Forum Kultura Muzyka Strawberry Fields
ZMIEŃ
      koncerty

koncerty

(299 wyników)
    • Jako że się już nie wybieram na żaden w tym roku występ artystyczny, pozwolę już teraz przedstawić swój osobisty ranking najlepszych gigów, w których miałem przyjemność brać udział. Oto on: 1. [b]Tortoise[/b] - Ucho, Gdynia 2. [b]Jane's Addiction[/b], Malta, Poznań 3. [b]Oszibarack[/b] - Żak, Gdańsk/[b]Julia Marcell[/b] - Versalka Sopot 4. [b]Możdżer/Danielsson/Bałdych[/b] - muzyka na żywo do filmu "Skarb rodu Arne" - Opera Wrocławska, Era Nowe Horyzonty we Wrocławiu/[b]Dweezil Zapp...
    • Ktos był? Jak wrażenia?
    • Wczoraj byłem na krakowskim koncercie i niestety się bardzo rozczarowałem. Koncert był tragicznie nagłośniony przez co wypadł bardzo słabo. A szkoda, bo zespol sie naprawde staral, a repertuar byl swietny... Zostane wiec przy wsponieniu ich wspanialego koncertu w Pradze w 2001 roku. Pozdrawiam
    • Amy Winehouse - Live at the Rochester Hall, 2007 22:50 TVP Kultura piątek, 6 lutego 2009 czas trwania: 51 min Niezwykłe widowisko łączące w sobie elementy jazzu, soulu i r'n'b zostało zarejestrowane w ponad stuletniej londyńskiej hali, 'The Sherpard's Bush Empire', w marcu 2007 roku. Wystrój sceny nawiązywał do lat 60. XX w. Ciężkie, czerwone zasłony oraz lampy z abażurami stanowiły idealne tło dla oryginalnego głosu Amy Winehouse. Wokalistka urodziła się 14 września 1983 roku w Londy...
    • nie mamy chyba takiego watku, a warto podpowiadać co wartościowego mozemy zobZczyc w TV. Np.TVP Kultura jest coraz bardziej dostępna, i wielokrotnie proponuje ciekawe rzeczy. Dziś w TVP Kultura: Archiwum Jazzu i Rocka godz. 22.40 - Czesław Niemen i Aerolit - koncert z Sopotu (wg telegazety) z 1974 roku. Czy to nie jest TEN koncert z Osjanem jako zepołem towarzyszącym? wg mnie jazda obowiazkowa.
    • miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35611,6174213,Bedziemy_mieli_najwiekszy_w_Polsce_koncert.html Jakby McCartney przyjechał, to by było fajnie. Akurat jestem na etapie niemal codziennego oglądania jego występu w Rosji i bardzo to przeżywam.
    • Czyli podsumowań mijającego rocku cd. W moim wypadku mijający nie był tak obfity jak poprzedni, ale coś tam się widziało i słyszało. No i przeżyło koncert życia (ale chyba już o tym wspominałem kilka razy), którym był oczywiście: 1. Matthew Herbert Big Band - Wrocław, Arsenał dalej lecą: 2. Massive Attack - Opener, Gdynia 3. Goldfrapp - Opener, Gdynia 4. Chemical Brothers/Erykah Badu/Jay-Z - Opener, Gdynia 5. Michael Nyman Band - Wrocław, Opera Wrocławska 6. The Police - Chorzów, ...
    • The Beatles - Ucho, Gdynia, jakoś w tym roku Informacja, że Beatlesi dadzą koncert w gdyńskimUchu spadła na nas, forumowych fanów zespołu niespodziewanie. Nie chciało się nam trochę wierzyć, ale o tym powstał inny wątek, więc nie będę powtarzał. W końcu jednak info się potwierdziło, więc do Gdańska zjechali i zatrzymali się w moich skromnych progach ilhan i kubasa (który jednak się przysięgał, że jak do połowy nie zagrają nic z Rubber Soula to on pierdoli i wychodzi). Pod gdy...
    • Szkoda, że w reżimowej gazecie, ale cóż... Na razie Perfect z 2001 czy jakoś tak roku, a więc nas nie interesuje ("kogo skarcić za szkodnika"???, nonsens). Ale będziemy się przyglądać. Ja czekam na TCIOF, Pogodno i Afro Kolektyw. Jak tych koncertów nie będzie to cała kolekcja nieważna. www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=16657
    • Chodzi mi o szeroko rozumiany sawuar vivr koncertowy. Zasługuje owo zjawisko na odrębny wątek, bo Opener (a wcześniej w moim wypadku koncert Genesis, czyli generalnie kilkudziesięcznotysięczne impry) to dobre miejsce, żeby się z nim zapoznać. Pod względem zachowania publiczność na koncertach składa się, w dosyć dużym uproszczeniu z: 1. Takich, którzy grzecznie słuchają i ładnie się bawią, nie robiąc nikomu (w tym sobie samym) krzywdy. 2. Wpychających się PODCZAS WYSTĘPU przed ...
    • Ponieważ ostatnio katuję się różnymi koncertami z telewizora/monitora (jakby mało mi było tegorocznych wrażeń na żywo) a w dodatku Teraz Rock opublikował własną listę 50 najlepszych koncertów na DVD, postanowiłem oryginalnie pójść tym śladem i sporządzić własny. I tak: 1. Talking Heads - Stop Making Sense 2. Peter Gabriel - Secret World Live 3. Laurie Anderson - Home of The Brave 4. Goldfrapp - Wonderfull Electric 5. Rammstein - Volkerball/Live aus Berlin 6. Pixies - Sell ...
    • pierwotny wątek nam sie zarchiwizował... forum.gazeta.pl/forum/w,20715,38483157,,wydarzenia_muzyczne_koncerty_w_TV.html?s=0 sugeruję w tytule wpisać "kto o co"
    • Sprawdzałem czy taki wątek już był, ale nic nie znalazłem, więc z "apelem" cze o "nie-tylko-czytanie" w jednym ręku i iskrą bożą w ręku drugim, stawiam takie oto pytanie (zastrzegając przy tym, że sam jeszcze własnego, "świętoniepodległego" poglądu jeszcze nie mam): czy zespół, który nie potrafi porządnie (czyt. bez fałszu, na poziomie zbliżonym do tego z albumu) zagrać swojej muzyki na koncercie, to czy to dezawuuje wartość samej muzyki owej kapeli? Bo to jest przecież jakaś przesłanka...
    • Reminiscjencje z wczorajszego, znakomitego, koncertu Robotaobiboka - nie kumam ludzi, którzy płacą za bilet (choćby kosztował tylko 15 zł) a w czasie koncertu non-stop nawijają. I to tak, że w spokojniejszych momentach słychać ich wyraźniej niż np. kontrabas. No po prostu nie kumam tego.
    • Pierwszy koncert Tangerine Dream na Torwarze - w 1982r. Były tego samego dnia dwa koncerty. W któryms momencie gaśnie światło, znika dzwiek, kompletna ciemność - bo to grudzień. Okazuje sie ze cała aparatura tej "elektronicznej" grupy była zasilana z instalacji elektrycznej zabezpieczonej 16A "korkiem" . Żenada.
    • jak w temacie koncert !!! i Trail of death w dniach 13 i 14 o 21.00 w Hard Rock Cafe we Wawce ceny kole 45-55 peelen mam chęć
    • Temat nieco moze niejasny, juz spiesze z precyzowaniem. Co myslicie o koncertach, ktore z zalozenia sa wiernym odtworzeniem albumu, z powtorzeniem kolejnosci piosenek, i tak dalej? Pytanie jest podbudowane konkretnym przypadkiem, otoz po gryzieniu z zadrosci paznokci i warg w zwiazku z relacjami z wystepu Sonic Youth w Gdansku zorientowalem sie, ze przy odrobinie szalenstwa (czasowego i finansowego) moge pojechac na koncert pt: 'Sonic Youth Play Daydream Nation'. No i wlasnie - z...
    • 31 maja zapraszamy na wyjątkowy koncert w Teatrze Montownia w Warszawie – premiera debiutanckiego albumu grupy, który 28 maja trafi do ogolnopolskiej sieci sprzedaży. Alamut to jedna z ciekawszych artystycznie formacji muzycznych w Polsce, grająca oryginalne połączenie transowej muzyki etnicznej z jazzem. Zespół posiada w swoim składzie znakomitych i uznanych muzyków, a przede wszystkim obdarzoną pięknym głosem wokalistkę. Strukturę koncertu cechuje otwarta forma wypowiedzi...
    • Podczas Festiwalu Era Nowe Horyzonty we Wrocku wystąpią (oprócz Marianny Pełnejwiary): Masala, Pulsarus, Karpaty Magiczne, Not Only, Maestro Trytony, Kaszebe, Majahba, Trio AJJE, Kochan Jaskułke Gralak, Baaba, Nei Shi Fan Ting. Maestro i Karpaty znam i się wybiorę. Kaszebe to pewnie projekt Ola Walickiego - więc raczej także. Pozostałe nazwy to dla mnie terra incognita. Coś znacie i polecacie?
    • Marillion - Gdańsk, Olivia, 1987 rok - solówka w Incubus, całe Lavender, Heart Of Lothian. Maceo Parker - Gdynia, Teatr Muzyczny, 2002 rok (chyba) - moment, kiedy w czasie koweru McCartneya "My Love" Maceo zaczął grać ten powtarzany końcowy motyw z Hey Jude.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna