: wezmę/przyjmę/kupię małego kotka. Proszę, zastanówcie się nad adopcją nieco starszych, co nie znaczy starych kotów. Roczny czy dwuletni kot to już prawie dorosły, a przecież ma juz ustabilizowany charakter, zwyczaje, a przy tym mnóstwo energii. Małe kotki szybko dorastają, przestają byc malutkimi kotkami, czesto wychodzi później, że ich charakter osobniczy nie odpowiada włascicielom (są np. zbyt żywiołowe, zbyt charakterne, za mało przytulaste itp.) i s...
    • Zastanawiamy się z mężem nad adopcją kota. Co prawda mieszkamy na 8 piętrze, ale na wiosnę chcemy zabudować balkon. Jednak mnie co innego spędza sen z powiek. Mianowicie staramy się o dziecko, a ja nie mam przeciwciał toxoplazmozy. I stąd moje pytanie, czy jest w Polsce jakieś schronisko, które przed wydaniem zwierzęcia nowemu właścicielowi robi mu wszelkie badania dot. chorób zakaźnych (również FIP, FIV itd) ?? Nie chcemy kota z hodowli, chcemy pomóc jakiemuś biedakowi, jednak ...
    • W jakim wieku najlepiej wziąć kotka? Powinien mieć skończone 2 miesiące czy trzy? Czy ktoś się orientuje. Dotychczas miałam koty brane w wieku 3-4 miesięcy, ale zastanawiam się czy można wziąć młodszego? Czy nie będzie jeszcze potrzebował mamy? Proszę o radę.
    • Do wyboru są koty i psy: www.korabiewice.empatia.pl/str.php?dz=7
    • Adopcje wirtualne - inaczej internetowe, na odległość. Jeżeli: nie możesz przygarnąć psa lub kota, bo np. nie masz ku temu warunków lub masz już w domu za dużo zwierząt chcesz pomóc któremuś ze schroniskowych psiaków lub kotów - w szczególności tym, które nie mają szansy na znalezienie nowego opiekuna lub z jakiegoś powodu nie mogą być oddane do adopcji, bo np. zbyt boją się ludzi zobowiązujesz się do regularnych, comiesięcznych wpłat na konto fundacji "Niedźwiedź", na utrzyma...
    • ADOPCJE KOTKOW W DNIACH 24 i 25 czerwca - WARSZAWA male kotki czekają na kochajacych opiekunów akcja adopcyjna odbywa się w dniach 24 i 25 czerwca - czwartek i piątek w sklepie zoologicznym ZOO MARKET ul. Nowowiejska 5 (przy metrze politechnika) tel. 0504 850 452 Kotki można obejrzeć osobiście i zaadoptować w tych dniach od razu. Jeżeli jednak nie zdążysz przyjść - bardzo proszę o telefon pod numer 0504 850 452, chętnie pomogę i doradzę w wyborze kotka. Mogę również dowieść mał...
    • troszke od tematu zwierzat odbiegne, ale nie za bardzo wiem gdzie ten post skierowac, wiec pisze tutaj, trudno, najwyzej bede linczowana ;) mam pytanie do ludzi, ktorzy zajmuja sie psami dlugo, a zwlaszcza psami w schroniskach: chcialabym zaadoptowac psa, ale nie wiem, czy jestem w stanie zapewnic mu wystarczajaco dobre warunki.. sytuacja przedstawia sie tak: mieszkam sama, na szczescie jest to mieszkanie wlasnosciowe, wiec nie ma problemu z wlascicielami, ktorzy moglby sie na t...
    • Cześć, mam problem i potrzebuję informacji, ewentualnie skierowania na jakąś stronę (lub do osoby/miejsca), gdzie mogłabym uzyskać pomoc. Buduję dom na wsi. Blisko Warszawy, ale jednak średnio cywilizowana to wieś, zważywszy na liczbę błąkających się bezpańskich psów. Jeden z takich psów, konkretnie kilkuletnia spora suka, ukochała sobie właśnie mój teren. Nikt (stróż, majster, robotnicy) jej stamtąd nie przeganiał, a wręcz przeciwnie - zaczęto dawać jej jeść, mniej lub bardziej regular...
