Forum eDziecko eRodzice etata
ZMIEŃ
      grzeczny

grzeczny

(6 wyników)
    • No ja mam takie mieszane uczucia, bo dostałem bardzo fajny prezente. Ale pod poduszką nic nie było. O prezencie wiedziałem już jakiś czas i sam go zamówiłem;) Fajnie było rozrywać paczki obrzerać sie słodyczami (jak ja byłem mały nie było ich w sklepach), to było coś. Niby widziałem że to nie mikołaj bo wredny brat uświadomił mi to jak byłem bardzo mały. Ale fajnie było.
    • Witam Panów ( w szczególności bo to Wasze forum).Znajomy stracił prawo jazdy ( i słusznie bo to przez głupotę)3 lata temu.Teraz jednak zmądrzał i chciał by je odzyskać.W związku z tym mam pytanie: jak ma sie za to zabrać? Czy musi raz jeszcze zdać egzamin,a jeśli tak to gdzie? Tzn czy musi to być w miejscu zameldowania czy też nie ma to znaczenia? Może ktoś był w podobnej sytuacji i zna odpowiedź a jeśli nie to moze podpowie gdzie powinnam zadać to pytanie aby ją uzyskać.Dziękuję.
    • Przedwczoraj wynikła przykra sprawa, z której uważałem należy się córce wyjaśnienie. Wszystko przez to, że w złości powiedziałem pod nosem słowa nieprzeznaczone dla dziecięcych uszu. Oczywiście niespełna czterolatka podłapała i zaczęła powtarzać. Tłumaczyłem, że zrobiłem źle, że mówić tak jest niegrzecznie i prosiłem, by nie używała podobnych słów. Zagroziłem jej nawet, że jeżeli usłyszę to od niej jeszcze raz, to przez cały dzień nie będę z nią rozmawiać. Znając swoje dziecko, może i...
    • Witajcie, zastanawia mnie ostatnio jak inni tatusiowie radzą sobie z następującym problemem: otóż> jak reagowaliście na fakt, iż Wasze grzeczne, ułożone, i wspaniałe dziecko po kilku dniach lub tygodniach swojego pobytu w przedszkolu nagle wracało do domu z takimi słowami na ustach, których grzeczna dzidzia ani mówić ani powtarzać po nikim nie powinna. Ignorowaliście w myśl zasady "zignorowane = nieciekawe = przestanie powtarzać"? Czy może tłumaczyliście spokojnie dziecku, że...
    • Witam serdecznie, od 8 dni jestem ojcem. Musze przyznac, ze przebywanie ze swoim dzieciakiem daje mi wiele radosci. Szczegolnie, ze juz teraz widac, ze jest to niepowtarzalny "egzemplarz" :) Mimo tak krotkiego zycia, Eryk ma juz kilka fajnych nawykow. Chocby jego czkawka - fakt kazdy dzieciak ma czkawke. Ale co najsmieszniejsze, mozna Eryka latwo wyleczyc z tej dolegliwosci. Jak? Wystarczy podejsc do niego z cyfrowka i przymierzyc sie do robienia zdjecia. Drugim nawykiem jest gryzie...
    • Ciekaw jestem waszego zdani na temat słodyczy. Ja bardzo lubię, staram się ograniczać bo przemiana materii już nie ta co kiedyś i tłuszczyk się odkłada;) Jednak jaką role w życiu dziecka powinny odgrywać słodycze. a) Czy ma być to nagroda- gdy zasłuży, gdy jest grzeczne, gdy zachowa się dobrze. b) Czy może odrobina luksusu w trakcie dnia na którą czasem dziecku pozwolić można- jedna/dwie małe czekoladki i 3 mamby. c) A może słodycze są niezbędne dziecku więc powinno je mieć zawsze p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się