-
Witam pomoze ktos :)
przykladowo matka gotowala dzis krupnik jak policzyc kalorie mi wychodzi 46 kcal w 100 gramach / bez miesa 36 kcal w 100 gramach
-WODA 3864 g
-Zeberko 716 g - kosci 220 g ( wyjete calkowicie z zupy tylko wywar ugotowany teraz liczyc ( uwzgleniac w bilansieskoro zostalo wyjete ? )
-kosc- udziec indyczy 329 ( kosci 220)
-marchew 190 g
-seler 34 g
-pietruszka 24 g
-kapusta 75 g
-por 7 g
-ziemniaki 1238 g
-kasza jeczmienna 135 g _ 338 kca...
-
dziś podjełam decyzje o odchudzaniu. do tej pory mialam dobra figure, ale siedzaca praca i brak ruchu zrobily swoje. zawsze lubiłam duzo jeść ale nigdy nie interesowałam sie ile to jest kcal. dzis popatrzyłam na te tabele i jestem w szoku. wg jakis tam kalkulatorów to max 1600 powinnam jeść a wg innych to ja dziennie min 6000 jadłam z grubsza licząc..... chciałabym wiedzieć czy te kalkulatory i tabele to tak faktycznie na serio???:P
-
Dziewczyny ile można schudnąć na diecie 1000 kalorii? Proszę podajcie jakieś przykłady. Dzięki
-
Proponuję ten seler naciowy [b]mrożony[/b], najlepiej w [b]ciekłym azocie[/b]. Nie dość, że trzeba zużyć energię na trawienie, to trzeba jeszcze ogrzać wcześniej o 200 stopni w żołądku! To będzie dodatkowe [b]-20[/b] (k)[b]kalorii[/b] :)
-
moi drodzy
zastanawiam sie w jakim przedziale kalorycznym powinnam sie miescic aby w zdrowy sposob schudnac, ponizej informacje ktore wydaja mi sie istotne przy udzielaniu odpowiedzi.
- wiek 30 lat, wzrost 171 cm, obecna waga 90,4 kg
- w przeciagu tygodnia wykonuje (od ok 3 m-cy) trzy 1 godzinne treningi silowe, oprocz tego 1- 2 typu aerobik, rower jest moim glownym srodkiem lokomocji, z uwagi na co jezdze przynajmniej 30 min dziennie
- przez wiekszosc zycia mialam prawidlowa wage, do ...
-
Witam wszystkich uczestników forum.
Nigdy w życiu nie byłam na diecie, ale niestety zaczęłam się już źle czuć ze swoją wagą i postanowiłam coś z tym zrobić.
Mam 174 cm wzrostu i ważę 78 kg. To dla mnie za dużo. Moim celem jest zrzucenie chociaż 10 kg. Zaczęłam od nowego roku dietę 1000 kalorii ale niestety jestem amatorką i nie bardzo idzie mi liczenie tych kalorii i nie specjalnie mam na to czas. W związku z tym zwracam się do was z prośbą o przykładowy jadłospis lub przepisy na dania któr...
-
jak w temacie. czym powinnam sie kierować? własnym widzimsię, czy ilosć
kalorii powinna zalezeć od masy ciała i wieku?
mam 20 lat i 60-62 kg. chciałabym zejsć do 55, ale nie wydaje mi się, zeby
wybranie diety 1000 kalorii, ot tak, było dobrym pomysłem.
Wydaje mi się, ze aktywnie spędzam czas. Tzn oczywiście dużą część dnia
spędzam siedząc, ale właściwie codziennie jeżdżę na rowerze (od 30 do 60 km
dziennie) a od przyszłego tygodnia (wiadomo - poniedziałek, początek
wszystkiego :>...
-
kiedy najlepiej ćwiczyć słyszałam że rano, ale rano nie mam za bardzo jak więc ćwiczę wieczorem, czy to jest tak że jak ćwiczy się rano to spala się tłuszcz a jak wieczorem zjedzone kalorie
-
Piszę z zapytaniem, jak to jest z poceniem się podczas wysiłku.
