Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      grzeczny

grzeczny

(37 wyników)
    • Witam Moja 10 miesięczna córcia stawia pierwsze kroki (zaczęła 3 tygodnie temu) co jedziemy do teściowej to wiadomo przy chodzeniu klapnie na pupę, wtedy jest "ooo! uważajcie co wy robicie temu dziecku". Ja-??? Trochę mnie to dziwi bo tak mi się wydaje że to normalne. Moja teściowa cytuje: "moje dziecko było ukochane nie płakało, siedziało w łóżeczku grzecznie, nie miało ani jednego guza, nic nie ściągało z segmentu'. Są takie dzieci? - chyba jestem pechowcem. Moją interesuje ws...
    • jeśli waszym zdaniem wasze dzieci są niegrzeczne wpisujcie się! dlaczego tak uważacie? w jakim są wieku?
    • uważacie, że wasza dzidzia jest grzeczna. Wpiszcie się tu. I dlaczego tak uważacie? ile ma miesięcy?
    • moja pierwsza córeczka była trudnym dzieckiem, absorbującym, marudnym i płaczliwym, w nocy źle spała, w dzień tylko na dworzu, sama nie chciała być nawet przez chwilę, byłam cały czas zdenerwowana, nie mogłam nic zrobić w domu, w nocy nie wysypiałam się, w dzień byłam zmęczona, nie potrafiłam znaleźć radości w tym pieknym czasie spędzonym z dzieckiem, mój synek jest zupełnie inny, w nocy śpi do 7 godzin bez przerwy, w dzień też potrafi pospać w kołysce, pobawi się chwilke na mat...
    • Pomóżcie! Mój niespełna 9 miesięczny synek nie chce jeść, wygina się buczy, kręci się i płacze. Od początku jest na butelce. Od kilku miesięcy je słoiczki. Wcześniej było nieźle bo jadł ładnie. Teraz jest na 10 centylu, lekarz ostrzega mnie, że synek jest za mały i że mam mu podawać na obiad danie 2 obiadowe = dwa słoiczki, potem deserki. Syn je o 6 mleko, potem kasze, obiad 1 duzy słoik i deserek a na kolacje znow kaszkę mleczną. Wciśniecie mu 1 słoika to koszmar - musze puszczać bajki...
    • Witam, mam pytanko bo już sama nie wiem co mam mysleć... Otóż moje dziewczynki (7 tygodni, 3 tygodnie wieku korygowanego) bardzo mało płaczą- prawie wcale... zaczyna mnie to niepokoić- tylko prosze nie mówcie mi, ze powinnam się cieszyć...Dziewczynki prawie cały czas śpią- z przerwami na jedzenie i niezbyt długie "okresy aktywności". A jak jest u Was? Wasze dzieci też się tak zachowują? Proszę powiedzcie co o tym myślicie? Pediatra i neurolog mówią, ze z dziewczynkami wszytko ok, ale......
    • "Twoje dziecko jest bardzo niegrzeczne" słyszałam to już wiele razy. Synek ma 11,5 miesiąca. Ową opinię na jego temat słyszałam od znajomych, od rodziny, gości którzy nas odwiedzili. Sama już nie wiem czy rzeczywiście jest tak bardzo niegrzeczny, czy raczej bardzo energiczny, strasznie ciekawski i wszędzie go pełno. Fakt, czasem mam już dość. Bo od kiedy zaczął raczkować, a teraz już chodzić samodzielnie bywa nie do zniesienia. Nie płacze, a raczej wydziera się strasznie, płacze na z...
    • Dziewczyny czy macie tez grzeczne aniolki, ktore od malego (niemowlaka) nie sprawiaja wam trudnosci? Moj synek jest wlasnie takim grzecznym aniolkiem, prawie nie placze, przesypia ladnie, nie choruje i jest pogodnym wesolych chlopcem i bardzo rozgadanym:) pochwalcie sie swoimi aniolkami
    • A Wy? Moj synek ma 8 mies. i jest perfekcyjnym bobasem pod wszystkimi wzgledami!!!
    • hej!! proszę o rade. Mój dwutygodniowy synek jest wyjątkowo grzecznym dzieckiem wogóle nie płacze dużo śpi. Budzi się na jedzenie a i w tedy nie płacze tylko rozgląda sie szukając mnie. odkąd się urodził ani razu nie płakał. jest zdrowy dobrze je przybiera na wadze nie jest chory tylko że nie płacze. nie wiem co to zarwane noce z powodu płaczącego dziecka. powiedzcie czy mam się martwić czy cieszyć.
    • witam, moje 6 miesieczne dziecko do grzecznych nie należy, od urodzenia daje w kość, bóle brzuszka, marudzenie, kłopoty ze spaniem, nawet teraz jest problem wieczorem je uśpić , przy cycu źle, na rękach też źle, samo nie uśnie, drze się w niebogłosy, w nocy kręci się, wierzga, śpi ze mną bo tak wygodniej mi karmić, ale są noce że śpię a raczej drzemię między kolejnymi pobudkami po 20, 30 minut i jestem bardzo zmęczona , nie mogę doczekać się czasu kiedy będzie lżej , kiedy moje dziecko da mi ...
