Forum eDziecko Inny Świat
ZMIEŃ
      grzeczny

grzeczny

(7 wyników)
    • Przekazuje Wam wiadomosc, ze w Scolarze planowane jest szkolenie "Dzieci moga byc grzeczne" na temat radzenia sobie z trudnymi zachowaniami u dzieci ze spektrum. Mialo sie odbyc ostatniej soboty, ale zostalo odwolane z powodu braku chetnych. Jesli ktos z WAs bylby zainteresowany, zglaszajcie prosze chec udzialu w Scolarze (tel. 22 848 43 24). Termin nie jest jeszcze znany, szkolenie bylo planowane na 7,5 godziny. Koszt to 150 zl od osoby.
    • Czy moecie mi napisać jak mianowicie "niegrzecznie"zachowują się dzieci z ZA.Jakie zachowania wchodzą w grę i generalnie na czym polega ta niegrzeczność.Czy psucie(nie zawsze)czegoś co inne dziecko zbudowało,zrobiło,popychanie np.na placu zabaw czy zjeżdżalni inne dzieci to też można podciągnąc pod ZA?Pytam bo mój bratanek między innymi tak się zachowuje.Ogólnie jest własnie niegrzeczny,nie chce słuchać Pani w przedskolu,jest ruchliwy,trochę dokucza dzieciom aczkolwiek dobrze si...
    • mnie w nos... O wlasnie. 2 tygodnie temu udalo mi sie wreszcie dodzwonic. Bo dodzwonic sie tam to tez cud, mimo ustalonych godzin przyjmowania. Mila osoba poinstruowala co i jak, ok. Kazala wyslac maila, powiedziala ze przesle wtedy jakas ankiete. Pieniadze wplacic.. Ok. Wyslalam. Dzis minely 2 tygodnie. Pani nawet nei odpowiedziala, ze mam ja cmoknac. Chociaz w nos. Prawde mowiac zaczynam miec ja w nosie i nie polecac takiego tworu, jak tak dzialaja, ze maja ludzi w no...
    • Opiekuje się 5 letnim chłopcem z zespołem aspergera.chciałabym sie dowiedzieć jak rozróżnić zachowania spowodowane właśnie tym zaburzeniem a kiedy jest to po prostu chłopiec jest niegrzeczny ? czy to w ogóle da się jakoś te zachowania rozróznić ?
    • Czytam ostatnio książkę Małgorzaty Kwiatkowskiej DZIECI GŁĘBOKO NIEZROZUMIANE…. Otworzyła mi oczy…jest fantastycznie opisany świat z pozycji dziecka niepełnosprawnego… Na podstawie tej książki napisałam list Jasia do Taty , tu zamieszczam troszkę inną wersję, mniej osobistą ale może się przyda....…może wielu z nas… Nie mam tej ksiązki przy sobie, a jest w nim kilka jej fragmentów postaram się dobrze je zaznaczyć Drogi Nieznajomy i Znajomy Piszę do...
    • Mam do Was prośbę o pomysły na interpretację zachowania dziecięcia. Mój pięciolatek (obserwacja w kierunku ZA) wkurza się bardzo, gdy na pytanie skierowane do kogoś z otoczenia odpowie nie osoba, którą pytał. Np. Jedziemy samochodem: syn, babcia i ja. Synio pyta mnie o coś, a odpowiada mu babcia. Jest to niezgodne z jego oczekiwaniami i zaczyna się denerwować. Macie pomysły dlaczego to go tak wkurza?
    • Witam wszyskie Mamy, mam problem (moze bardziej w sobie) z synkiem.Ma 6 lat, odkad poszedl do przedszkola nie moge pozbyc sie wrazenia, ze jest odmienny..tzn inny niz inne dzieci (takze jego mlodszy brat) Nie wiem co jest przyczyna, moze to, ze byl ponad 3 lata jedynakiem, czy go rozpiescilismy? Otoz moje obserwacje: jak mial 3 lata niewiele rysowal i kiepsko to robil, teraz robi to bardzo ladnie i starannie w wieku 2.5 roku znal wszystkie literki i cyferki (nauczyl sie za pomoca ukladan...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się