buciki

(55 wyników)
  • I jakiej firmy
  • Witam! Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u ortopedy, gdyz miałam się zgłosić z córeczką do lekarza na USG bioderek jak córcia będzie już chodzić sama tak od 3 miesięcy. Poszłam więc i okazało się ,że córeczka ładnie chodzi tzn. prawidłowo stawia nóżki, z bioderkami tez jest wszystko w porządku i nie ma jakichkolwiek problemów. Nawet nie musimy już więcej przychodzić na kontrole do ortopedy. Jednak lekarz zalecił , aby kupić córeczce buciki ortopedyczne,tj. takie za kostkę z usztyw...
  • ... adidas, czyli bez wysokiego "zapietka" itp.??? moj synek ma prawie 3 lata i do tej pory chodzil w wyzszych butach. dzis przymierzal "adidaski", bo pomyslalam sobie, ze moze w tym wieku takie ochronne obuwie ;) to juz przesada, ale nie chcial chodzic w nowych bucikach i czym predzej wskoczyl w swoje bartki. pomozcie prosze. dzieki!
  • witajcie, jestem troche zakrecona jesli chodzi o buciki dla maluchow:( po domu od poczatku kupujemy Tombutu, ale ostatnio przeczytalam, ze nie nadaja sie dla zdrowych stopek, bo maja nieelastyczna podeszwe (prawda:(; na podworko mamy Antylopę..teraz po 1,5 mca znowu wyrasta z bucikow Tombutu, wiec znowu mamy dylemat jakie kupic....poza tym musze tez kupic sandalki na lato... prosze, poradzcie !!!!!!! aha, jeszcze jedno jak poznac czy dziecko stawia stopki prawidlowo, niestety wyd...
  • jak myslicie czy dobre sa buciki dzieciece z CCC?? chodzi mi oczywiscie o to czy zdrowe dla młodej stópki ;) ??
  • Drogie Mamy, proszę o informację dot. kosztu zakupu bucików MEMO. I czy przy koślawości kolan warto takie buciki kupić? Czy bardziej zaufać wkładkom (te już mamy).
  • Moja córka ma IKSY, rok wstecz ortopeda nakazał schudnąć - wykonano, a nóżki krzywe jak były tak są. Więc postanowiłam się umówić do znanej u nas rechabilitantki i tu moje zdziwienie. Gdy powiedziałam o co chodzi dowiedziałam się, że ćwiczenia masujące to niewiele pomogą i buciki, wkładki, dieta również. Kazał nam nosic buciki odwrotnie (tzn. lewy na prawy)i dała pół roku, że będzie OK. Rany myślałam, że dla dziecka to bedzie problem- a jednak nie (biega). BARDZO PRSZĘ O WASZE OP...
  • Zwracam się do mam dzieci noszących buciki MEMO, proszę opiszcie rezultaty ich noszenia, czy Waszym pociechom pomogły. Mój czteroletni synek ma lekko koślawe kolanka i małe płaskostopie nosi buciki MEMO od roku i prawdę powiedziawszy rewelacyjnej zmiany nie widzę, może chętniej chodzi na dłuższe spacery, ale nie wiem o ile jest to zasługą bucików, a o ile faktu, że jest o rok starszy. Buciki te na spacerach czy w domu specjalnie mu nie przeszkadzają, są nawet bardzo wygodne, wię...
  • Może ktoś z Was się orientuje, o co chodzi ortopedzie. Byliśmy na wizycie kontrolnej, dziecko ma 2 lata i lekko koślawe nóżki (wygięte w X). Lekarz zalecił zrobienie u szewca ("każdy szewc to pani zrobi") od wewnętrznej strony butów wkładek 5mm (zrozumiałam, że ma to być jakieś doklejenie klinów od strony podeszwy). Oczywiście żaden szewc nie wie o co chodzi (!), niby mogliby to zrobić, ale ja boję się że taki szewc to nie zakład ortopedyczny, a ja nawet nie wiem jak ma to wygląda...
