Forum eDziecko eRodzice Mama cud
ZMIEŃ
      kalorie

kalorie

(38 wyników)
    • Postanowilam na kilka miesicy zrezygnowac z fitnesu i nauczyc sie plywac stylowo:P Bo plywam (myslalam ze calkiem calkiem) ale technika pozostawia sporo do zyczenia. Obawiam sie ze jesli zrezygnuje z zajec typu step i abt, tbc to sflaczeje. Mam wiec pytanie co plywanie angazuje i w jakim stopniu i ile sie pali. I ile trzeba przeplynac zeby to byl odpowiednik treningu aerobowego, cardio? Moze ktos wie. Dodam, ze kiedys chodzilam na acqua gym i nie czulam, zeby to mi wycisk dawalo. Na suc...
    • czy słyszał ktos kiedys coś na temat Negatywnych kalorii. Chodzi o to, że niektóre a własciwie większość warzyw i owoców ma mniej kalorii niz potrzeba do ich strawienia. Rozumując logicznie jedząc tylko te produkty bilans energetyczny mamy na minusie. To byłoby cudowne im więcej jesz tym bardziej chudniesz:) Ale czy tak jest w rzeczywistości?
    • Kochane dietowniczki - mam wielka prosbę. Poszukuje zestawów jedzenia - dziennych lub tygodniowych zawierających po 1000 kalorii. Ponieważ właśnie kończę diete 13, a nie chciałabym z powrotem zacząć żreć, to przechodzę na dietę właśnie 1000 kalorii. Błagam pomóżcie kochane dziewczyny. Pozdrawiam Pysia
    • Czy ktos ja stosuje i moglby byc moim guru? Interesuje mnie czy mozna rzeczywiscie jesc wszystko byle nie przekroczyc ilosci kcal? Czy naprawde widac efekty i czy nie chodzi sie ze scisnietym zoladkiem? Pozdrawiam amo
    • Jak w temacie zaczynam się odchudzać, może któraś z was widziała taką listę. Proszę o pomoc ER
    • Piszę z nietypowym pytaniem ;) Jeśli człowiek je jak człowiek - zdrowo, pięć razy dziennie małe porcje, właściwe produkty itd. - to chudnie, jeśli ma nadwagę. Pytanie (bez tezy): czy organizm rozpoznaje moment, w którym powinien przestać chudnąć? Skąd mam wiedzieć, czy moja idealna waga to 52 kg czy 71? (Przy obu BMI prawidłowe). Bravo, pomóż!
    • Czy ktoś z Was stosował dietę z limitem kalorycznym, np 1000 czy 1200 kcl?? Jeśli tak to jakie były efekty? Zastanawiam się czy warto. Dodam, że moja półtoraroczna Maryś jeszcze doi cyca, więc jakieś cudowne specyfiki nie wchodzą w grę.
    • Talerz ruskich pierogow z ziemniakami(10 sztuk)polanych sowicie maselkiem. Ile to moze miec kalorii?
    • Czesc dziewczyny! Musze, ale to musze sie Wam pochwalic!Wreszcie wzielam sie za siebie, jestem 9 mcy po porodzie i przy diecie 1000 kalorii schudlam 6 kg! Fakt, ze zostalo mi jeszcze drugie 6, ale mam nadzieje, ze do wakacji sie z nimi uporam(-: Jestem dowodem na to, ze da sie schudnac, a dieta 1000 kal. jest super, szczerze polecam wszystkim "okrągłym" mamuskom(-: Zycze powodzenia w odchudzaniu, a ze dzisiaj poniedzialek, wiec pewnie wiele z was postanowilo sie uporac z nadwaga. (...
    • Nie mogę już na siebie patrzeć!!! Jak karmiłam młodsze to ważyłam 57kg i wyglądałam super, uwielbiałam kupować ubrania bo wszystkie na mnie świetnie leżały, a teraz...63,5kg. Słodyczy to zjadam tonę dziennie. Doskonale wiem,że przede wszystkim powinnam zmienić dietę, najlepiej na taką 1000kcl. I od dzisiaj biorę się za siebie. Kupiłam sobie tabele kalorii i zeszyt do notatek!!! Moją motywacją jest koleżanka z pracy, która na takiej diecie chudnie 1kg na tydzień i wygląda coraz l...
    • Witam was, Dziś Popielec, początek Wielkiego Postu. Postanowiłam, ze do dobry początek na rozpoczęcie odchudzania (170 cm X 76 kg - tłuszczyk mam rozprowadzony równomiernie.. Nie mam czasu na przygotowywanie sobie potraw wg modnych diet, postanowiłam po prostu mniej jeść, ograniczyć spożywanie kalorii, no i więcej ruchu. Czy mogłybyśmy stworyć liste najbardziej zakazanych, kalorycznych potraw, przekąsek, owoców. Sama wiem, że frytki, piwo, pizza, mają dużo kalorii. Czy mogłybyście...
