Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      listopadzie

listopadzie

(6 wyników)
    • hej, mam takie małe pytanko, wybieram sie na wycieczke 5-dniową do Paryża w dniach 6-11 listopada, troche dziwna pora, ale wtedy akurat wypadają mi urodziny, no i taki prezent...w związku z tym mam pytanie odnośnie pogody, czy mam się nastawic na najgorsze? U nas listopad jest zazwyczaj beznadziejny, a nie chce tam pojechac i siedziec caly dzien w hotelu, no i jeszcze jedno, cena wycieczki nie obejmuje wstepow do muzeow itp, czy 100 Euro powinno mi wystaczyc na same blety, metro...
    • Nasze kochane zwiazki zawodowe oglosily wojne strajkowa od 14-go listopada, wiec nie wiadomo jak bedzie. Strajkuja koleje SNCF et metro/RATP - czyli syf na calej linii, RER jest pol na pol SNCF i RATP. Bandyckie zwiazki bronia swiete krowy. Zwiazki zawodowe chca zeby ich pracownicy pracowali do 50-go roku zycia i szli z pelna emerytura, czyli zeby za nich placili wszyscy pozostali, ktorzy musza miec dwa warunki na pelna emeryture: 65-y rok zycia i 40 lat pracy. Wracajac do rz...
    • słyszałam ze na jesieni ma byc ponownie wystawiany w Paryzu. Czy cos wiecie na ten temat.Pozdrawiam
    • Le Beaujolais Nouveau est arrivé! 16 listopada
    • Witam, Szukam towarzyszki na wypad weendowy do Paryza, samej zwiedzac byloby smutno, no i drozej. Szczegoly do dogadania, jestem elastyczna ;) Pozdrawiam
    • Mam prośbe do mieszkańców Paryża:jak najlepiej dojechać z lotniska Orly South na Avenue d'Italie(nie korzystając z taksówki)? Przylatujemy 2 listopada ok.16 i mamy tam zarezerwowany Ibis.Czy stamtąd jest daleko do centrum?Z góry dziękuję za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się