    • mam wiadomosc, ktora moze was zainteresowac. niedlugo powstanie nowe forum dla osob, ktore chca oddac/przyjac zwierzaka. bedzie mozna tam umieszczac ogloszenia i do tego ze zdjeciami! forum ma ponadto zastapic rubryki "pies czeka na czlowieka", zamieszczane w lokalnych gazetach. szukamy teraz fajnej propozycji nazwy dla tego forum, dotychczasowe propozycje to "przygarnij", "zwierzak czeka", ale moze ktos wymysli jakas lepsza nazwe?
    • Czy ludzie trochę nie przesadzają z tym wypisywaniem problemów ze zwierzętami? Np. w temacie psów. Pies śmierdzi, pies brudzi, pies szczeka. Mój Boże - skoro decydujemy się na psa, to także na to, że trzeba się nim zajmować, że po deszczu pies śmierdzi, że dywan jest cały w "kłakach", że pies hałasuje swoim szczekaniem ITD. Ludzie to by najchetniej mieli psa do przytulanek - do 2-3 roku życia i ewentualnie do wtedy się nim zajmować. A jak już jest stary albo chory to myk myk wywal...
    • Planuje zaadoptowac psa ze schroniska (mysle o Paluchu albo jakims innym bliskim Warszawie). Wiem, ze niektore psie adopcje wymagaja ukonczenia 21 lat, mnie brakuje roczku i w zwiazku z tym sie zastanawiam, czy jest to ogolny wymog czy moze w Warszawie wystarczy 18? Jesli sie orientujecie, prosze wyjasnijcie mi ta sprawe. Pozdrawiam!
    • Syn mojego psa, rodowodowy, niespełna czteroletni czarny dog niemiecki szuka nowego domu. Hermes przez pierwsze dwa lata życia był typowym domowym pupilem. Potem jego właścicielka odsprzedała go do takiej typowej fabryki szczeniąt (czemu tego nie wiem, podobno z powodu majacego pojawić się dziecka). No, może nie "typowej" bo choć psów mnóstwo i wszystkie w kojcach i rzecz jasna szczeniaki bez papierów, to na szczęście porządnie nakarmione, grube, leczone, szczepione, odrobaczone. Hermes...
    • Zajrzyjcie na stronkę: gesio74.republika.pl i przystąpcie do nas.
    • Witam, chciałem zrobić prezent mojej 30 letnie dziewczynce z okazji kolejnych 18 urodzin i wymysliłem sierściucha ;-). W związku z powyższym zapytuję gdzie można takowego pozyskać ( najlepiej adopcja lub zakup niedrogo ). Marka sierściucha w zasadzie obojetna ale żeby nie był zbyt sierściuchowaty ( czyli krótkowłosy ). Dobrze by też było coby malec ( a bo najlepszy to niemowlak albo wczesne przedszkole ) byl juz wyedukowany co do roli kuwety w życiu kota. Ewentualne oferty lu...
    • Słuchajcie, dziś w poznańskiej Wyborczej przeczytałam ogłoszenie o adopcji kotki o imieniu Zosia, która jest słodka, ale wymaga dużo uczucia i opieki bo jest po potwornych przejściach. Napisano, że została zgwałcona i z tego powodu ma uszkodzone mięśnie odbytu. Na jakim my świecie żyjemy?
    • cytuję wypowiedź p. Alicji Janiszewskiej- Dyr.Palucha, zamieszczoną w art. "Szczęśliwcy i nieszczęśliwcy" (Gazeta Stołeczna- sob.12.X): "Zamieszanie spowodowane zmiana wybiegów to wina wolontariuszy. Biora zwierzaki, kiedy chcą i odprowadzaja, gdzie chcą. Aby to kontrolować, mosiłabym zatrudnić dziesięciu dodatkowych pracowników". Wydaje mi się, że taki dziwaczny człowiek jak wolontariusz, który "robi" za darmo powinien być przyjmowany z otwartymi rękoma, zwłaszcza w tak przykrym...
    • WItam, pozwolę sobie przesłac krótką informację o schronisku: Prowadzone od ponad 25 lat przez Panią Magdę Szwarc schronisko w Korabiewicach potrzebuje pomocy. Pieniądze właścicielki nie pozwalają na pokryciewszystkich kosztów niezbędnych do zapewnienia zwierzętom godnych warunków. Znajduje się tam obecnie około 600 zwierząt, w tym 5 niedźwiedzi, 500 psów, 70 kotów, 19 koni, 5 krów, 2 świnki wietnamskie oraz wilczyca. Sytuacja schroniska jest bardzo trudna. Potrzebna jest WSZELK...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się