date

(16 wyników)
  • Mam pytanie odnośnie save the date. Nie ze złośliwości, po prostu jestem ciekawa. Czy to jest w ogóle potrzebne? Tzn ja rozumiem, że goście muszą sobie zarezerwować termin. Ale gdzie w tym sens? Takie zawiadamianie kogoś, że będzie zaproszony. Zamiast po prostu wysłać te zaproszenia wcześniej?
  • Hej! Macie jakiś pomysł jak można zgrabnie przetłumaczyć na polski sformułowanie "save the date"? "Zarezerwuj datę" mi się jakoś nie podoba. Nie muszą to być dosłowne tłumaczenia, tylko żeby po prostu pasowały w tym miejscu. z góry dziękuję!:)
  • Witajcie, W lipcu mój ślub. Mieszkamy i pobieramy się za granicą (czyli ani w Polsce ani we Francji). Z tego powodu chcielibyśmy wysłać naszym gościom save the date. Pierwszy projekt wygląda tak: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2547578,2,1,carteforum.html Czy sformułowanie "zarezerwujcie datę" jest na miejscu? Czy "Powiedzą sobie tak" można zastąpić czymś co bardziej przypomina "Wkrótce się pobiorą"? (W razie komentarzy: data i miejsce uroczystości będzie większą czcionką i na czarno, oddzi...
  • Witam. Data ustalona, ja szczesliwa, ale tez bardzo przygnębiona. Wydaje mi sie,ze tak bardzo bardzo dlugo bede musiala czekac na ten dzien. Tyle sie moze wydarzyc, tyle zmienic. Jestesmy razem juz 6 lat, wspanialy zwiazek, wiemy, ze chcemy byc wlasnie ze soba, sprawdzilismy sie w wielu bardzo trudnych sytuacjach. A mimo to nagle zaczelam sie bac, ze cos sie moze zmienic, teraz - gdy w koncu ustalilismy te date - zatryjumfuje jakis pech. Nie wiem, jak to wytlumaczyc, ale termin wy...
  • Zdenerwowalam sie wczoraj. Moj ukochany nie wykazywal zainteresowania przygotowaniami, ja wszystko rezerwowalam. Zespol zamowiony (zaliczka zaplacona), sala zamowiona (nie podpisalam jeszcze umowy), fotograf. Wczoraj wlasnie wykazal zainteresowanie - stwierdzil ze jego kolega ma date slubu na tydzien po nas, a ze on byl pierwszy (nikt o naszym slubie jeszcze nie wie) to my powinnismy zmienic date zeby im nie wchodzic w parade. MAmy kilkoro wspolnych znajomych i wg mojego narzeczon...
  • Jak tam samopoczucia u Was? wszystko macie pozałatwiane czy nie? bo to juz niedługo.U nas jeszcze nie, po pierwsze jeszcze nie mamy świadka bo nam odmówił kolega jeden i mamy mały problem, zostało nam jeszcze pare ludzi do zaproszenia, wódka i takie drobniejsze rzeczy ale to juz na koniec.....
  • Tak jak obiecałam. :) Z Mikołajowymi życzeniami od prawie prawdziwego Mikołaja i jego śnieżynki nasz trailer. :) Kosztowało nas to bardzo dużo pracy. Jednak z efektu jesteśmy ogromnie zadowoleni. :) Oglądaliśmy to chyba z 30 razy przez weekend a za każdym razem wynajdowaliśmy coraz to nowy smaczek. Mam nadzieje, że Wy będziecie mogli obejrzeć to choć raz. ;) Miała to być nasza historia, love story w pigułce i to się udało. Cały filmik utrzymany jest w spokojnym(niektórzy mogą powiedzieć, ż...
  • Szukam w polskim sklepie takiej obrączki, widziałyście gdzieś podobny wzór? [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/df/rh/vohy/k5nm6CskkIbK4P7P0X.jpg[/img]
  • Chciałabym odświeżyć temat. Czytałam w archiwum parę propozycji, ale dla mnie one są nie wystarczające. Tu nie chodzi o to, że ja chcę mieć super wypasiony ślub.. chodzi o to, że my z narzeczonym chodzimy do różnych kościołów i nie jesteśmy związani z tym jednym jedynym... z jakąś konkretną wspólnotą. Obawiam się, że np na Zamoyskiego proboszcz się nie zgodzi, bo nie jesteśmy parafiami, a zauważyłam, że ten proboszcz właśnie mocno przykuwa do tego uwagę. Zresztą nie wiadomo też na którego k...
  • Hej! dziewczyny. kilka miesięcy temu widziałam gdzieś tutaj suknię z koronki z czarną wstążka w talii, prosta bez ramiączek. nie mogę teraz nigdzie znaleźć tej sukni. może, któraś z Was kojarzy?poproszę o jakieś zdjęcia, linki, namiary. będę bardzo wdzięczna.
  • kto ma wyznaczona ta date? ciekawi mnie co juz zalatwiacie.. my mamy na razie tylko sale.. ale chyba trzeba sie spieszyc.. mójsuwaczek
  • Nasze wesele zbliża się wielkimi krokami. Zaczęliśmy już zapraszać gości z drugiej strony Polski przez telefon a zaproszenia do nich będziemy wysyłać pocztą. I tak właśnie przed chwilą zaprosiłam telefonicznie kuzynkę, która od razu mi dała negatywną odpowiedź (ma wykupioną wycieczkę z mężem, jakieś tropiki). Wiem że na 100% nie przyjdą. Moje pytanie - czy w tej sytuacji wysyłać do nich zaproszenie pocztą? Jak uważacie?
  • Dziewczyny w jakiej formie powinny być winietki przy stole Mlodych: Pani Mloda, Pan Mlody, mama Pani Młodej, tata Pana Mlodego, etc.? Czy po prostu imie nazwizko. Jak bedzie u Was?
  • obrączkach lub pierścionkach zaręczynowych?
  • witam chciałabym podzielić sie z wami moim problem, choc moze to nie problem, sama nie wiem w przyszłym roku szykuje sie u mnie w rodzinie maraton ślubny jakoś tak sie złozyło że moje cioteczne rodzeństwo i kuzynowstwo jest w podobnym wieku i jak przez dlugi czas nie było ślubów u mnie w rodzinie tak na rok 2008 szykują sie 4 ( w tym mój ) kuzynów mam od strony mamy jednego taty drugiego więc specjalnie goście sie nie zdublują pozatym obydwaj zaplanowali swoje wesela na czerwie...
  • Chciałam zapytac jak zareerwowac "date" czy najpierw w kosciele a potem sala na wesele czy odwrotnie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się