kalorie

(7 wyników)
  • Witam pani Doktor!, mój synek ma skończone 9 m-cy. Czy może mi Pani podać jakie jest zapotrzebowanie kaloryczne dla takiego dziecka? Ile posiłków mlecznych (butelek z mlekiem modyfikowanym) powinno jeść? Czy zamiast jedenej butelki mogę podać np. Danonka?Jaki ma pani pomysł na deserki dla synka?Mój synek jada obiadki ze słoiczka Bobovity. Z góry dziekuję!!! Pozdrawiam
  • moj synek zaczal 9 miesiac,zjada okolo 750 kcal na dobe. Czy to wystarczajaca ilosc?
  • kalorie(5)

Witam Pani Doktor :-) Powoli wchodzę z synkiem w etap jedzenia 'wszystkiego' i stąd moje pytanie. Ile kcal na kg masy niemowlaka (11 mscy) powinno owo zjadać? Już tłumaczę dlaczego pytam... Mój synuś nie należy do ułomków, od urodzenia zawsze powyżej 95 centyla i wzrost i waga, pisane przeze mnie tutaj jego jadłospisy były akceptowane zawsze przez Panią jako dobre, nie należy do niejadków, wszystko mu smakuje i zjada z apetytem, ale... nie chcę przedobrzyć... W tej chwili (dziś...
  • Mam pytanko czy mleko NAN 1 tuczy? Już od pewnego czasu próbuje małego przestawić na butelkę. Szukam naszego mleczka:) Po NAN boli go brzuszek i zastanawiam się czy NAN HA rozwiąże sprawę. Ale słyszałam, że nan tuczy, chciałabym się dowiedzieć co WY o tym myślicie. Może wybrać inne mleczko. Mój maluszek ma 3,5 miesiaca, waga urodzeniowa 3200, jak miał równe 3 mce ważył 6 kg, nie wiem czy nie za szybko tyje, a nie chcę go utuczyć. Dodaje do mleka nutritonu, bo ulewa. Dziękuje za rady.
  • Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące postępowania z moim dzieckiem w sprawie jedzenia ( przy okazji dziękuję wszystkim osobom, które odpowiedziały na mój post NIKT NIE JEST W STANIE POMÓC). Parę osób sygnalizowało zmianę mleka z bebilonu pepti na bebilon ph 5,7. Czy ktoś wie, ile 5,7 ma kalorii? Pepti jest niskokaloryczny- może dlatego Mała nie przybiera na wadze? I jeszcze jedno pytanie: jak należy zagęszczac mleko? Moja córka kończy dopiero 3 m-ce w tym tygodniu ( waga 4700- jest...
  • Panie Doktorze i mamy. Syn skończył 4 m-ce i jest wielkim żarłoczkiem. Ma już ponad 9 kg także jest na samym szczycie siatki centylowej. Moje pytanie:czy wprowadzać mu kleik bądź kaszkę czy wstrzymać się z ich podawaniem bo ponoć są kaloryczne a małemu kalorii dodatkowych nie trzeba :) chociaż może bardziej by się najadał. Dodam, że pije przeszło litr mleka na dobę a jest na Bebilonie. Z góry dziękuję za porady.
  • Panie doktorze poczytalam sobie troche o wprowadzaniu nowych pokarmow i przyznam mam niezly metlik... Co ksiazka to inne zalecenia. Synek wkrotce skonczy 4 miesiace, jest na Bebiko Omneo, do 3 miesiaca problemy z brzuszkiem, teraz troszke sie poprawilo. Moje glowne watpliwosci dotycza: 1. sensownosci przechodzenia na mleko nastepne po ukonczeniu 4 miesiaca - czytam ze 1 jest bardziej zblizona do mleka matki, skoro niemowletom na piersi zaleca sie karmienie do 6 miesiaca wylacznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się