Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      grzeczny

grzeczny

(28 wyników)
    • pociągają mnie niegrzeczni faceci a za to dobrzy i tacy ułożeni wogóle . . to jest przecież wbrew zasadom logiki :( ale to jest silniejsze ode mnie.
    • Czy niegrzeczne dziewczynki naprawdę idą tam, gdzie chcą, w przeciwieństwie do tych grzecznych (które idą do nieba)? Niegrzeczne odezwijcie się proszę i napiszcie kilka słów o Waszym "stawaniu" się niegrzeczną. A może już zawsze takie byłyście? Pozdrawiam. Musicavocale
    • aa tak sobie przegladam czolowki starych programow i bajek, i tutaj cytat ze smerfow "kto wie a tym ktorzy sa grzeczni moze nawet uda sie spotkac malego smerfa", i mam dylemat, czy spotkam tego smerfa czy nie, bo w czolowce nie powiedzieli co to znaczy grzeczny, pomocy
    • Taka jestem i za taką postrzegają mnie inni. A ja chcę być wyrachowaną, pyskatą egoistką bo takie/tacy mają w życiu lepiej. Moje miłe uosobienie nie daje mi szczęścia ani żadnych innych korzyści. Zazdroszczę wszystkim za przeproszeniem - wrednym osobnikom bo przeważnie mają to czego chcą. Nawet fajnych partnerów. Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia i odczucia? Czy można to zmienić, tzn. charakter na ostrzejszy?
    • az caly drze...
    • buziorki najmilsi...
    • Przez wiele lat męczył mnie" syndrom grzecznej dziewczynki" Takiej, co to zawsze nauczona i w pierwszej parze i w wyprasowanym fartuszku i z czystymi kolanami. Dziś zastanawiam się kim byłabym w życiu gdyby nie wpychano mnie w sztywne ramy żle pojętego -jak dziś mniemam "dobrego wychowania" ,oraż żałuję że tylko raz uciekłam ze szkoły (na transmisję pierwszego przyjazdu Papieża do Polski),że parę razy nie odpyskowałam kiedy "się należało "itp. Proszę napiszcie czy macie czasem ...
    • Miś był bardzo grzeczny dziś... No właśnie, czy "bycie grzecznym" to zaleta? Jakie życie ma "grzeczny"? I czy idziemy z grzecznym do łóżka?
    • szukam autorow profesjonalnych i chalturzystek poradnikow dla kobiet, prosze o pomoc::)
    • Kurza stopa, no. Mam cholerne problemy z: - poproszeniem o pomoc - odmówieniem pomocy innym, nawet jeśli prośba skrzy się egoizmem i nieliczeniem ze mną - upomnieniem się o swoje itd. Zarówno w rodzinie jak i poza. Daję sobie radę, to fakt. Niemniej kosztuje mnie to strasznie dużo. Wiele razy np. dałam sobie wcisnąć starą wędlinę bo wstyd mi się upomnieć. A potem następną godzinę tłumaczę sobie dlaczego właściwie dobrze zrobiłam. Coś tu chorego. Czy ktoś tak ma? Miał i się wy...
    • nie wiem, czy "zdrowy egoizm" to dobre określenie postawy, którą chcę opisać, ale inne nie przychodzi mi w tej chwili do głowy:)To chyba coś więcej niż asertywność. Opisuję na swoim przykładzie, bo jest mi oczywiście najbliższy. Z moich obserwacji wynika,ze wiele osób posługuje się tzw fałszywa skromnością. Nie przyjmują komplementów a o sobie i swoich poczynaniach mówia zawsze troszkę gorzej niż jest, oczekując zaprzeczenia i pochwały... (niektorzy faktycznie SĄ skromni, nieśmiali, nie...
    • nie wiem,patrze wlustro na te duze ciemne oczy i czasami dostrzgeam w nich bezradnosc.jaka ja jestem,ze mienie sie tysiacem barw,ze kazdy mnie odczytuje inaczej?odkrylam wczoraj,gdy wyjechal moj chlopak,ze jestem sama ,nie mam przyjaciol,nie mam jednej osoby,nie umiem byc soba.w towarzystwuie ropbie sie nienaturalna,spieta,czasami tak bardzo siebie nienawidze,nie umiem zniesc tej twatzy,choruje wewnatrz,a fizycznieusmiecham sie.jeztem utkananz kompleksow,nie moge byc gorsza,zawsdz...
    • a więc nie klikajcie na wiaderka i koszyki, bez względu na ich kolor, doceńcie że chciał być grzeczny i odpowiedział na posty. Cóż za zacięcie, coż za twardość charakteru:)... Cielee jest naprawdę wielkie:)
    • niegrzecznych facetów i dziewczyn czy to prawda ze niegrzeczni mężczyżni poszukują niegrzecznych kobiet ?Czy wręcz przeciwnie ?
    • Co znaczą sny erotyczne z kobietami, egzotycznej urody....Ratunku!!! Czy to znaczy, że jestem les????
    • ty scylla chyba tez byles genialnym dzieckiem, co? potem byles tu mlody ambitny, no i jak skonczyles? gdzie teraz jestes? - w maglu przynajmniej cieplo i jest do kogo twarz otworzyc
    • który pomoże mi szybko poczuć się bardziej kobieco i pewnie siebie. Dzięki z góry
    • Tak się zastanawiam czy osoby za dobre są mniej doceniane? Czy trzeba pokazać "pazurki", żeby ktoś się nami zainteresował? Czy to, że człowiek jest miły, uprzejmy, stara się unikać kłótni to znaczy że jest od razu mniej atrakcyjny w naszych oczach? Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale i tak pytam :)
    • bylem bardzo, ale to bardzo niegrzeczny czulem sie bardzo, ale to bardzo winien i tak mi zostalo do dzis HHHKRAA-AKRAAAKR-AAA-KRAAA--AKRAAAKR-AAAAAA
    • Miliony ludzi żyje z dnia na dzień, nie wiedząc dokąd zmierza, gdzie idzie. Odbijają się od ścian w pogoni za mirażami. Brak życiowego celu jest to główną przyczyną tego, że Twoje życie przypomina śmietnik. Masz określoną ilość czasu do przeżycia, a marnujesz go, rozmieniasz się na drobne. Raz robisz to, raz tamto, a tak w ogóle to nic szczególnego. W głowie masz kilka miłostek do których tęsknisz, i jeszcze więcej tych których nienawidzisz. Gdy dojdziesz do kresu życia, okaże się ze Tw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się