anial0 30.05.08, 14:33 jestem tu pierwszy raz, od poniedzialku zaczelam te diete, dzis rano ustalam na wage, spadlo mi 1,5 kg. Ciesze sie bardzo. Mam pytanie, czy moge w I fazie jesc jogurty i pic maslanke 0-1% tluszczu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
springonline Re: jogurty 03.06.08, 11:27 Tłuszcz jest drugorzędny, sprawdź, czy nie mają cukru! Odpowiedz Link
anial0 Re: jogurty 03.06.08, 12:15 cukry to weglowodany, nieprawdaz? A wiec te jogurty co jem maja 0,1% tluszczu a weglowodanow 6,4g w 100g . czy to duzy blad w tej diecie? Nie spotkalam jeszcze jogurtow bez cukrow. Czy mozesz podac mi jakies marki takich jogurtow. Dziekuje. Odpowiedz Link
springonline Re: jogurty 03.06.08, 14:18 > cukry to weglowodany, nieprawdaz? A wiec te jogurty co jem maja 0,1% tluszczu a > weglowodanow 6,4g w 100g . czy to duzy blad w tej diecie? Duży, niestety. Chodzi o to, żeby węgle wyeliminować niemal do zera, a 6,4/100g to dużo. Praktycznie każda firma ma jogurt bez cukru, z tych, co pamiętam od ręki: Bakoma, Danone. Nie musisz szukać w składzie, "bez cukru" będzie wyraźnie napisane na wieczku. To są jogurty tzw. naturalne. Odpowiedz Link
disabella Re: jogurty 05.06.08, 13:09 ja kupuje sobie jogurt z Sanoka bez cukru i bez tłuszczu, ale pisze że w 100 g produktu jest 7 g węglowodanów, to chyba za dużo prawda? Odpowiedz Link