Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      grzeczny

grzeczny

(48 wyników)
    • mam pewną znajomą, z którą przez parę ostatnich miesięcy łączyły mnie pewne sprawy, te sprawy niedługo się skończą i już nigdy nie wrócą (na 100%) aaa, i nie jest to koleżanka, nigdy nią nie będzie, jest dość interesowna, ludzi dzieli na tych którym powinna się podlizywać bo może coś od nich potrzebować, albo tych którzy mają od niej gorzej, więc powinni podlizywać się jej - nie jest to bardzo silne, ale jednak da się wyczuć znajoma ta jest w zaawansowanej ciąży (pierwszej), wszystko dzie...
    • Niedawno zostałam postawiona w roli tej pani zabierającej. A rodzice niby tacy się mili wydawali i w całkiem przyjazny sposób wcześniej się zwracali do dziecka. A gdy córka (na oko ze 2 lata) chciała na ręce to nagle okazało się, że jest niegrzeczna i za to zostanie zabrana przez obcą babę. Piszę to, żeby uzmysłowić tym rodzicom, którzy w ten sposób mówią do swoich dzieci, że jeśli je kochacie i troszczycie się o nie to takie z pozoru niegroźne stwierdzenie może być bardzo przykre dla dzie...
    • Moj własny, niestety :-/ Córka, 6 letnia jest strasznym łobuzem, a energii ma tyle,ze mogłaby zastąpić tę produkowaną przez kontrowersyjne wiatraki :D. Pokrótce, jest w 10 miejscach na raz, robi kilka czynności jednocześnie, biega, tłucze się po podłodze (akurat taki pech,że razem kilka dni tylko we 2)a już najgorsze co robi i mega- migrenogenne jest szczekanie psa ze 100% odgrywaniem a więc jest szczekanie (jakieś takie agresywne ;-), jest tez bieganie na 4- ro z dwoma naszymi psami po podło...
    • Z zycia wzięte.. Mieszkacie u teściów (!). Mieszkanie jest 3 pokojowe. Jeden pokój ich, drugi wasz, trzeci wspólny. Teściowie zapraszają znajomych. Chca pokazać swoje wnuki, a wasze dzieci/was. Nie uzgadniają z wami niczego, tylko informują, ze w poniedziałek przyjdą ci i tamci. [u]Wy siedzici[u]e za ścianą w drugim pokoju.. [/u][/u][u][/u] Czy normalne jest, ze nie chcecie w tym uczestniczyć, pokazywać dzieci, sami tez sie witać i obchodzić calej tej uroczystości? Czy tez to faux pas? Teś...
    • watek jest lajtowy, od razu uprzedzam, a dotyczy polemiki mojej i męża. Byliśmy wczoraj na mszy, na której była też mała, może 1,5 roczna ( max 2letnia) dziewczynka, znana nam wcześniej ( jest śliczna i b. komunikatywna, nawiązuje kontakt z lydźmi, którzy siedzą obok). Mała tak "wytrenowała" mamę i starsze rodzeństwo ( b. duża rznica wieku), że kiedy zaczyna sie nadzierać, od razu stawiają ją na ziemi, a ona biega po kościele i szaleje (jest przy tym cicha i raczej nie przeszka...
    • tak mi sie nasunelo po tym jak uslyszalam opowiesc od kuzynki meza. mamy dzieci w podobnym wieku. Moja jest jak aniolek, co ptawda malo spi w dzien ale potrafi sie soba i 15 min sama zajac, jak placze to NA PEWNO ma powod - ostatnio po rodzinie chodzi zart. czy zaczela wam w koncu plakac? - tak, jak spadnie z tapczanu. nocki przesypia, kolek nie ma, je z piersi, butelki, lyzeczki - byle by dobre bylo... natomiast synek kuzynki - ehhh; ona jak zombi wyglada po nieprzespanych noca...
    • Jestem zdołowana.Moj synek przy osobach trzecich zwykł zachowywac sie skrajnie niegrzecznie,przy moich rodzicach/rodzinie/u lekarza jest niemożliwy , lata jak jak nakręcony,psoci , histeryzuje itd dosłownie tajfun małe diable,Choc jest zywym dzieckiem gdy jestesmy sami w domu potrafi byc spokojny , na placach zabaw jest grzeczny i niesamowicie ładnie i pokornie bawi sie z innymi dziecmi.Dzis jako ze mały dostał dziwnych wysypek udałam sie z nim do lekarza gdzie oczywiscie dał os...
    • ... dzieci. Tak sobie siedziałam dzisiaj w szatni czekając na swoje małe i słuchałam głośnej "rozmowy" matek na temat jednego niegrzecznego dziecia. Panie namawiały się na dorwanie małego opryszka i ręczne wytłumaczenie mu że zachowuje się nieodpowiednio :) I zamiast im przyklasnąć po cichu poczułam raczej niesmak (i strach o własne życie bo były nieźle podładowane :) ). Domyślam się o kim mówiły bo z tego co wiem to jest tylko jedno takie dziecko w grupie. Na ich miejscu miałaby...
    • dzisiaj w lekcji stylu uslyszalam od pani Joli Kwasniewskiej, ze mowienie o swoim odchudzaniu w towarzystwie jest oznaka zlego wychowania, ja nie mowie zeby o tym opowiadac, ale przy odmawianiu jakiegos poczestunku nie ma chyba przeciwskazan, zeby wyjasnic zgodnie z prawda, ze jest sie na diecie, ma alergie i inne takie, bez wchodzenia w szczegoly, i bez drastycznosci typu nie zjem tej czekoladki gdy mam zaparcia ... czy dieta Waszym zdaniem to cos wstydliwego, mnie sie raczej koja...
    • No na czym ten fenomen polega? Popełniłam prawie-że-trollowaty post o nagości. Nie wiem, dlaczego, pod wpływem chwili, bo odpowiedzi były przewidywalne do bólu, łącznie z "bo wy z zagranicy to tylko plujecie". Samej mi się do własnego wątku nie chce zaglądać, bo wiele razy były takie same na emamie, tak naprawdę nadawał się do skasowania. I zawsze, zawsze jest ponad 100 wypowiedzi, tym razem też. W wątku mnie ofuknięto żartobliwie, że temat nie dostosowany do okazji. To założyłam nowy wą...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7197382,7_latek_do_sadu_bo_jest_niegrzeczny.html ale upiór boję się że takich potworków w szkołach będzie coraz więcej
    • Ufff, jeszcze nie miałam okazji przeczytać tekstu :P, więc nie kojarzę jak się pan nazywa, ale wróżę wielką karierę. www.pudelek.pl/artykul/38427/nowa_gwiazda_meskiego_modelingu/
    • w czasie obecnej ciąży: -pożar-przeżyłam. -Stłuczka z córką w samochodzie, przeżyłam -niechcący pomyliłam zawory i lekko "rozwaliłam" instalację wodno-cieplną, oberwałam z lekka wrzątkiem z rur, przeżyłam Za każdym razem nie było mojego męża, Dziś około 2 w nocy pękł wężyk przy termie, zalało mi mieszkanie, woda była po kostki. 5 dorosłych osób po ciemku ( zalało instalację i zwarcie było) zbierało wodę, łopatkami, mopami. Nie mam suchych ręczników. Zalało mi towar do sprzedaży. O...
    • na po prawe humoru, bo coś na forum tylko o świętach, wydatkach, karpiach itede:) List do matki, Koniec roku szkolnego. Pod wieczór matka zagląda do pokoju córeczki i znajduje na łóżku następujący liścik: Droga Mamo! Nareszcie koniec szkoły. Dla mnie już na zawsze. Jestem od dawna zakochana I postanowiliśmy z moim chłopakiem wreszcie "się urwać". Wiem, że Tobie się to nie spodoba ale on jest taki słodki! Te jego tatuaże I piercing na każdym kawałku ciała... A ten jego motocyk...
    • www.smog.pl/wideo/17792/rottweiler_rzucil_sie_na_psa_na_smyczy / i jak tu spokojnie wyjść z psem na spacer
    • po raz drugi rozmawiano ze mną w przedszkolu mojego trzyletniego syna. dziecko jest nadwrażliwe, nie potrafi przyjąć krytyki, zwrócenie mu uwagi kończy się godzinnym płaczem i całodniowym przygnębnieniem. jestem przerażona, dowiedziałam się jeszcze, że jest niegrzeczny. to znaczy jedna pani mówi, że jest niegrzeczny a druga, że rozrabia jak inni chłopcy. to w końcu grzeczny, czy nie? sama nie wiem, co mam robić, w domu moje dziecko to anioł, fakt, czasem złości się, ale chwilę się denerwuje i...
    • że macie wielkie szczęście że jesteście z nimi. Policzcie w myślach do 10 i powiedzcie im że je kochacie. To taka moja refleksja, bo miałam wypadek samochodowy, samochodu już nie ma, ja cudem jestem cała i zdrowa, ale gdybym jechała z synkiem to też mogłoby być różnie. Doceniajcie to co macie. Pozdrowienia dla wszystkich zadowolonych i niezadowolonych mam :)Naprawdę warto żyć nawet z największym łobuziaczkiem
    • Czasami mam wielką ochotę być aspołeczna, niegrzeczna, wręcz huligańska. A to wepchnąć staruszkę pod samochód, albo zabrać niepełnosprawnemu kule, albo napluć na kogoś. No nie robię tego ale czasami myślę a gdyby jednak... I teraz czekam, macie czasami też takie głupie pomysły? a może jeszcze lepsze...
    • Czy są wśród Was mamy, które były kiedyś (lub sa nadal) zwiazane z jakaś subkulturą? Czy to, że byłyscie kiedyś hippiskami, punkówami czy rasta ma jakis wpływ na Wasze obecne życie, macieżynstwo, małżeństwo? Macie jakieś fajne wspomnienia z tych lat buntu? Kramla (gdzieś głeboko ciągle rasta:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się