kalorie

(3 wyniki)
  • do tej pory myslalam ze dobrze karmie moja coreczke choc malo przybierala ale jest bardzo aktywna i przede wszystkim zdrowa. ostatnio uslyszalam ze powinnam dawac jej wiecej kalorii , wiecej mleka i przetworow. jak ja niby mam to zrobic na sile jej nie wcisne a chyba wlasnie staram sie to robic. mleka corcia nie pija a powinnam podobno podawac dwie szkl dziennie. jak ona za caly dzien wypije tylko jeden kubek herbatki. popadam powoli w paranoje. prosze o wsparcie
  • czy wiecie może jakie jest zapotrzebowanie kaloryczne maluchów w przeliczeniu na kg masy ciała? czy wiek też się bierze pod uwagę, czy tylko wagę?
  • Witam, Jestem mamą 2 dziewczynek - 4 lata , 4 miesiące. Drugą zaszczepiłam rotarixem i hexa. Urodziły się z identyczną wagą. Przybywały dokładnie tak samo dobrze... do momentu podania drugiej córce szczepionek. Córka dosłownie przestała jeść.. Przedtem zjadała dokładnie ilości odpowiednie do wieku ( podane w tabelach żywienia) , na chwilę obecną zjada ok 400 ml ale to i tak sukces poniewaz po I dawce przez 3 tygodnie zjadała po 120 - 160 ml dziennie a po II dawce przez 3 tygodnie po 160 ml...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się