Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
      amora

amora

(18 wyników)
    • Dzisiaj zaklepałem zestaw, jutro odbieram Do tej pory w moim góralu dopasowywałem zakresy przełożeń i zakładałem coraz grubsze agresywniejsze opony i szersze kierownice. Teraz całkowicie wymieniłem przód - widelec i koło. Moje trasy to pagórki, leśne korzeniowe ścieżki, piachy jak na plaży.Dotychczasowe zmiany poprawiały jazdę ale luźne piachy zawsze zatrzymywały przód 26", z górki jak odciążyłem przód to nieraz dawało przejechać. Większe koło na piachu powinno jechać jak odciążone ...
    • Witam, Zastanawiam się nad amorem do Cross/Trekking (28 cali). Jakiej firmy byłby najlepszy? Myślę o Suntourze NCX-4000. A może jest coś lepszego w niewygórowanej cenie? Pozdro
    • 1. Chce wymienic opony bo mam 1,9 i wydaje mi sie kiedy wjezdzam na przeszkody ze udezam felga, nie wiem czemu ale ucieka powietrze chociaz sprawdzalem w wodzie detke i nie moge napompowac zeby miec w miare twarda opone... -jaka firma podukuje dobre opony -jakiej grubosci wybrac do jazdy po kazdym rodzaju nawierzchni od asfaltu przez piasek, bloto (glebokie i plytkie), wode :P, po snieg? -podajcie konkretne modele :D 2. Manitou Axel Comp 100mm z lockout olej i powietrze- jak jad...
    • do amatorskiego xc? waga: ok 90 kg fundusze: ok 800zl.
    • Cześć. W nowym rowerku (z kolekcji 2005) mam amor Manitou Axel Comp. Problem jest tego typu ze amorek wykorzystuje mi tylko polowe ze 100mm skoku nawet jak na niego "naskocze" (waze ok 70kg) . Jest tez ogolnie troszke za twardy ale chodzi dosc ladnie w tym zakresie skoku w ktorym chodzi w ogole. Czy da sie zebym cos na szybko z nim zrobil bez utraty gwarancji? :) Czy jeszcze na nim pojezdzic zeby sie dotarl (na razie przez 3 dni zrobilem na nim moze z 50km bo nie mialem czasu zeby dluze...
    • witam kupiłem sobie rok temu tani (500zł) rower atb (ale nie z supermarketu:)) najtanszy z oferty kross taki jak ten: www.kross.pl/index.php?Page=420&grupa=1&kod=66 Rower ten jest mi potrzebny głownie do jazdy po mieście i weekendowe wypady za miasto w lekki teren. I w zasadzie spłenia dobrze swoją rolę gdyby nie jeden szczegół: przedni hamulec tarczowy a raczej jego atrapa, który praktycznie nie hamuje i stwarza tylko denerwujący hałas. Wszystko ok, przecież moge sobie założyc v-ki -...
    • Witam, mam rower dwa lata jednak z powodu nikłej ilości czasu przejechałem na nim tylko ok 600 km (w pierwszym roku nie przekroczyłem 100km). Amortyzator RockShox Dart Two . Zbliża się trzeci sezon tego roweru i mam zamiar przejechać minimum te 1000-1500 km (rower Haro V4, używany tylko rekreacyjnie a nie do dojazdów.) I Pytanie czy jeśli chodzi w porządku, nie ma luzów itp powinienem w ogóle coś z nim robić? Co ile powinno się smarować amortyzator?
    • są jeszcze takie? potrzebne amory do jazdy po mieście i w okolicach? czy bez bardzo boli? można na tym forum czytać, że tanie nie działają więc po co w ogóle są? czy taki rower to anachronizm? taki śliczny www.scott.pl/product.php?UID=77 tyle pytań a wątpliwość jedna z prośbą o rozwianie
    • Witam, mam amor RockShox TORA, po 4kkm przebiegu pojawił się problem, przestała działać blokada skoku, amor posiada dwa tryby pracy - z pełną amortyzacją - to działa OK, i z blokadą - z tym gorzej, amor jest cały czas miękki i w tym trybie dodatkowo przy ciśnięciu słychać syk powietrza. czy ktoś w Was ma / miał podobne doświadczenia i co było przyczyną ? z góry dzięki za sugestie
    • Szukam dla siebie roweru miejskiego, jakiejś przyjemnej damki. Z dobrym osprzętem, amortyzatorem, etc. Tak na logikę, to mi się zdaje, że teraz sklepy powinny wyzbywać się rowerów z lata bez swojej marży lub z niewielką, bo muszą zrobić miejsce na narty. Czy ktoś widział ostatnio jakieś przeceny rowerów? Damek miejskich w szczególności? Jeśli tak to gdzie gdzie? Chodzi mi o Warszawę.
    • witam wszystkich moje pytanie dotyczy przedniego amortyzatora sprezynowego ,jak ocenic jego zurzycie i kiedy wiadomo ze trzeba go wymienic nanowy po napewno nie so one tak wytrzymałe jak rama do dam jeszcze ze tu chodzi o amortyzator w rowerze crossowym ktory ma kola 28"?
    • Potrzebuje wymienic amora w swoim Kelly's Imagine 03 i zastanawiam sie na jaki: rock shox reba sl czy MANITOU R7 Super LO VS jakis bomber? cena powiedzmy 1500. nie uprawiam na tym sprzecie Dh chciałbym zeby był wytrzymały obrze amortyzował przy jak naj nizszej masie własnej. Pozdrawiam Bike'rzy
    • Witam, sam jestem posiadaczem (i to szczęśliwym) roweru tytułowej marki, jednakże chciałbym wymienić go na nowszy model (mój jest niższej klasy góralem i ma naście lat, a śmiga całkiem przyzwoicie, choć ma trochę słaby sprzęt, brak amora itp, choć może warto byłoby po prostu go mocno zmodernizować?). Interesuje mnie coś pokroju modelu Marlin (hardtail), raczej z vbrakami (lub hydro tarczówki). Jakie macie zdanie na temat obecnych rowerów Garego?
    • Przeczytałem wywiad z Gary Fisherem (ostatni Magazyn Rowerowy). Powiedział coś, co mi się bardzo spodobało - że obecne rowery są zbyt wymyślne, za wiele wymagają serwisowania, ustawiania, itp. I według mnie ma rację. Na pewno zaraz zostanę zlinczowany przez tłum wielbicieli nowości, ale.. a) czy hamulce tarczowe są naprawdę potrzebne? Wiem, jak jest mokro to ich skutecznośc jest większa niż V-brake, ale jeżdzę cały rob (deszcz i śnieg) i jakoś sobie daję radę. A stopień skompliko...
    • TREK 800(10)

