Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      egoizm

egoizm

(4 wyniki)
    • znalezione, nie kradzione ;) Poczytajcie, może komuś się to przyda :) 3. O WŁAŚCIWYM RODZAJU EGOIZMU Jeśli naprawdę pragniesz swego przebudzenia, to chciałbym, abyś najpierw zrozumiał, że w gruncie rzeczy nie chcesz się przebudzić. Pierwszym krokiem do przebudzenia jest uczciwe przyznanie się, że to ci się nie podoba. Nie chcesz być szczęśliwy. Chcesz przeprowadzić mały test? No to spróbujmy. Zajmie ci to dokładnie minutę. Możesz zamknąć oczy lub pozostawić je otwarte. To nie ma ...
    • egoizm...(19)

No i ma spokój, ten upragniony. Dostał rozwód, wywalczony wyrok „bez orzekania o winie”. Tak, tak wywalczony...Gdyż druga strona upierała się przy obarczeniu go całkowitą odpowiedzialnością za rozpad małżeństwa. Jego alkoholizm zapewne był tego praprzyczyną, ale jej bytności w hotelach (udowodnione na sali rozpraw) nie były bez znaczenia. Podniosły kąt nachylenia równi pochyłej, na której stał. Bardzo lubił te popołudniowe, po pracy spotkania z kolegami. Wesołe, beztr...
    • Jak powszechnie wiadomo, w ruchu AA i w terapiach istnieje cos takiego jak pojecie dna. Wiele osob, jak nie wszysyc, podziela zdanie, ze alkoholik powinien uderzyc w oew "dno". Mozna tez dostrzec pewna sklonnosc do przyspieszania uderzania w dno, wysilki majace na celu spowodowanie uderzenia w dno. AA i terapie na niej oparte scisle sprzeciwiaja sie jakiejkolwiek zgodzie na picie alkoholika- wychodza z zalozenia, ze jesli juz ma pic, ma to byc picie zakonczone dnem. Tego dna s...
    • Jaka jest wlasciqwie relacja egocentryzmu do egoizmu? Czy te cechy sa w parze? Na pozor tak sie wydaje. Mnie wydaje sie, ze jestem dosyc zaawansowanym egocentrykiem, ale tez ze jestem bardzo malo egoistyczny. cos mi nie gra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się