buciki

(6 wyników)
  • Witam, mam taki problem, że kupując córce buciki zobaczyłam, że dziwnie zgina paluszki u nóg i stwierdziłam, że strasznie urosła Jej nóżka od kwietnia, kiedy kupowałam oststnio buciki. Nie narzekała, biegała a ja nie widziałam, że coś nie tak jest. A teraz się bardzo boję, czy można jakoś pomóc Jej, aby rozprostowywała te paluszki? Udać się do jakiegoś specjalisty? Córka ma 1,5 roku. Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
  • Witam. Hmmm... jestem forumowiczką z "niemowlaka", tam jednak nie wypowiada się ekspert... gdyby Pani Doktor lub pomocna, doświadczona mama mogłaby poradzić, byłabym wdzięczna... Moja córa - 9 miesięcy pewnie stoi trzymając się mebli, nogi mamy itp, przypuszczam, ze za niedługo zacznie stawiać pierwsze kroki. Moja pytanie - czy powinnam zakłądać jej buty, czy lepiej dla stopy aby chodziła tylko w skarpetkach? Czy powinnam sprawić jej jakieś obuwie profilowane aby zapobiec płaskostopiu? Ja...
  • Moja 11 miesięczna córka od ok. 4 tygodni zaczyna chodzić, to takie pierwsze próby z podtrzymywaniem przez dorosłego. Na razie w domu zakładam jej antypoślizgowe skarpetki ale słyszałam, że podobno nawet w domu w takim wypadu należy założyć dziecku buciki. Czy to prawda? Jakie one mają być? Czym się kierować przy zakupach? Z góry dziękuję za wszelkie porady.
  • Przy kontrolnej wizycie u ortopedy okazało się, że moja córeczka ma nóżkę krótszą o 1cm - od jakiegoś pół roku zaczęła dziwnie chodzić z takim pochyleniem na jedną stronę. Ortopeda zlecił nam wkładkę do bucika i to wszystko. Mówił, że będzie nosić wkładki do momentu wzrostu a później już bez... Troszkę mnie to martwi, bo wiadomo, że później mogą być problemy z kręgosłupem. Wiem, że we Wrocławiu jest klinika, w której wydłużają kości nawet o kilka cm, ale nie wiem nic poza tym. Może...
  • Pani Doktor, Proszę o poradę. Moja trzy-letnia córka od dłuższego czasu (gdy skończyła roczek) po zdjęciu bucików, nawet sandałków ma mokre od potu stopy. Nasza P. Pediatra powiedziała, że jest to skótek mojego niskiego ciśnienia podczas ciąży. czy to prawda? Nie chce kwestionować diagnozy Pani Doktor, ale nie jestem w 100% przekonana co do jej trafności, i boję sie, że może to być poczatek jakieś choroby (słyszałam o chorobie polegającej na mimowolnemu pocniu sie dłoni, u niej...
  • Mój dwuletni synek od jakiegoś czasu stawia stópki do środka, 4miesiące temu byłam z nim u lekarza i na początku była to tylko lewa stópka więc lekarz powiedział, że dzieci często w tym wieku tak stawiają nóżki i, że to samo minie. Niestety jest coraz gorzej, zdarza się nawet, że potyka się o własne stopy. Co robić???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się