He.. Właśnie sobie kupiłem taki rower. Rama stalowa, brak amortyzacji, z tyłu Altus z przodu jakiś shit, hamulce shimano, poza tym zupełny golas za 799 zł... i jeździ jak mercedes! Nie chce się wierzyć. Tym samym dołączam do zwoleeników teorii, że lepszy jest markowy podstawowy golas niż wybajerzony do granic grat. Możecie mi jednak napisać jakie są wady i zalety tego roweru? Aha - jedyne co odczuwam to brak przedniego amorka - już sam nie wiem czy chodzi o komfort jazdy czy o p...
    • cześć chciałbym spytać się jako laik o rower który mi polecał sprzedawca w tomarze jako najlepiej obecnie schodzący.Mogę przeznaczyć 1250 zł,na rower ,chciałbym go używać do jazdy po dolinkach krakowskich i czasem po dolinkach w tatrach(nie wyczyn po kamieniach,tylko po ścieżkach raczej) Obojętnie czy będzie mieć amora czy nie.Najgorsze że nie mam pojęcia o rowerach i nie wiem co kupić .co sądzisz o rowerze o którym mi zachwalał sprzedawca,mówił że jest najlepsza koleracja ceny do ...
    • uparłem się i chce taki mieć. Tak żeby potem zdjąć opony/ koła i zrobić trekkinga. Znalazłem Gary Fishera Montare, ale wydatek <5.000 to dla mnie przesada, 3.500 to górna granica. Ważne sa dla mnie przerzutki deore, amor z przodu i tarczówka. Cos takiego rzuciło wam się może w oczy? A może lepiej samemu to złożyć. Bedę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Pozdrówka
    • Własnie szukam sobbie roweru za 3000zl no i znalazlem kellysa www.mbike.pl/product_info.php?cPath=25_54&products_id=132 www.allegro.pl/show_item.php?item=79837693 czy te 2 oferty sa wiarygodne i oplacalne?? moze jest gdzies taniej? moze jest taki rower na lepszym osprzecie za te pieniadze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się