Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      grzeczny

grzeczny

(136 wyników)
    • Witam serdecznie, mój syn skończył 3 lata w maju. Ma młodszą siostrę, która skończyła 1 rok w kwietniu. Od jakiegos czasu mój syn przedszkolak juz drugi rok jest strasznie niegrzeczny, nie reaguje na to co mówię, nie wykonuje poleceń skierowanych do niego, ciagle przeszkadza siostrze w zabawach musi miec tą zabawke, którą bawi sie siopstra. A co najgorsze niestety problem pojawił sie w przedszkolu. Jest niegrzeczny, nie slucha bije inne dzieci, pluje przepycha gryzie zabiera jedzenie przelewa...
    • Witam, Jestem po raz pierwszy na tym forum:) Mam problem z moim 15-miesięcznym synkiem. Byłam z Krzysiem rok w domu, od 3 miesięcy pracuję a mały został z opiekunką. Synek od urodzenia domagał się noszenia prawie non stop, a ja wychodziłam z założenia, że skoro się domaga to tego potrzebuje. Od urodzenia dużo płakał i był raczej kapryśny, noszenie uspokajało go. Teraz Krzyś ma skończone 15 miesięcy i dalej domaga się noszenia. Ja w miarę możliwości staram się go nosić jak najmniej, raczej...
    • Witam, umowiłam się z jedną Panią, która jest młodą mamą, że od listopada zaopiekuje się moim dzieckiem - bo zamierzam wrócić do pracy. Ona ma jedno dziecko starsze od mojego 3 miesące i drugie chodzące do 2 klasy podstawówki. Wszystko było do tej pory ok, pani jest miła i sympatyczna, byłyśmy kilka razy razem na spacerze, byłam u niej z moim dzieckiem tez już kilka razy. Niestety co raz bardziej obawiam się posłać do niej swoje dziecko bo jej dzieci są b niegrzeczne. Do starszego sy...
    • Witam. Dziecko 3,5 roku zachowanie pogorszyło się po pojawieniu sie brata, bynajmniej mam takie wrażenie że teraz jest gorzej. Nie słucha się, pyskuje, rzuca rzeczami w ataku złości, krzyczy strasznie, bije a to wszystko jak coś jest nie po jego mysli. Prośby nie pomagają, zakazy w postaci nie oglądania bajek również, przy nie sprzatnieciu zabawek, chowanie ich także. Naprawdę wyprowadza człowieka z równowagi. Potrafi być grzeczny, ale najlepiej jak jest tak jak on chce. nie wiem jak temu zar...
    • tak, wlasnie tak. natchnela mnie wypowiedz w watku o biciu, ze 'doceniane' sa zle zachowania, a nie dobre. bo paradoksalnie - kto zostaje wyrozniony, o kim sie mowi, kto jest w centrum uwagi? ten kto byl najgrzeczniejszy, czy ten kto byl najbardziej niegrzeczny? zmusila mnie do refleksji niedawna relacja corki z przedszkola. przyjechali policjanci na pogadanke z dziecmi i dzieciaki mogly obejrzec kajdanki, palki, itp. ale dotknal tylko kuba z. dlaczego akurat kuba z. pytam c...
    • Witam, postanowilam juz poradzic sie innych gdyz sama powoli zalamuje rece..Jak mam postepowac z moim 5-cio letnim synkiem. Dziecko wychowuje sama ,poza tata w domu rodzinnym nie brakuje synowi niczego,mam na mysli zabawki i tego typu rzeczy. Jedyne dziecko w domu gdzie w sumie praktycznie jak w wiekszosci domach wszystko jest z nastawieniem na malego.Mieszkamy z dziadkami. Jestem mama pracujaca,syn chodzi do przedszkola,gdzie w sumie nie ma powazniejszych problemow. Pytalam P...