Jeżdżę rowerem terenowym. Taką formę ruchu wybrałam do zrzucenia nadwagi. Schudłam 20 kg i już więcej nie potrzebuję chudnąć, tylko kilka razy w tygodniu jeździć dla utrzymania wagi.
Ważę 65 kilo przy wzroście 167 cm.
Zauważyłam, że mimo iż jeżdżę według Pani zaleceń- równomiernie, bez większego wysiłku- raz bardzo się pocę, a innym razem wcale. Nieraz już po 20 minutach jestem mokra, a innym razem po godzinie lub wcale. Jaz...
-
Witam. Mam 19 lat. Ważę 65 kg przy wzroście 165cm. Chciałabym wreszcie schudnąć (z 10kg) i rozpoczynam dietę. Nie za szybko, ale tez nie wolno. Jakieś pięć miesięcy, mam nadzieję że się uda. I co najważniejsze nie chcę wyniszczyć swojego organizmu! Co myślicie o moim planie dnia (niżej) (oczywiście nie chcę jeść codziennie tego samego, ale będę się starać otrzymać dzienne kalorie na 1000kcal)
Przykładowy dzień:
Śniadanie : jabłko (250g- 125kcal), ogórek (200g- 30kcal), 3 jajka (60g x3= 85...
-
No bo jak juz wiemy ma mnustwo kalorii, ale czy to sa takie same kalorie jak w
pozywieniu? Bo zalozmy ze w jeden wieczor wypije sie 3 piwa 0.5l to jest
jakies 690 kalori!!! Czy rzeczywiscie sie tak od tego tyje??
-
witam serdecznie. mam pytanie odnośnie zastoju w odchudzaniu. od ok. 5 tygodni
próbuję schudnąć. w ciągu pierwszych dwóch tygodni udało mi się stracić 2 kg i
od tamtej pory waga ani drgnie, mimo utrzymywania diety. mój sposób na
schudnięcie to mniejsza ilość spożywanych pokarmów ( o wartości kalorycznej
ok. 1200-1400 kcal) w postaci 5 posiłków dziennie. wcześniej, kilka razu udało
mi się schudnąć, jednak zawsze prześladował mnie efekt jojo ( po zakończeniu
odchudzania wracałam do staryc...
-
W cztery i pół m-ca spadłam 16 kg. Oczywiście dieta- 5 mniejszych posiłków dziennie i jeżdżenie prawie codziennie rowerem. Już nie muszę się odchudzać, ale koniecznie muszę utrzymać obecną wagę i nie chcąc dopuścić do efektu jojo, nadal trzymam dietę i 2-3 razy w tygodniu jeżdżę rowerem około półtorej godziny. I niestety jak każdy czasem popełniam grzeszki- łakomstwo, głód?- wszystko jedno. Popełniam.
Teraz tylko proszę mi wytłumaczyć jak i kiedy je "odpokutować"- dodatkową jazdą na rowerze...
-
Jak to jest z tym efektem jo-jo? Przecież odchudzanie, to mozolna praca. Czy jeśli czujesz, że znowu tyjesz, nie zaczynasz odchudzania od nowa tylko pozwalasz sobie na powrót do starej wagi, a może nawet jeszcze większej?
Co powoduje efekt jo-jo? Czy tylko zwiększone porcje jedzenia?
-
czy słodzik czym lepiej posłodzić kawę
-
Chyba coś jest ze mną nie tak.
Od trzech tygodni zjadam 1200 kcal, cwiczę 5 razy w tygodniu [dwa razy
siłownia gdzie biegam 4km i ćwiczę z obciążeniem, trzy razy w tygodniu
gram po dwie godziny w squasha]. Tygodniowo spalam ponad 3000 kcal
cwiczac.
Mam 163 cm wzrostu, 63.5 kg wagi.
Od trzech tygodni schudlam tylko kilogram. Co robię źle?
Za pomoc z góry dziękuje.
-
czy waszym zdaniem moj plan rano owoc, obiad zupa warzywna, kolacja jogurt naturalny + minimum godz cwiczen głównie aerobik da mi efekty po 25 dniach?