  • wczoraj bylismy na bilansie 2-latka i pani doktor potwierdzila moje obawy co do stawiania stopek. Kazala kupic dobre buciki, pantofelki ktore maja profilujaca wkladke (stopki lekko do srodka mu sie skrzywiaja i ma male plaskostopie) No niestety do tej pory oszczedzalam na kupnie butow, nie kupowalam firmowych, pantofelki szmaciane itp Co mozecie mi polecic, jaka firme dziekuje za pomoc, pozdrawiam
  • Pomóżcie! Może wiecie gdzie kupić obuwie Scholla dla dwulatki? dr.Jagoda zalecił je naszemu maluchowi i nie mamy bladego pojęcia gdzie się udać. Jeśli wiecie - podpowiedzcie. Pozdrawiam.Joanna
  • córce chyba od pantofelków co juz były za małe obtarły sie nóżki, w domu jej wietrzę ale w żłobku chodzi w skarpetkach i nie da sie za bardzo, smarowałam na noc 2 razy bepanthenem, nie widzę specjalnej róznicy. czym by to posmarować bo nawet nie moze w gołych nóżkach i w sandałkach biegać po polu tylko w tych skarpetach:(
  • Witam Podczas wczorajszej wizyty u pediatry zwróciłam uwagę, że synek (3latka 3 m-ce)ma w obydwu nóżkach środkowe paluszki minimalnie wyżej niż pozostałe. Zapytałam czy coś z tym robić?? Odpowiedział, że to już taka jego uroda no i, że to może być wynikiem lekkiego płaskostopia. Co ma jedno do drugiego to pojęcia nie mam, u ortopedy byłam z synkiem jak miał 15 m-cy. Dowiedziałam się , że wszystko ok. Teraz tak się zastanawiam i Was proszę o radę kiedy dziecko wyrasta z płasko...
  • Witam Wszystkich - mam problem, którym pragnę się podzielić bo już sama nie wiem co o tym sądzić. U mojej córy stwierdzono wzmożone napięcie mięśniowe - niestety dopiero w 8 m-cu. I od tego czasu do teraz rehabilitujemy ją Vojtą. Początki rehabilitacji były bardzo obiecujące i dawała szybkie efekty (córa przestała się prężyć, odginać rączki do tyłu). Niestety teraz rehabilitacja jakby nie daje efektów lub są one o wiele wolniejsze. Właściwie zostały nam do wyleczenia już tylko nóż...
  • Dr Szymanek zalecił je do chodzenia po domu zamiast kapciuchów. Nie mam pojęcia jak to wygląda i gdzie to kupić?
  • Jakiś czas temu zauważyłam różnicę między stópkami mojego 13miesięcznego synka. Jedna kostka lekko opada od wewnętrznej strony nóżki. Nasza pediatra powiedziała że to się często zdarza i że wystarczy zakładać buciki do chodzenia po domu. Czy miałyście podobne doświadczenia??? Czy to faktycznie nic takiego czy może jednak powinnam poradzić się ortopedy?
  • Drogie e-mamy! U mojego synka (4 latka) chirurg stwierdził stopy płasko-koślawe. Dostałam zalecenie kupienia wkładek do butów w konkretnym miejscu. Wybrałam się tam i okazało się, że wbrew moim oczekiwaniom, wkładki nie są dobierane "do stopy" - są gotowe, różnią się tylko rozmiarem. Kosztują 20 kilka złotych. Czy Wasze dzieci z podobną diagnozą też mają zalecone takie "standardowe" wkładki? Sądziłam, że dobieranie wkładek to będzie cały proces - pobieranie odcisku stopy, a tu...
  • Mam do was takie pytanie jak w tytule. Moja Maja (21m-cy) od zawsze biega po domu boso (w grubszych skarpetkach), bo wydawało mi się - do dzisiaj - że tak najzdrowiej, że jakieś butki (kapcie) mogłyby Jej zdeformować stópkę. A dziś dowiedziałam się od mojej koleżanki, której syn (też 21 m-cy) od zawsze chodził po domu w butkach (bo cieplej), że to niedobrze, bo trzeba przyzwyczajać stope do butów. Tak powiedziała lekarka-ortopeda i rehabilitantka tego małego, który zreszta musi ch...
  • Moja coreczka 1,5 roku ma lekko wykrzywione stopki-tak jakby opierala sie troche na wewnetrznych krawedziach.Lekarka powiedziala ze mamy przyjsc za 2 m- ce a tymczasem ubierac dziecko w buciki zakrywajace kostke i sztywne.Jest straszny upal-mala prawie zawsze w domu biega na boso-sama sobie sciaga i buty i skarpetki:)Wcale jej sie nie dziwie:)Zreszta niektorzy zalecaja chodzenie wlasnie na bosaka.Czy Wasze dzieci tez tak maja-bo zdaje sobie sprawe,ze wiele dzieci ma lekko koslawe n...
  • Witam wszystkich rodziców! Moja córcia ma 9 miesięcy i sama porusza się już przy meblach (nie mówiąc o samodzielnym wstawaniu w łóżeczku od jakiegoś miesiąca). Do tej pory na pytanie lekarzy -czy to nie za wcześnie?- słyszałam, że jeśli sama wstaje, to nie ma w tym nic złego, bo widocznie jej organizm jest już do tego gotowy. Jednak dr rehabilitcji wspomniała o szpotawości i zaleciła rehabilitację dwa razy w tygodniu po 2 godziny. W związku z tym mam pytanie - Czy mieliście może...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się