    • Zwlaszcza wymaganie od dziecka zachowan roznych niz domowy przyklad skazany jest na porazke. A z drugiej strony ustalone zasady wywoluja z automatu badanie granic jak bardzo sa ustalone ;) tratatata dzieci sama slodycz..
    • Dziewczyny, mam pytanie jw. Co to znaczy "grzeczne dziecko"? Tzn. za jakie zachowania należy karcić bądź karać dziecko, a kiedy przymknąc oko i sobie odpuścić? Pytam, bo z jednej strony nie chciałabym, żeby moje dzieci były "dobrze ułożone", uważam, że mają prawo sobie pourwisować, ale z drugiej strony czasem potrafią mnie wyprowadzić z równowagi... :)
    • Witam mam problem dotyczący spotkań mojej 19 miesięcznej córki z babcią .Nie wiem dlaczego jest niegrzeczna kiedy jest w pobliżu teściowa . Krzyczy płacze biega niecierpliwi się , na kolanach nie posiedzi tylko zaraz do mnie przychodzi . dlaczego ona się tak zachowuje .Może macie podobny problem . DODAM że bacia rzadko odwiedza wnuczkę . pozdrawiam i prosze o radę
    • Mam doła ,bo mam wyjątkowo niedobre, niegrzeczne dziecko, ma 4 lata i potwornie wymusza, histeryzuje , nie słucha ,ciągle musze wysłuchiwac jaki to jest niedobry i zaburzny - aktualnie od babci u której jest na wakacjach,dzwoni do mnie i narzeka a ja mam dosc , cały czas sie powyzszym dołuje.Czy ja juz nigdy nie bede mogła odpocząc ??? buuuu nawet jak ktos wezmie mojego malucha na jakis czas to czuje sie bardziej zmeczona niz jak jest przy mnie.Mam przerąbane.
    • Mam dwóch synów. Jeden -od małego niegrzeczny, psotny, hałaśliwy, nieposłuszny. Pomimo dużej dyscypliny w wychowywaniu go, kar, zakazów. Ale i dużo miłości, czasu mu poświęconego (karmiony piersią 2 lata,).On po prostu taki się urodził. Już w brzuchu szalał i brykał, jako niemowle też był "nie do zniesienia. A drugi synek -aniołek, oaza spokoju, posłuszeństwa i grzeczności. Tak sobie myślę, że ten drugi ratuje moją reputację. Gdybym miała tylko tego pierwszego, każdy by uważał, ż...
    • I "niegrzeczne"?Co te okreslenia dla Was znaczą?Ostatnio pojawiło sie mnówstwo wątków typu "ratunku, moje dziecko jest niegrzeczne".A ja w ogóle prawie nie uzywam tego określenia-raczej mówię,że dziecko jest żywe, spokojne, nerwowe,ostożne , potrafi-badz nie -dostosowac się do poleceń itp...Niegrzeczne(jeśli już) może być jego zachowanie w danym momencie. Piszę, bo niedawno spotakałam sie z koleżanka, która ma 1,5 roczne dziecko i stwierdziła-ja to mam grzczne dziecko, 2 godz. potr...
    • Zastanawiam się czy roczne dziecko jest niegrzeczne bo ma taki kaprys,czy poprostu jeszcze nie rozumie słowa "nie rób tak","nie wolno" itp.Ciekawe jest to,że mała umie mówić "nie" i używa go bardzo często,albo się jej uda trafić z tym słowem odpowiadając na coś,albo powoli go rozumie. Moja córcia robi sie wręcz nieznośna.Dużo płacze,często naprawdę nie wiem co jej jest,jeżeli w momencie jej płaczu i złości chce coś zrobić,np. przebrać pieluche,to kopie nogami.Kilka razy dostała w...
    • Zuzia ma rok i 4 miesiące. Jest taka niegrzeczna że mam dość. Poprostu wyprowadza mnie to z równowagi, a krzyk nie pomaga wcale. Ciągle tylko marudzi, wszystko jej daj, jak nie to płacz, padanie na podłogę. Nie słucha się wogóle, choć wiem że rozumie, nie wie co to zakaz. Zmiana pampersa, to koszmar, nie chce leżeć, nie dam rady nawet obejrzeć jej pupy, ucieka, się kręci, a jak ją przytrzymam, to dopiero wielki wisk. Ostanio bardzo się zmieniła, nie wiem czy to przejdzie, nie jest małą dzidz...
    • Mam dwuipółletnią córeczkę - bystra, energiczna, pogodna, świetnie mówi, umie się bawić sama i z innymi dziecmi. No po prostu cud. Bywa też okropna, bo etap buntu dwulatka przechodzi, jak każde normalne dziecko i jest temat na oddzielny wątek. Tak się składa, że swoje "ja" rzadko demonstruje publicznie. Na placu zabaw, w sklepie, u znajomych czy rodziny zachowuje się super - rozsądna mądra dziewczyna. Ostatnio coraz częściej słyszę od innych mam komentarze typu: "O Boże, jaka ona...
    • Witam i pytam. Czy Wasze dzieci też są tak uparte i nieznośne jak moje? oczywiście są chwile kiedy potrafi byc bardzo grzeczna i kochana, ale z drugiej strony kiedy jest niegrzeczna - to na całego! nic nie pomaga, ani prośbą ani groźbą! Jak Wy to robicie aby Wasze dzieci słuchały, albo raczej były posłuszne?
    • Moj synek niedlugo skonczy 3 lata. W stosunku do mnie jest slodki i grzeczny.Panie w osiedlowym sklepiku go uwielbiaja. Na wszystko mu pozwalaja, gadaja sobie.Potrafi byc czarujacy. W piaskownicy lubi towarzystwo starszych dzieci, dobrze sie z nimi dogaduje. Natomiast gdy sie pojawiaja mlodsze dzieci sypie na nie piaskiem, krzyczy na nie zeby przestraszyc, mowi ze sa brzydkie i je zastrzeli( w swieta byl w tv Bolek i Lolek na dzikim zachodzie z tad znajomosc strzelania). Tak samo ...
    • Kuba ma prawie 6 lat, niedawno poskarżył mi się że koledzy w przedszkolu go zaczepiają. Nie biją, nic takiego ale wydają różne głupawe dźwięki tzw. "poprykiwanie" :) poklepują itp. Kuba jest nieśmiały, chociaż już dużo mniej niż kiedyś. Myślałam że problemu nie będzie bo on sam w domu bardzo chętnie demonstruje te przedszkolne zaczepki, sam nieustannie "poprykuje", pokazuje gołą pupę itp. przedszkolne zabawy. No ale okazuje się że w przedszkolu to jednak aż tak nie uczestniczy w w...
    • Takie sobie rozważania..... Ostatnio miałam okazje poprzebywać z moimi znajomymi , którzy maja 4 letniego synka. Podam dwa przykłady zachowania dziecka. Pierwszy gdy mama swtierdziła że jest już chłodno na dworze i chłopiec powinien założyc bluze, dziecko krzyczało "nie" i uciekało wokół domku, a mama biegała za nim i mówiła, że jak nie bluze to może sweterek, chłopiec na to że swetereka nie lubi, a mama dalej, że może inną bluzę z obrazkiem kotka itd. na co malec uciekał dalej t...
    • mój synek (10 m-cy) ma ostatnio ciężkie dni. jest po prostu niegrzeczny. jak sie nudzi, albo jak mu sie coś nie podoba, to krzyczy, piszczy, wygina się, trudno go uspokoić. na spacerach często marudzi, choć są i takiedni, ze na 4 godzinnym spacerze jest grzeczniutki. nie wiem jak sobie poradzić, jak reagować na jego zachowanie, zeby nie pogarszać sytuacji, a zeby go jednak wychowywać. czekam na rady doświadczonych Mam pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się