Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      grunty

grunty

(23 wyniki)
    • czesc! czy kos jest na tyle zorientowany aby powiedziec mi ktory to developer we wro pod budowe mieszkan grunt ma na wlasnosc czy w wieczyste uzytkowanie?
    • czy developer może naliczyć vat do gruntu gdy w umowie sporządzonej przed 1.05.2004 cena mieszkania nie zawierała vat, a cała należność za mieszkanie została zapłacona(przed 1.05.2004) M.
    • wyszła interpretacja przepisów o VAT, dotycząca sposobu opodatkowania czynności wykonanych przed 1 maja 2004r. niejasno z niej wynika, że osoby które zapłaciły deweloperowi 100% za mieszkanie nie muszą dopłacać im VAT-u za grunt. Nie wiem czy moja interpretacja jest dobra, czy mógłby ktoś coś na ten temat powiedzieć?
    • Deweloperzy i inwestorzy prywatni masowo pozbywają się gruntów, które kupili pod domy, biura i magazyny w czasie boomu na rynku nieruchomości. Na przedmieściach Warszawy niektóre działki potaniały w minionym roku o ponad 60% - czytamy w "Gazecie Wyborczej". Zdaniem firmy Dolliers International, 2009 rok przyniesie dalszy spadek cen gruntów inwestycyjnych. Deweloperzy, którzy walczą o utrzymanie płynności finansowej albo potrzebują pieniędzy na dokończenie już rozpoczętych budów, zala...
    • Właśnie czytam umowę przedwstępną i widzę zapis że developer wziął kredt na zakup gruntu pod nieruchomośc. Podpisać umowę, czy nie? Czy to normalna praktyka? nie znam się za bardzo, a podpisanie jutro... będę wdzięczna za rady
    • www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=4302756&id_region=1&miasto=wrocław&dzielnica=wojnów&rodzaj_dzia lki=0&id_jednostka_pow=1&id_waluta=1&z_dnia=- 1&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=3&id_rubryka=1&nr=1&key_uniqu e=af0a71c1ac20b7ef777770271d498ea2
    • Witam, nasz dwewloper każe dopłacić nam podatek Vat za grunt, za który już zapłaciliśmy przed wejściem do unii. Jak myślicie czy ma prawo żądać od nas zapłaty?
    • Czy ktoś się na łby pozamieniał? Takie ogłoszenia znalazłem na gratce.
    • Witam, ale dostałem nie miłą niespodziankę - do zapłaty vat za grunt, Obornicka 77, buduje Mój Dom. Piwnica grunt 22% vat, mieszkanie 7%. Jak kupowałem w marcu to vat był zero. Udało się wam jakoś to załatwić u developera i nie płacić wk
    • co sadzicie ? www.dachbud.com.pl/CMS/ZATORSKA/opis.html
    • Skąd więc te ceny na poziomie 7 tys za metr??? kredytnadom.pl/aktualnosci/artykul/zobacz/koszty-budowy-mieszkan-mocno-spadly.html
    • co sadzicie o quart'cie i jego inwestycji w wysokiej?
    • Chodzi mi konkretnie o etap III. Jaki jest stan prawny gruntu pod budynkami z tego etapu ? Chciałbym się upewnic, czy włascicielem gruntu jest tam na pewno SM6 i czy jest jest on obciążony hipoteką ? Czy można to sprawdzić na Komandorskiej, a jesli tak to o co dokładnie pytać ? Niestety dopiero zaczynam raczkować w tych wszystkich zawiłościach prawnych i chciałbym usłyszeć opinie uczestników forum na ten temat. Czy orientuje się ktoś może ile mniej więcej mogą wynosić stawki podst...
    • witam prosze oo info na temat nowych mieszkań na Klecinie , widze ze troche tam sie buduje, co polecacie i jakie sa ceny? intersuje mnie 50m2 najlepiej z balkonem o fajnym rozkładzie dzieki za info
    • Kupiłem mieszkanie przy ul. Tapicerskiej i rocznie płacę za grunt 2200zł
    • Czy ktos u nich kupil juz mieszkanie.Jak tak to czy udalo sie zmienic tresc umowy na troche bardziej korzystna? Czy ktos cos wie na temat oplat za grunt w wieczystym uzytkowaniu? pozdrawiam wszystkich szukajacych i tych co juz znalezli
    • Witam, byłem dzisiaj w Archicomie zapytać o ceny mieszkań na Strońskiej. Cena 343 tPLN za 61m2 w 6-kondygnacyjnym budynku, z odbiorem za prawie 2 lata (31.03.08) i na osiedlu ktore staje sie powoli blokowiskiem powaliła mnie z nóg. RYNEK OSZALAŁ! Ale czy ten wariacki wzrost (i nawet nie w tempie 25% na miesiąc pomiędzy majem i czerwcem 2006) może trwać dalej. Ja widzę kilka czynników: 1) Zaostrzenie procedur kredytowych CHF od 1.07.2008 - potencjalnie po tej dacie może być sp...
    • Czy ktoś coś wie nt obniżenia opłat rocznych za użytkowanie wieczyste na osiedlu Rymarska-Tapicerska na Grabiszynku? 24.11 było spotkanie wspólnoty w tej sprawie, ale nie mogłem na nim się pojawić.
    • Witam, Czy ktos z osiedla na Rymarskiej moz esie podzielic opiniami o deweloperze Inter-Invest. Chce kupic mieszkanie na Rymarskiej ale z tego co wiem bloki stawial tam Howell a Inter-Invest postawil jak dotad jeden blok i bedzie chyba stawiac drugi. Czy ktos mzoe podzielic sie opiniami czy warto wogole wchodzic w uklad z tym deweloperwm ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna