buciki

(164 wyniki)
  • Witam, mam wielką zagwostkę (jak pewnie większość mam małych dzieci :) ) jakie teraz buciki synkowi kupić. Właśnie wyrasta z trampek i chciałabym mu kupić buciki które by starczyły do momentu zakupów butów zimowych i nie wiem na które się zdecydować. Czy kupić bez membrany www.buciki.com.pl/shopping/product_enlarge.php?id=1204 czy z mebraną a jak tak to czy krótkie www.buciki.com.pl/shopping/product_enlarge.php?id=1038 czy dłuższe www.buciki.com.pl/shopping/product_enlarge.php?id=1373 ...
  • Witam Mam pytanie do bardziej doświadczonych mam, jestem na etapie kupowania bucików dla synka, teraz wędruje w Bartkach, kt dostaliśmy, ale to są trzewiki. Chcę mu kupić jakieś na wiosnę lato i proszę o poradę jakie? Bo ceny i szybkość z jaką rośnie stopka są zatrważające. Zastanawiam się nad takimi polsandałkami tzn palce zasłonięte? a potem zwykłe pantofelki na lato, ale nie wiem czy nie będzie w nich za gorąco?czy może lepiej sandałki? Dziękuję za odpowiedz. pozdrawiam
  • Synek ma w tej chwili 13 miesiecy, jeszcze nie chodzi ale chyba lada dzien. Na wakacje chcemy jechac chyba do Bułgarii, ale to nie ma znaczenia bo i tu beda upały i nie wiem jakie buciki kupic, zeby nie bylo mu za gorąco i zeby sie nozka nie pocila, myslalam o sandalkach ale takich zeby mogl bez skarpetek i niestety nic takiego nie znalazłam, kazde co ogladalam by go obtarły. I nie wiem jakie buty beda najodpowiedniejsze, to moje pierwsze dziecko i jestem laikiem, buty w zasadzie...
  • 14mscy,nie chodzi samodzielnie.Czy kupowalyscie(zakladalyscie) buciki dla dziecka,w momencie nauki chodzenia czy tez dopiero gdy ono nauczylo sie chodzic ? Pediatra mowi,ze zakladac teraz grube skarpetki a gdy "pojdzie" samo to dopiero buciki...Dzieki.
  • Córeczka ma 12 miesięcy, chodzi przy meblach i dość pewnie stoi. Zakładać jej już buciki czy nie? Jak było z Waszymi pociechami?
  • Witam, mój synek skończył już 13 miesięcy i chodzi sam. Jednak cięzko mi jest nakłonić do noszenia kapciuszków po domu. Nie mówiąc już o tym,że czasem na dworze potrafi sobie ściągnąć buciki. Słyszałam 2 opinie. Pierwsza,że im dłużej dziecko chodzi na boso tym łatwiej uchronić je przed płaskostopiem i jest zdrowiej. Druga jest taka,że jak już dziecko chodzi samo to należy mu kupić kapciuszki,żeby syópka znajdowała się w prawidłowej pozycji. Nie wiem, któa wersja jest prawdziwa i do jakiej p...
  • Syn ma aktualnie stopkę długości 14,7 cm Po domu nosi kapciuszki w rozmiarze 24,wkładka 15 cm Kupiłam mu dziś buciki na po dworze w rozmiarze 25,wkładka 15,5 cm Buciki trochę mu klapią,ale tylko trochę,są krótkie do kostki.Czy wymieniać jutro dziecku buty na rozmiar mniejszy,w mniejszym wkładka będzie miała długośc równe 15 cm.Czy 3 mm odstępu to nie będzie za mało? Mniejsze klapać mu nie będą bo też mu dziś je mierzyłam ale podkusiło mnie na 25,później przechodził się w nich po domu...
  • Wiem, że butki powinny być nowe, stabilne itd. Czy jednak w domu dziecko też powinno chodzić w bucikach, czy raczej w skarpeteczkach.
  • Witam mamusie, chciałabym sie poardzic, mój synuś skonczyl roczek, nie chodzi jeszcze samodzielnie....ale przy meblach i scianach zasuwa równo ;-)....moje pytanko brzmi: czy to juz czas zeby kupic malemu buciki? ewentualnie kapciuszki? jesli tak to jakie? Poradzcie pozdrawiam
  • Dziewczyny mam zgryza. Jestem na kupnie bucików dla mojego synka i zdaniem ekspertów na Tvn Style wkładka bucików powinna byc 0,5 cm większa od długosci stópki dziecka. W innym programie zaś lekarz mówił o 1 cm rożnicy. Mierzyłam dziecku buciki z wkładka 13,5 cm (jego stopka ma dokładnie 13 cm teraz) oraz te 14 cm- wkładka, w obydwóch chodził dobrze i pasowały, nie wiem, które mam mu kupic, te z różnica 0,5, czy 1 cm :( Poradźcie, z góry dziekuję!
  • Hej dziewczyny jestem zalamana,ja nie umiem dobrac butow dla mojego 13mc synka.Pare dni temu postawil pierwsze kroki(przeszedl pol pokoju sam)i chciala bym,by chodzil po domu w budkach,ale on po 1 nie chce zakladac,a po 2 w butach nie chce robic krokow,tylko raczkuje.Moze go uwieraja?Niby paluszki nie dotykaja bardzo noskow buta,ale prawie ma na styk.mnie sie wydaje ze moga go uwierac.moze przesadzam,bo nie placze jak chodzi.A moze musi sie przystosowac.Jak bylo u Was? Moze znac...
  • Witam. Mam pytanie. Jakie kupić dziecku pierwsze buciki. W tej chwili synek ma 11 miesięcy, sam staje, chodzi prowadzany, w domku "chodzi" w skarpetkach antypoślizgowych. Na spacerek zakładam mu sandałki, ale takie krótkie i trampki na rzep. Czy kupić dziecku np. sandałki Bartka do kostki, czy tez innej firmy. Bardzo proszę o rade. Dziękuje i pozdrawiam.
  • Witajcie. Rehabilitantka zaleciła mojemu Synkowi takie pierwsze buciki po domu. Najlepiej byłoby gdyby były to sandałki: - do kostki, - obcasik lub podwyższenie pod piętą ( Malutki obciąża właśnie piętki) - wypukłość na wysokości podbicia ( ma tendencje do płaskostopia) - otwarte palce, - miejsce na buciki nie może być w żaden sposób wyprofilowane, ma być płaskie. Orientujecie się jakie firmy oferują takie sandałki? Pozdrawiam Oto Moje Szczęście: www.bobasy.pl/patryczekkarolek
  • Witam mam taki problem kupilam synkowi 15 miesiecznemu buciki zimowe lecz po konkretnym przymierzeniu w domku na gruba skarpetke okazalo sie ze sa za male ekspedientka powiedziala ze z wymiana nie bedzie problemu musi byc tylko paragon i karton. Więc poszlam wymienic a ona mi powiedziala ze nie wymienia bo chodzono w nich po dworze co jest nie prawda bo synek tylko w domku chwile chodzil i co w tym wypadku zrobic? prosze Was o jakies rady pozdrawiam i dziekuje
  • Mam pytanie do mam dzieci, które zaczynają chodzić. Moja córeczka od jakieś 2 tygodnie temu zaczęła chodzić, idzie jej coraz lepiej - na razie chodzi po domu w skarpetkach/rajtuzach takich antypoślizgowych. Ale podobno powinna chodzić w jakiś kapciuszkach, bucikach. Poradźcie, w czym chodzą po domu wasze maluchy?
  • ja za bardoz nie wiem ,chodzi o to jak dziecko ma roamir nogi 15cm to mam kupic buciki większe czy długoś wkładki taka sama?
  • hej mieszkam w Brukseli tu w zimie jest okolo zero stopni, rzadko temperatura spada ponizej zera. stoje przed zakupem kolejnych bucikow dla 1,5 rocznej corki. czy myslicie ze powinny byc z futerkiem? jakie jest wasze zdanie. z gory sorry za glupie pytanie :)
  • Drogie Mamy napiszcie prosze jaki rozmiar bucika maja wasze 2 letnie dzieciaczki?
  • dzieiwczyny co tu robicmoja corcia jak jej zakaldm buciki strasznie placze. nie da sobie zalozyc. do tej pory miala dopinane buciki materialowe do kombineznu ale ze zaczyna chodzic wiec na wiosne kupilismy jej wczoraj buty na dwor -bartki. ale ona jak tylko na nie spojrzy placze kurcze chyba nie bedzie w samych skarpetach na dwor wychodzic. po domu chodzi w skarpetkach wiec to zapewne dla niej nowosc ale jak ja do nich przekonac. czy jakies dziecko boi sie jeszcze butów:(? acha do...
  • hej bylam u ortopedy ze stopką milenki(bo koslawi), mam zalecone cwiczenia a buty ortopedyczne nie sa potrzebne. mialam przy sobie u ortopedy kupione 2 pary butkow. pierwsze to butki firmy EMEL . cale skorzane, leciutkie,mieciutki,zapietek sztywny drugie to bartki w podobnym stylu, ale juz skora grubsza i twardsza, zapietek sztywniejszy. pokazalam je ortopedzie swierdzil zebym zostawila bartki. ale ja sie waham poniewaz ta miekka skorka mnie tak kusi. jak sadzisz co zrobic jed...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się