Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      listopadzie

listopadzie

(16 wyników)
    • Witam. Będę w połowie listopada w NY i chciałabym stamtąd pojechać na tydzień w ciepłe miejsce (właśnie w połowie listopada) - co wybrać: Florydę czy Kalifornię? bedę niezmiernie wdzięczna za rady/info pogodowe. Pozdrawiam!
    • Czy moze mi ktos polecic jakies konkretne miejsce na II polowe listopada? Bedziemy tam z dwojka dosyc malych dzieci. Czy w tym terminie moge jechac w ciemno i cos atrakcyjnego znajde, czy lepiej zarezerwowac wczesniej? Bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam
    • Z dniem 1 listopada 2007r. Sekcja Wizowa w Warszawie będzie przyjmować opłaty za rozpatrywanie wniosków wizowych za pośrednictwem urzędów Poczty Polskiej na terenie całego kraju. Począwszy od 1 listopada 2007r. nie będzie możliwości uiszczenia opłaty w złotych polskich w kasie Sekcji Wizowej. Kasa Sekcji Wizowej będzie nadal przyjmować opłaty gotówkowe w dolarach kanadyjskich (tylko dokładnie odliczone kwoty). Sekcja Wizowa będzie również przyjmować czeki bankierskie oraz czeki...
    • Dostaje jakies dziwne sygnaly od znajomych w Polsce ze w listopadzie ma sie odbyc jakies dodatkowe losowanie 50.000 zielonych kart - rzekomo informacje podaly "Wiadomosci". Czy to jakas plotka czy moze znajomi pomylili to z DV 2006 i nie jest to zadne dodatkowe losowanie jedynie coroczne losowanie? Czy ktos tez moze slyszal ta informacje o dodatkowym losowaniu albo wie cos wiecej? Pytanie do rodakow na miejscu w kraju...
    • prosze o rade kiedy najlepiej rozpoczać starania o wize turystyczna dla rodzicow jezeli chce aby pojechali w listopadzie 2005 ? kiedy zaczac sie rozgladac za biletami?? mysle, ze lepiej starac sie o wize okolo sierpnia i we wniosku wpisac ze planowany czas podrozy listopad (to na wypadek jesli dostaliby wize np na miesiac) czy to dobry pomysl?? moze mi ktos cos doradzi?
    • Wybieram sie do LV, kiedy lepiej jechac, w sierpniu (upaly ???), czy pozniej jesienia Wybieram sie tez do Grand Canyon wiec chodzi o taka pogode, aby i tam bylo fajnie dzieki za info
    • Do znających się na rzeczy. Czy ma sens wyjazd do Toronto w pażdzierniku lub listopadzie aby coś zobaczyć.Proszę o rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam Jola
    • PAP 28-10-2004, ostatnia aktualizacja 28-10-2004 07:35 Dzięki silnemu naciskowi amerykańskiej Polonii jest szansa na uchwalenie 16 listopada przez Senat USA ustawy o zniesieniu wiz dla Polaków - powiedział PAP w środę (czasu nowojorskiego) Les Kuczyński, dyrektor wykonawczy Kongresu Polonii Amerykańskiej. Nawiązał do wycofania sprzeciwu w tej sprawie jednego z senatorów KPA zaapelował do Polaków w Ameryce o dalszą intensywną akcję przesyłania e- maili, faksów i telefonowania d...
    • Wybieram sie z koncem listopada do Chicago na trzy- cztery dni. Znacie moze jakis niedrogi (kolo $60-70 za dobe) motel w miescie, albo na obrzezach, ale z dogodnym dojazdem. Z ktorego lotniska jest lepszy dojazd do centrum? Co warto tam obejrzec? Raczej nie muzea ani zamkniete miejsca mnie interesuja, a miasto- jego atmosfera, architektura. Lubie chodzic i raczej ogolne wrazenie mi zosteje w pamieci po latach, a nie szczegoly historyczne np. Bede wdzieczna za wskazowki.
    • wyszlam za maz prawie 4 lata temu. Na poczatu myslalam ze rozumiem swojego meza, ale teraz naprawde jest trudno zyc z nim.W listopadzie dostalam 10 letnia zielona karte, nie chcialabym zaprzepascic tego co mam. Po jakim czasie moge sie rozwiesc by bylo to bezpieczne w mojej sytuacji?
    • moje pytanie jest takie, mam zamiar wyjechac na W&T na wakacje ,chcialabym po skonczeniu programu odbyc praktyki zawodowe ( 1mc) w konsulacie RP w Chicago, i teraz pojaiwa sie pytanie,w jaki sposob moge przedluzyc pobyt tak aby odbyc te praktyki w listopadzie , dodam ze jest to scisle zwiazane z moimi studiami, wiem tez ze bywaja sytuacje ze jesli ktos przedluzy wize to potem moze sie pozegnac z wiza na dluzszy czas, pozdrawiam
    • Witam Czy majac multiple entry visa do Stanow musze dokonac jakichkolwiek formalnosci jadac do Stanow? Wiza wydana byla rok temu, kiedy wyjezdzalam do USA po raz pierwszy. Poniewaz wize dostalam na 3 lata mam bilety na listopad i zastanawiam sie czy po prostu moge sie 'pojawic' na lotnisku w Washingtonie???
    • Chce lecec w listopadzie z Minneapolis do Cozumel, najtanszy bilet jaki udalo mi sie znalesc to pond $600 (paranoja, za 7 nocy w hotelu i 5 dni nurkowania tylko $450). Czy ktos moze zna namiary na jakies biuro podrozy czy linie lotnicza oferujace loty czarterowe?
    • DV 2005(6)

zostaly juz podane warunki uczestnictwa w nowej loteri DV 2005 a najciekawsze jest to ze nie mozna wysylac juz listow droga normalna lecz wszystkie zgloszenia musza byc wyslane droga elektroniczna :))) termin wysylania od 1 listopada do 30 grudnia POWODZENIA!!!
    • Takie oto mam pytanie.Albo najpierw od poczatku.Otoz wkrotce wyprowadzam sie z wynajmowanego apartamentu,wymowienie dalam 30 dni(bylo wiecej,ale liczy sie od 1 ),lanlord,czy jak go tam zwal,dal odpowiedz,ze musi byc dni 60.Za jeden miesiac bylo zaplacone na poczatku jako depozyt,ale on teraz jeszcze zada za jeden.To prawie tysiac $ i mniejsza o to ,bo zaplacic moge,ale gdybym miala w umowie te 60 dni,a nic takiego nie ma.Wiem,ze w ogolnym prawie wynajmowanych lokali jest cos takiego i z...
    • Czy ktos sie orientuje jesli ktos chce wleciec do KAnady w listopadzie a paszport jest wazy do kwietnia czyli 5 miesiecy wiza w paszporcie wazna do marca pobyt oczywiscie ma byc 30 dni czyli od listopada do grudnia Cos mi sie obilo o uszy ze w dniu wjazdu paszport musi byc wazny 6 miesiecy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się