Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      listopadzie

listopadzie

(12 wyniki)
    • Witam w nowym sezonie! Jako, ze czas jakis przebywac bede w DE postanowilam wykorzystac to i otworzyc sezon na Zugspitze (zapewne za tydzien), stad moje pytanie- byl ktos z Was, moze jakies doswiadczenia, czy warto, czego sie tam spodziewac? I druga kwestia- logistyczna. Poszukuje taniego noclegu, usytuowanego tak, by na stok dotrzec pieszo/ komunikacja miejska (?), jakims skibusem (?)- tu wlasnie licze na Was, jak to wyglada w GaPa. Uprzedzajac propozycje i sugestie- z roznych wzgledow...
    • Mam zamiar pojechac na tydzien na narty 26 listopada, ale trudno mi sie zdecydowac na jakies konkretne miejsce. Dosyc mocno pod uwage biore Val Thorens w trzech dolinach, w koncu oficjalne rozpoczecie sezonu jest w najblizszy weekend czyli 19 listopada. W zeszlym roku bylem tam w podobnym terminie i bylo nienajgorzej. Poza tym szlaki mam juz przetarte i wiem jak sie dostac na miejsce. W moim przypadku dosyc wazne jest polaczenie z jakims wiekszym lotniskiem w okolicach miejscowosci narc...
    • Bardzo udany wypad na 4 dni w pełnej lampie i na dobrze przygotowanych stokach...tu
    • Planuję narciarski urlop już w I połowie listopada. Gdzie w tym czasie można pojeździć? Domyślam się, że chodzi głównie o lodowce lub wysokie partie Alp. Nie chciałbym, aby dostępność tras ograniczyła się do kilku. Niemniej, czy ktoś może polecić jakieś miejsce? Czy w ogóle w tym czasie można skorzystać z zimowej aury? Nigdy nie byłem w tym czasie na nartach i dlatego kompletnie się nie orientuję.
    • Zastanawiam się nad wyjazdem na otwarcie sezonu - ostatni tydzień listopada albo pierwszy tydzień grudnia. Raczej czynne będą tylko wyciągi na lodowcu Hintertux. Jak tam się jeździ? Polecacie w tym terminie?
    • cos mi sie zanosi na tuksika (HintertuxGletcher) w Dzien Niepodleglosci. Co o tym sadzisz Skyddadzie?
    • Proszę o podpowiedż, gdzie w Europie, w dobie takich wahań pogodowych, można liczyć na najpewniejsze warunki narciarskie w początkach grudnia. Z góry dziekuję :)
    • Zaczynam w Sölden 16 - 20 listopada Wlasciwie lodowce Rettenbach, Tiefenbach a moze wiecej. Co myslicie w wspolnym otwarciu? pozdr.
    • Czy ktos byl tam pojezdzic? Wybieram sie tam pod konie listopada. Czego mam sie spodziewac? korek
    • Witam serdecznie. Nie wiem czy ktos mnie tu jeszcze pamieta bo dlugo sie nie odzywalem, klikam z Garmisch- Partenkirchen. Mieszkam tu i pracuje jako instruktor narciarski i nie moge sie juz doczekac startu (17 listopad). Teraz widze snieg na Zugspitze (tutejsi gorale twierdza 1,5 m juz jest) a w dolinie piekan zlota jesien.Chcialbym Was serdecznie zaprosic na moja strone ski-alpen.pl i przemyslec wakacje zimowe w Gapa.W tym roku nowoscia w Gapa jest nasniezana sztucznie swietna ...
    • alpy(18)

witam w tym roku pierwszy raz wybieramy sie w alpy, mozecie cos poradzic?, ja slabo jezdze na nartach i chcialabym zeby byly rowniez jakies atrakcje dla mnie i 2,5 letniego synka. jedziemy ze znajomymi, ale chcielibysmy oddzielne pokoje w dobrej cenie. najlepiej austria bo najblizej, prawdopodobnie listopad. pozdrawiam
    • Sunshine Village od dzisiaj otwarty (10 listopada) www.skibig3.com/onmountain/trail_maps/sunshine.htm www.skibanff.com/ Lake Louise od jutra 11 listopada www.skilouise.com/ Oba resorty informuja, ze to najlepsze warunki sniezne w poczatku sezonu od 15 lat! Jak pisze te slowa moi synowie sa juz na stoku w Sunshine Village :)))) A co w Alpach sie dzieje ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się