    • Moj synek od poczatku jest grzeczny i spokojny, ale teraz to juz jest szczyt szczytów. nawet jak jest glodny to nie placze, tylko robi "yyyyyy yyyyy yyyyy". nawet nie domaga sie noszenia na rekach tak czesto jak kiedys. jest radosny, zadowolony. apatyczny chyba tez nie jest. czesto jak sie budzi w lozeczku to nie placze tylko lezy sobie i patrzy, nawet przez pol godziny od przebudzenia. ma 4 miesiace. martwie sie bo niemowleta przeciez sa ciekawskie, chca byc noszone zeby lepiej ...
    • Drogie mamy! Mój 9-miesięczny maluch staje się coraz bardziej niegrzeczny :-( Raczkuje już i wspina się po meblach. Wszystko co się dało to już pozabezpieczałam, ale niestety mam takie mieszkanie, że nie wszystko da radę zabezpieczyć i poprzestawiać, więc malec musi się nauczyć, że pewnych rzeczy mu ruszać niewolno. Tylko jak??? On konsekwentnie lezie właśnie tam gdzie nie powinien, a jak konsekwentnie go stamtąd zabieram, podnoszę głos, pokazuję palcem, że nie wolno, a on za chwi...
    • kochane, czy ktoś o jużto przeszedł, czy macie tak aktualnie - mój synek zacząl teraz 6 m-c , od urodzenia jest nie spokojnym dzieckiem, zwierconym, mało śpiącym, nie mogącym uleżec ( był badany przez internistów, neurologa i jest ok ) kiedy zaczął 4 m-c stopniowo malał Mu apetyt i robił się coraz bardziej marudny - jest przebadany , wyniki ma dobre, od kilku tygodni je bardzo malutko i do tego jest coraz bardziej marudny, niezadowolony a od 2 dni jest fatalnie , nic Mu nie pasu...
    • Moja córka skończyła 11 miesięcy. Od jakichś dwóch tygodni jej zachowanie uległo widocznej zmianie. Zachowuje się tak, jakby wiedziała, że płaczem może dużo zdziałać. Kiedy na przykład zabieram jej coś, czym nie powinna się bawić, zaczyna płakać, podobnie jest, kiedy wracamy ze spaceru do domu. Jak reagować na takie zachowanie? Wiem, że jest coś takiego, jak bunt dwulatka, ale ona jest jeszcze za młoda na taki bunt. Czy ktoś ma podobny problem? Jak sobie z tym radzicie?
    • Kochaniutkie! Proszę Was drogie bardziej doświadczone mamy o pomoc. Moja córeczka po urodzeniu miala duże problemy z brzuszkiem, kolkami. Prężyła się i zwijala.W nocy wydawala niesamowite dzwięki: stękania sapania-spania prawie nie było. Gdy miała 8 tygodni zaczęła lepiej sypiać w nocy:potrafiła spać od 22 do 3, karmienie a potem znowu sen do 6. Teraz natomiast sytuacja wrócila do tej wcześniejszej. Wydaje mi się, że już problemow z brzuszkiem nie ma, dni są w miarę ok.Karmienie c...
    • Czy są tu Mamy, którym udało się zamienić małego pieszczocha- rozpuszczonego jak dziadowski bicz (lulanego, bujanego, wyśpiewanego i wynoszonego na rekach, zasypiającego tylko tak jak sobie zażyczy i co tam jeszcze Wam przyszło do głowy aby Malec spał) w grzecznego niemowlaczka ;) zasypiającego samemu w łóżeczku, nie wrzeszczącego gdy jest zmęczone tylko j.w. ? Czy to jest możliwe? Jeśli tak to napiszcie jaką metodę zastosowałyście i czy było b. trudno i jak długo trwała nauka? ...
    • Moj 11-miesieczny synek za kazdym razem kiedy wybieram sie z nim na zakupy odstawia takie cyrki, ze szybko musze z nim wychodzic ze sklepu. Wrzeszczy, albo glosno marudzi, robi 'brrrrrr'. Zawsze mam wrazenie, ze jestesmy sensacja calego sklepu. Czy to kiedys mu przejdzie? Czy ktos ma podobny problem z dzieckiem? Czasami mam wrazenie, ze tylko moje dziecko tak sie zachowuje. Zaczelam dawac mu drobne przekaski jak paluszki czy ciasteczka ryzowe dla niemowlat, co troche pomaga. Zawsze mam...
    • zaczynam sie niepokoic spokojem naszego synka. ma 3,5 m, od samego poczatku przesypia noce (jest butelkowy), budzi sie kolo 7-8, znowu butelka, potem sie troche bawimy, potrafi sam kolo godziny bawic sie wiszacymi grzechotkami, potem znowu sam zasypia - do kolo 12-13, potem butelka i spacer - znowu spi albo nawet jak nie to lezy godzine i sie usmiecha i gaworzy!!! nie trzeba go nosic i nigdy nie protestuje jak sie go odklada do lozeczka albo na lezak. zyczanamy sie troche niepokoic...
    • witam Was Mamy:) powiedzcie mi czy tak samo wychowywałyście córeczki jak i synków? czy jednak inaczej? chodzi mi przede wszystkim o zakazy i nakazy. Moje pytanie bierze się stąd, że mój 9 m-czny synek jest na etapie wymuszania...i niestety nie pozwalam mu na wszystko co niejednokrotnie kończy się płaczem, czego z kolei moja siostra mająca córkę nie rozumie, bo mała jej takich cyrków nie robi. No i wychodzę na matkę, która nic tylko strofuje biedne dziecko ;/ i tak się zastanawiam które...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się