Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kalorie

kalorie

(6 wyników)
    • O rany dziewczyny, zaczynam rozumiec przyczynę problemów jakie miało wiele moich koleżanek z niemowlętami. Było to niewłaściwe żywienie dzieci. niektóre były niedożywione i malo spały, bo mamy nie wpadły na to aby zwiększać wartośc kaloryczną posilków. Inne były przekarmiane, bo..... chciały jeść i ładnie potem spały, a efekty niestety obecnie widać. Po rozmowie z lekarką i własnych "odkryciach" pojęłam, że nie należy ślepo ufać napisom na etykietach produktów (zalecenia ile na ...
    • mam pytanie.moj synus za tydzien konczy 5 miesiecy.podaje mu tarte jabluszko i soczki.zastanawiam sie czy to tez ma wplyw na jego wage.mleko z piersi pije co 3 godziny, raz z 2 raz z jednej.
    • W swoich postach często piszecie o rozcieńczaniu soczków, czy macie na myśli te soczki dla dzieci np. Gerbera. Moja córcia ma pół roku, czy soczek jabłkowy od piątego miesiąca muszę rozrobić jej z wodą? No i czy wodę mineralną (oczywiście niegazowaną) muszę przegotować? Po co? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    • Muszę się wygadać. Przed ciążą ważyłam 52 kg, w ciąży przybrałam 16 kg, miałam duże obrzęki. Po 3 miesiącach po porodzie, karmiąc wróciłam do dawnej wagi. Jadłam normalnie. Karmiłam 11 miesięcy, odstawiłam małą ponad miesiąc temu i moja waga szaleje, co tydzień więcej, zbliżam się do 57 kg. Czuje ogromny dyskomfort, nie wchodzę w ubrania, wakacje za pasem...A wcale sie nie obżeram! Dodam, że nigdy nie miałam problemów z waga, nigdy nie liczyłam kalorii, nigdy nie stosowałam żadnej...
    • Jak mam przekonać dziecko (8 m-cy) do Babilon pepti? Nie mogę wymieszać go z moim mlekiem, jest go na tyle mało, że nie udaje się ściągnąć. Dzieciak chodzi głodny i ma już dosyć obiadków, woli mleko! Czy można Babilon osłodzić cukrem/glukozą?
    • Powiedzcie drogie mamy jakie jest faktycznie zwiazek pomiedzy waga a karmieniem. Powszechne jest stwierdzenie ze karmienie uniemozliwia utrate wagi ale niby dlaczego? Czy chodzi o ewentualne diety kore staja sie mozliwe czy to kwestia "pracy" organizmu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się