ikostorz 27.08.08, 14:47 Mam pytanie. Czy kaszki i kleiki ryżowe można przygotować na mleku kobiecym . Mam dużo pokarmu i nadal karmię piersią więc może się da to jakoś wykorzystać. Proszę o odpowiedź. Izabela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: Pokarm kobiecy 27.08.08, 14:52 oczywiscie, ze mozna, ale tylko kaszki bezmleczne (patrz, co kupujesz, czy czyste ryzowe, kukurydziane, czy mleczno-ryzowe etc). Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Pokarm kobiecy 27.08.08, 14:52 Oczywiście że można. Tylko mleko kobiece ma właściwości rozrzedzające (stad m.in. luźne kupki u dzieci piersiowych), więc mogą być trudności. Ale po prostu spróbuj. W ogóle można robić z tym mlekiem co się chce - choćby zrobić na nim kakao - albo nawet lody :-) Zobacz tu wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=73278198&a=73278198 Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Pokarm kobiecy 27.08.08, 15:28 Można, tylko trzeba wsypać duuużo więcej kaszki/kleiku niż w przepisie, jeśli chcesz, żeby danie było gęste (nadające się do karmienia łyżeczką), a i tak bardzo szybko rzednie. Ja tak swoje dzieci karmię, tylko oczywiście kaszki muszą być bezmleczne - ja kupuję kaszkę kukurydziano-ryżową, kleik kukurydziany, kleik ryżowy i niedługo zacznę dawać też kaszkę 7 zbóż - wszystkie Nestle. Bobovita też robi kaszki bezmleczne, ale smakowe i dosładzane. Odpowiedz Link Zgłoś
ikostorz Re: Pokarm kobiecy 27.08.08, 15:50 Dziękuję wam dziewczyny za pomoc. Bardzo wam dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Wklejone przez moderatorkę - autorka ikostorz 27.08.08, 18:29 Wykorzystywanie mleka kobiecego ikostorz 27.08.08, 15:49 Dziękuje wam za porady.Nie sądziłam że tak szybko tutaj uzyskam odpowiedzi. Kontynuując więc temat prosze napiszcie mi co można i w jaki sposób, zrobić z mleka kobiecego. No i od kiedy można to podawać dzieciątkowi. Pozdrowienia. Izabela Odpowiedz Link Zgłoś