Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      buciki

buciki

(167 wyników)
    • a moze ze stopka dziewczyny czy wasze maluszki tez tak maja ze w buciku pietka nie dotyka pietki synek ma 14 mcy i jeszcze nie chodzi wszystkie soft buciki typu kozaczki nie pasuja wyprobowalam juz kilka m&co, next dzisiaj jojomamanbebe nie wiem czy to normalne ze nie moge mu tej pietki docisnac inne buciki typu trampki sa ok ale teraz na zime przydaloby mu sie cos cieplejszego poradzcie bo nie wiem co o tym myslec pozdrawiam serdecznie
    • Zamiarzałam kupić Młodemu na wiosnę jakiś wypasione - Elephanty, Primigi albo Bartki. Ale ten Gargamel na 99% w zimie postawi pierwsze kroki. Teraz ma 9 miesięcy i już robi po 2-3 samodzielnie (staram się go hamować jak mogę). W związku z tym mam pytanie, czy na sezon zimowy wystarczyłyby buciki z Deichmana firmy DEI-tex? Cenowo wychodzą w tej chwili super, a jestem do końca roku na wychowawczym i trochę ciężko będzie mi wysupłać grubo ponad 100zł na lepsze buciki. Poza tym np. Elephanty zim...
    • Kurcze, jak to jest z ymi bucikami. Macie moze jakas tabelke zeby skumać o co chodzi. Tzn 15/16 to na jaki mniej wiecej miesiac dziecka? 5 miesiecy? Lub 15/16 to ile cm stopa? Szukałam takiej tabelki ale są tyko powyzej 22 rozmiaru....
    • Dziewczny, mam synka 8 miesięcy skończone. Do tej pory jeździł w spacerówce i na nóżkach miał grube materiałowe buciki. Jednak idzie wiosna i będę chować śpiworek i teraz nie wiem co mu ubrać na nóżki żeby nie było mu zimno. Myślałam o wiązanych bucikach za kostkę tylko nie wiem czy kupić już takie do chodzenia wiosenne(lepszej fimy z atestami, większy rozmiar, teraz ma 13) czy może jakieś niefirmowe buciki wiązane tylko po to aby było mu ciepło. A dopiero latem jak będzie zacz...
    • jak to jest, czy dla niemowlaka chodzącego przy meblach czy za rączki, cały czas muszę zakładać buciki? wysokie,do kostki?
    • Dziewczyny, podpowiedzcie jakie z doświadczenia polecacie buciki - sznurowane czy na rzepki. Planuję kupić córci pierwsze buciki bo już samodzielnie chodzi. Byłam nastawiona na zapinane na rzepki, ze względu na łatwość w ubieraniu. Ale moja koleżanka mi powiedziała, że jej lekarka zalecała wyłącznie sznurowane, ponieważ lepiej "trzymają się" na nóżce, a rzepkę dziecko z łatwością będzie odpinać i bucik będzie się "poluzowywał" na nóżce. I teraz sama nie wiem co robić, a buciki chcemy ku...
    • Witam chciałam poprosić o nazwę firmy która produkuje miękkie buciki za skóry(wyglądają trochu jak kapcie)Pamiętam że jedna z mam podawała stronę internetową gdzie można je zamówić niestety nie spisałam a teraz nie mogę ją odszukać.Jak się nie mylę to była jakaś szwedzka firma.No chyba że któraś z mam może mi polecić miękkie wygodne i dopasowane obuwie na czerwiec dla 12m.chłopca.(obecnie w domu maluszek porusza się w skarpetkach antypoślizgowych)dziękuje i pozdrawiam
    • jakie buciki jako pierwsze kupujecie swoim dzieciom??
    • Witajcie, zastanawiam się nad numerami ponieważ musiałam kupić córeczce pierwsze buciki do chodzenia ale numeracja zaczyna się dopiero od 20. Kupiłam te 20 zgodnie z zaleceniem naszego ortopedy aby buty kupić większe bo noga szybko rośnie jednak moja córeczka ma obecnie rozmiar 17 w wieku 11 miesiecy i troszkę komicznie w tych butkach wygląda:) Czy znacie jakieś firmy które produkują mniejsze buciki??? Pozdrawiam
    • Witam, Nasz maluszek zaczyna stawiać pierwsze kroczki. Niestety mamy pewien problem. Otóż, kiedy tylko próbujemy założyć mu buciki, zaczyna strasznie płakać - tak strasznie, że ciężko go uspokoić (normalnie płacze bardzo mało). Nie zmuszamy go do noszenia bucików, staramy się jakoś mu pokazać, że my też mamy takie buty. Przy nim nakładamy ściągamy no i wtedy staramy się założyć też jemu i ... ryk :( Próbujemy bawić się z nim jego bucikami, nakładamy je misiowi, pieskowi itd. a potem ...
    • Witam. Chciałam kupić mojemu synkowi buciki. Mają to być jego pierwsze buty, w szczególności do nauki chodzenia, ale kupno okazało się być trudniejsze niż myślałam. Pomijam fakt, że chciałabym żeby to były buty porządne, które nie narobią więcej szkody niż pożytku tzn. wykształcą zdrowe stópki, ale okazało się że mamy większy problem. Żadne póki co buciki nie pasują. Jestem załamana. Mój synek ma tak wysokie podbicie że żadnych butów nie udało nam się jeszcze włożyć. Jestem z Łodzi. Po...
    • jak wyzej. i nie chodzi mi tylko dla ozdoby ale od kiedy jest taka potrzeba? czy lepiej dziecko uczy sie chodzic w bucikach czy w gołych stopkach?
    • Cześć dziewczyny. Mój syn za tydzień skończy 11 m-cy jeszcze nie chodzi ale wstaje i raczkuje po całym domu dotychczas był w skarpetach ale chciałabym mu ubierać jakieś kapcie bo ciągle mu zjeżdżają skarpety i już szału dostaję no i jest problem bo za chiny nie chce żadnych butów kapci etc. Wyje, podwija paluszki nawet mu nie mogę włożyć na nóżki. Miałyście taki problem bo jestem u kresu sił, a jeszcze nie chodzi. Napiszcie jak go przekonać do butów bo nie daję rady.
    • jakie buciki zakladacie swoim maluszkom na spacery,jakie pierwsze buciki?????
    • dostałam od koleżanki sporo ciuszków dla małej, po jej starszej córeczce z czego bardzo się cieszę , mam też kilka par kapci i bucików wogóle nie zniszczonych , jednak w którejś z gazet dla mam czytałam że nie wolno dziecku które dopiero stawia piersze kroki zakładać bucików po innym dziecku gdyż stópka kształtuje się a buciki w którym chodziło inne dziecko są już w środku odgniecione od jego nóżki .. czy rzeczywicie warto kupować nowe buciki ??
    • Mój 9 miesięczny syn jadąc w wózku uwielbia zrzucać buciki. Nie ma dla niego znaczenia czy są sznurowane zapinane na rzepy a tym bardziej że jest coraz zimniej. Czy macie może jakiś patent na nie zrzucanie butów?
    • Witam! Musimy kupić jakieś pierwsze prawdziwe buciki na wiosnę a ja kompletnie nie mam pojęcia na co zwracać uwagę przy wyborze. Córeczka próbuje już czasem stawać na nogi. Jaki model bucików sprawdził się u Was? U nas muszą być chyba takie, które będzie ciezko małej zdjąć, bo do tej pory wszystkie miękkie buciki od razu zdejmowała albo same jej spadały. Będę wdzięczna za przykładowe linki z allegro.
    • moja córka w marcu skończy rok i jeździmy już w wózku spacerowym. Chciałam zapytać (tylko mnie nie zakrzyczcie :) ) jak kupować buciki takiemu małemu szkrabowi. Wiem, że jeszcze nie będzie dużo chodziła sama po dworku ale chciałabym aby były one dobre i bezpieczne.
    • Nie wiem dlaczego moj watek zostal skasowany. Prosze was o opinie o tych bucikach. Czy podobaja wam sie i ktore. Czy zalozylybyscie je swoim pociechom w chlodne dni.
    • Córka ma 10,5 m-ca, jest sprawna, sama wstaje, przesuwa się przy kanapie. Czy powinna mieć już buciki? Czy tylko skarpetki? Jak jest u Was? Jakie kupujecie swoim dzieciom, które są gotowe do nauki chodzenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się