    • Drogie Panie Się chwalę: dzisiaj w 45 min przepłynęłam 1,5 km! Ale jestem z siebie zadowolona!Ja to w ogóle super dzień dziś mam... Hm...ile to będzie spalonych kalorii? Pozdrowienia Kasia- chwalipięta
    • ...że tak mało z Was interesuje się dietą Cambrigde, a tak bardzo kręci Was adipex, meridia, meizantag. Ja kiedyś próbowałam brać meridię, ale myślałam ze "zejdę" tak bardzo źle się czułam. Dieta Cambridge też jest dokuczliwa, ale zdrowa, zbilansowana i skuteczna, o ile się jej oczywiście przestrzega:) Ja dzięki niej schudłam 17 kilo w trzy miesiące i trzymam tą wagę, stosując dietę oszukańczą, czyli przez 6 dni dieta niskokaloryczna, 7 dnia miłe poskramianie apetytu.
    • by wreszcie zacząć jakąś dietę. 13-tka nie dla mnie, bo karmię 4-ro miesięcznego Szymona i nie chciałabym mu zaszkodzić, ale taka na przykład dieta 1000 kalorii byłaby niezła. Do tego trochę ćwiczeń, jakiś basen i efekty gwarantowane. Tylko..., no właśnie, samej mi się nie chce i trudno mi się zmobilizować, szczególnie, że dodatkowo mąż mnie zniechęca i radzi jeszcze poczekać aż skończę karmić małego. A ja już nie chcę czekać, chcę znów wyglądać jak przed ciążą z pierwszym dzieckiem. Może wię...
    • Od poniedziałku 2 września zaczynam dietę 1000 kal !! Jak to wam powiem to trudniej mi się będzie wycofać. Jeśli ktoś ma ochotę zacząć razem ze mną to serdecznie zapraszam. W zeszłym roku przez trzy miesiące schudłam około 10 kg na tej diecie. Niestety większość wróciło, ale to nie efekt jojo tylko zwykłe obżarstwo mnie zgubiło. Polecam stronę www.grubasy.pl Po zalogowaniu się można prowadzić własny dzienniczek kalorii. No i jest bardzo duża baza produktów spożywczych z podanymi kaloriami. P...
    • wiem, że jak się karmi nie wolno się odchudzać ale .... po ciąży zostało mi +12 kg i zastanawiam się, czy jakbym stosowała diete 1000 kalorii opartą głównie na warzywach i owocach to czy mój organizm nie będzie sobie brał brakującej energii z tego zapasu który mimo woli zgromadziłam bez żadnej szkody dla zdrowia? (dodaktowo przyjmowałabym dalej preparaty dla kobiet karmiących). dodam jeszcze, że jestem 7 tyg. po porodzie i w pierwszych 2 tygodniach schudłam 10 kg a od 5 tyg. waga ...
    • Dziewczyny POMOCY!!!! Co mam zrobić żeby nie chciało mi się tak strzasznie słodyczy? Mogłabym cały dzień nic nie jesć oprócz czekoladek, batoników itp. itd. :(((( Przy wzroście 162 cm waże 73 kg :(((((((( Próbowałam już różnych diet, z miernym skutkiem. Gubią mnie te słodycze:(((( Najwięcej bo ok. 6 kg udało mi się schudnąc przy diecie Cambridge (ale nie dotrwałam do końca) Jestem chyba beznadziejny przypadek w dziedzinie diet:(((((((((( Poradźcie mi coś. Może ktoś ma jakieś pomysł...
    • Przez okres 4 tygodni stosowałam diete 1200 kalorii. Niestety z miernym wynikiem. Schudłam tylko 1 kg. Przy wzroscie 160 i wadze 65 kg, waże obecnie 64kg. Czy jest możliwe aby waga zaczęła spadać w późniejszym terminie?? Czy któraś z was też tak miała?? Dzieki za odpowiedź
    • Pytanie dość poważne - bo jestem załamana z lekka... Czy to możliwe że mój organizm przestawił się na powietrze? Czy ktoś tak mniał? Ważę 68 kg po ciążach - to sporo, i za żadne skarby nie mogę schudnąć. Przeanalizowałam i próbowałam różnych sposobów - nie działa. Podstawowe zalecenie MŻ - ok nie ma sprawy - i uczciwie najuczciwiej mówiąc nie ma efektu. NIGDY nie jem tłustych potraw (nawet tłuszczów "ukrytych"), baaaardzo sporadycznie coś słodkiego w ilościach "na jeden kęs", ni...
    • 1. Bez względu na to co jesz, o ile nikt cię nie widzi, to pokarm nie zawiera żadnych kalorii. 2. Jeżeli pijesz dietetyczny napój gazowany (bez cukru) jednocześnie spożywając batonik czekoladowy, kalorie z batonika zostaną zniwelowane przez brakujące kalorie z dietytecznego napoju. 3. Jeżeli jesz to samo co inni, spożywane kalorie się nie liczą. 4. Kalorie z pokarmów przyjmowane w celach leczniczych, jak czekolada, koniak i sernik się nie liczą. 5. Jeżeli utuczysz wszystkich ze ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się