grzeczny

(5 wyników)
  • Taka grzeczna, kulturalna osoba... Można przyjść do niej do domu i powiedzieć ;" Kto doradził ci te zasłony... ja zawiesiłabym zielone, bardziej pasują ci do mebli". " Wiesz musisz swoje dziecko oswoić z innymi. Zobacz, ona zupełnie nie potrafi się bawić..." " W życiu nie ubrałabym się w coś takiego obcisłego... dopiero teraz widać, jakie masz grube uda." " Ty to jadasz ?? !!!" Spotkałam parę osób - bardzo je lubię - które skarżyły mi się na to samo. Że wcześniej czy później z...
  • Mam pytanie do mam dzieci, które nie były w stanie wytrzymac w kosciele na Mszy świętej.Czy dziecko samo dojrzało, czy robiły cos w tym kierunku, żeby było lepiej? A może nie poprawiło sie? U mnie jest tak: mój 4 latek od roku chodzi na Msze św. regularnie co tydzień. (wczesniej sporadycznie). Sam chce chodzić, lubi byc w kosciele, ale spokojne zachowanie go przerasta. Chodzimy tylko do kościołów, w których sa takie specjalne pomieszczenia dla rodziców z dziećmi. Wydaje mi sie, ze nie...
  • Hej, ja dzisiaj z pytaniem nieco intymnej natury :-) - czy odrzucacie jakieś formy seksu z powodów religijnych (oczywiście nie mówię tu o jakichś skrajnosciach, zboczeniach, orgiach itp? A co na to "teoria"? Monika
  • pozwalam synowi oglądać pewien program, motoryzacyjny (przerabianie aut np. porsche na kosiarkę do trawy) dużo w tym dobrej zabawy, pomysłów (zadania są naprawdę ciekawe:), etos pracy oraz współpracy (bez dobrej współpracy nie wykonają zadania i przegrywają) - słowem wartości sporo, ciekawie podane, takie typowe chłopackie historie;) ALE... autorzy zdają sobie sprawę, że większość ich publiki to dzieci, młodsi i starsi chopcy, więc przekleństwa nie padają w programie w ogóle ale c...
  • Mój 5 letni synek codziennie wieczorem modli się; m. in. "Zdrowaś Mario". I ja codziennie powstrzymuję się od chichrania, bo: "Święta Mario, Matko Boża, módl się za nami, grzecznymi (...)" Na początku zwracałam mu uwagę, ale Marcinek ma problemy z mówieniem (chodzimy do logopedy) i "grzesznymi" po prostu mu nie wychodzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się