Dodaj do ulubionych

problemy ...

13.02.11, 11:22
Witam! Jestem rok po leczeniu, dwa razy miałem minusa i ostatnio robiłem badania i wszystko w normie. Lekarz stwierdził, że wyniki mam dobre i nie ma podstaw abym robił badanie na obecność wirusa. Jednak od dłuższego czasu czuje, że "boli" mnie prawa strona i czasami również lewa w okolicach wątroby. Co prawda mam teraz strasznie duży wysiłek fizyczny i psychiczny i tłumacze sobie to tym, że właśnie przez to mam takie dolegliwości i czuje, że jest coś nie tak z ta wątrobą. Czy ktoś miał lub ma takie objawy, że mimo iż mam dobre wyniki czuje, że z wątrobą są jakieś problemy? Poproszę o wypowiedz czy ktoś miał albo ma podobne problemy jak ja. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bu-zia Re: problemy ... 13.02.11, 14:13
      watrobę niszczy nie tylko wirus HCV, wszak jest wielu "wątrobowców" z ujemnym hcv.
      Nie mowie, ze tak jest akurat w tym przypadku, ale nastawianie sie ze nic mi nie jest bo mam ujemny hcv tez nie jest wskazane.
      Czy byla przed terapia badana wątroba na stopien zwłóknienia?, inne wskazniki (Alat Aspat ) w normie?
      Warpba ponoc nie boli, ale ja bym na Twoim miejscu dla bezpieczenstwa sie jej "przyjrzała"..... i pamietaj, wątroba nie lubi stresów ;)
      • zielik85 Re: problemy ... 13.02.11, 14:33
        Przed leczeniem stopień zwłóknienia był ok, teraz alat, aspat był w normie i nic nie wskazywało na jakieś problemy. Myślę, że głównym powodem są nerwy i duży wysiłek fizyczny który mam od pewnego czasu. Jestem na pewnym szkoleniu i niestety nie ma lekko.
        • bananarama-live Re: problemy ... 13.02.11, 18:46
          Pomyślisz że masz guza mózgu - zacznie boleć cię głowa.
          • gracja00 Re: problemy ... 13.02.11, 21:16
            watroba jest po prawej stronie
            po lewej Cie moze bolec zoladek, trzustka, dwunastnica
            po prawej prędzej pęcherzyk żółciowy niz watroba..
            moze zrob usg brzucha? jak masz kamyki w pęcherzyku to bedzie widac... moze dlatego Cie boli?
            a moze po prostu masz bóle ze stresu? albo wrzody na żoladku?
    • dominiczka_77 Re: problemy ... 14.02.11, 17:01
      Też pomyślałam o wrzodach , po szkoleniu zrób gastroskopię .
      • jan-w Re: problemy ... 14.02.11, 17:28
        To przy okazji dowiesz się czy nie masz żylaków przełyku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka