Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      kalorie

kalorie

(10 wyników)
    • kiedyś byłam specjalistką od diet. w zasadzie to nie od diet w sensie tych wszystkich kopenhaskich, kapuścianych itp., tylko tak ogólnie od zdrowego odżywiania i liczenia kalorii właśnie. potrafiłam z precyzją określić ile w ciągu dnia zjadam i pilnowałam się mocno. po pierwszej ciąży wzięłam się za siebie tak, że osiągnęłam ciało lepsze niż miałam jako nastolatka. po drugiej po trzech miesiącach wróciłam do wagi sprzed, ale potem jakoś odpuściłam i przybyło mi kilka kilogramów. niby wied...
    • Widziałam kiedyś takie super kalkulator, że się wpisywało co się zjadło, jaką ilość w ciągu dnia i obliczało ile kalorii i się to zapisywało, że można było wrócić do poprzednich dni i ogólnie miało się tam takie swój profil..
    • podczas porodu naturalnego, powiedzmy trwającego 8 godzin? Wiem, że temat na forum Ciąża i Poród, ale tam moje posty są kasowane przez Malgosiek więc zadaję tutaj.
    • kurde od 6 do 12 u mnie jogurt naturalny z platkami typu frutina -400 kcal, 1/2 kg truskawek 150 kcal, dwa jablka ok 200 kcal, maly cebularzyk ok 200 kcal. 12 kurnia godzina a ja juz 1000 kcal. jak mozna wytrzymac na diecei 1000 kcal? chyba tylko na amfie :P
    • Przeczytałam właśnie o odżywianiu skoczków narciarskich: www.tvn24.pl/0,1644441,0,1,200-kalorii-dziennie--czyli-czego- nie-je-skoczek,wiadomosc.html Zastanawiam się, gdzie jest granica w dążeniu do lepszych wyników. Jeżeli skoczkowie takie mają jadłospisy, to dla mnie ta granica już została przekroczona. Przypuszczam, że w innych dziedzinach sportu do takiej granicy zawodnicy też się zbliżają (a może już przekroczyli?)
    • Witam chodzę na fitness od miesiąca, 2 razy w tygodniu po 1 ha. Wybieram zajęcia typu body shape, abs, step. Odżywiam się racjonalnie, jem dużo owoców i warzyw. Efektów wizualnych i wagowych BRAK :( Po jakim czasie można liczyć na zrzucenie sadełka, wysmuklenie ciała? mam ok. 6 kg nadwagi - uboczny efekt brania leków :(
    • Przyznać mi się, która wyciągnęła wątek pt "czy od piwa się tyje?" Ja akurat mam zamiar otworzyć piwko, a wy mi takie świństwo robicie!!
    • patrzycie na nia czasem? ogladalam dzisiaj paprykarze w sklepie prawie identyczne sklady i kolejnosc produktow i jeden mial 117/100g a drugi 189/100 i sie pytam kurna jakim prawem jakim prawem kurna paprykarz z ryzem mialby miec 117/100 g tak samo pizza biedronczana 220/100g O_o w kulki sobie leca ?jak oni ta kalorycznosc ustalaja ?chyba na pale pisza ile co mogloby miec w ich mniemaniu bilka tluszczu i wegli a potem obliczaja.
    • Wlasnie zrobilam kluski na parze(buchty).Pychota!Zjadam wlasnie piata,2 z maselkiem i cukrem,reszta z tlusta smietana i duzo cukru.Mniam...Smakuja Wam?Lubicie czasem tak podjesc nie baczac na kalorie?
    • I tak, siedząc sobie to przy forum, to przed telewizorkiemm, to z gazetką na kanapie, w jeden wieczór zeżarłam całego słonia. Wstyd! I nałóg nowy! Czy ktoś potrafi ocenic ile to to mogło mieć kalorii? redemption song 100%wyciskacz łez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się