listopadzie

(31 wyników)
  • Czesc, planuje wyprawe do Nepalu (Annapurna trekking) oraz Tybetu w listopadzie 2011 i szukam chetnych / towarzsytwa. Moze jest ktos kto mysli o tym kierunku jesienia?
  • W drugiej połowie listopada chciałabym wyjechać na trzy tygodnie do Kambodży, Birmy i Wietnamu. Jaka tam wtedy panuje pogoda? Teoretycznie powinno już być po porze deszczowej, prawda? Czy ktoś z Was miał okazję być w tym rejonie o tej porze? (Niestety, wyjazd w późniejszym okresie nie wchodzi w moim przypadku w grę:-( Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki/rady!
  • Czy może ktoś ma praktyczne informacje lub porady? A może wybiera się tam w tym samym czasie? Pozdrowienia Piotr
  • Maroko. czy warto tam sie wybierac w listopadzie? jak z temperaturami?
  • Mam okazję polecieć na 2 tyg w listopadzie do Brazyli. Ktoś kto mnie zaprasza mieszka w Sao Paulo. Spędzę tam chyba ze 4-5 dni, ale chciałbym zobaczyć coś jeszcze (może też ze 3 dni poleżeć nad oceanem). Pomyślałem (ale nie wiem czy słusznie - nigdy nie byłem w Ameryce Pd) żeby np. wypożyczyć samochód i pojechać na 2-3 dni do Rio i ew z Rio samolotem gdzieś na północ nad ocean gdzie są fajne plaże. Czy ktoś kto zna/był w Brazylii może podpowiedzieć fajne miejsca do zobaczenia ...
  • Wybieram sie w listopadzie do Kenii i slyszalem ze w tym czasie jest to okres krotkiej pory deszczowej i boimy sie ze trafimy na zla pogode, jezeli ktos moze napisac jak to jest naprawde z ta krotka pora deszczowa i jaka jest tam pogoda w tym okresie Z gory dzieki za informacje Pozdrawiam
  • W listopadzie zaczyna sie pora deszczowa, ale wlasnie wtedy mam wolne i nastawilem sie juz na ten kraj. Jesli ktos z Was byl tam na przyklad w ubieglym roku w listopadzie albo po prostu sie orientuje - czy rzeczywiscie duzo wtedy pada? Chcialem polaczyc lezenie na plazy i zwiedzanie - czy w ogole mam jakies szanse na to pierwsze?
  • Mam prosbe do osob, ktore byly w Indiach: - lece do Indii Płn (Delhi, Agra, Jaipur) pod koniec listopada. Z jakimi temperaturami i pogoda powinnam sie liczyc? Jaka odziez? Zaszczepilam sie na wszystko, na co sie dalo :) , ale: jakie leki powinnam ze soba zabrac (tak na wszelki wypadek?). Kazda cenna praktyczna rada mile widziana. Bardzo dziekuje.
  • Witam Wszystkich forumowiczów! W połowie listopada chcemy wyruszyć całą rodziną w jakąś egzotyczną podróż. Będzie nas czwórka: ja z żoną i dwójka dzieci 2 lata i 4 miesiąca. Marzyła nam się Tajlandia ale nie wiem czy uda nam się przełamać i czy odważymy się pojechać z dwójką maluchów aż tak daleko. Niestety w tym terminie praktycznie wszystkie ciepłe europejskie kierunki już odpadają i dlatego można szukkać już tylko poza starym kontynetem. W związku z tym zwracam się z pytaniem do os...
  • Czy ktos byl w takim terminie? Podobno w tym czasie pada i sa burze. Czy to prawda?
  • moze to naiwne pytanie, ale o ktorej godzinie sciemnia sie w tamtych rejonach?
  • Pytalam juz na tym forum o kilka miejsc, ale ciagle cos jest nie tak, a to pogoda nie taka, a to np. Jamajca nieprzyjazna. I dlatego ciagle nie mozemy sie zdecydowac w jakie miejsce pojechac w listopadzie (na 3 tygodnie) Moze ktos cos poleci....powinno byc egzotycznie (czyli nie w Europie) i najfajniej gdyby mozna bylo sie tam wybrac bez biura podrozy. Bede wdzieczna za podpowiedzi:)
  • hello, pisze bo mam problem z zaplanowaniem wakacji. chcialbym skoczyc do Malezji w pazdzierniku lub w listopadze (moze kawalek wrzesnia lub grudnia). Szperajac po necie natrafiam na sprzeczne info. wyglada na to, ze: na wschodnie wybrzeze lepiej jechac wczesniej (przed listopadem) na zachodnie wybrzeze lepiej jechac pozniej (po pazdzierniku) czy dobrze rozumiem??? zastanawia mnie jeszcze jedno: bylem w Tajlandii w datach 2.10 - 23.10 i na cale zachodnie poludnie szykowalo sie n...
  • Kochani Podróznicy, doradzcie prosze dokad mozemy pojechac w podróz poslubna na przelomie pazdziernika/listopada. Wolimy aktywny odpoczynek i zwiedzanie od lezenia pod palmą. Czekam na Wasze sugestie odnosnie organizacji na miejscu i pogody, chcemy kupic bilety i leciec, reszte bedziemy planowac na miejscu. pozdrawiam! pannamloda
  • Cześć! Wybieramy się ze znajomymi do Tajlandii w połowie listopada. Lądujemy w BKK i dalej chyba na południe na wysepki. Gdzie się udać aby było pięknie, słonecznie i niekoniecznie ekskluzywnie. W końcu to pora deszczowa, a nie chcemy spędzić całych wakacji w deszczu. Poradżcie coś!
  • Czy to dobra pora na wypad do Wietnamu, jak pogoda?
  • Prosze o wszystkie informacje na temat Maroka. Jadę tam w listopadzie na dwa tygodnie. Jakie wybrać atrakcje turystyczne (początek i koniec trasy w Casablance), a jakich miejsc unikać? Gdzie spać, gdzie jeść, jaka będzie pogoda (zaczyna sie pora deszczowa, ale chyba nie pana non stop i wszędzie?)- na tego rodzaju pytania oczekuje odpowiedzi.
  • proszę o radę w pierwszej połowie listopada będę w tajlandii i chcemy z rodzinką spędzić parę dni na południu wiem że lepsza pogoda jest pukecie i krabi natomiast na koh samui jest pora deszczowa.proszę o podpowiedż czy faktycznie w tym okresie na koh samui nie da się wypoczywać jak to jest z tym deszczem i wiatrem .kuszą mnie niskie ceny zakwaterowania ,mniejszy tłok a co za tym idzie mniejsze ceny .czy da się pływać ,opalac ,nurkować jeżdzić na wycieczki do parków morskich i na ...
  • nia, szukam miejsca od ktorego oczekuje : 1.slonca 2.plazy piaszczystej :)
  • czesc potrzebuje kilku porad od osob ktore podrozowaly po tajlandii. jedziemy z mezem na 3tyg. Chcemy zobaczyc troche architektury i sporo przyrody( jesli mozliwe to nie zadeptanej).Wymyslilismy trase:Bangkok 3dni; Ayutthaya2d( z przejazdami),Sukhotai2d ( pociag, pociah +autobus);Mae Sot itreking opisywany przez Krzysztofa ok5- 6dni, porot do bangkoku (autobus?) iprzejazd doSatun ( samolot?? prez Hat Yai lub trang) tydzien na wyspach Koh Lippe i Koh Tarutao. Wyspy bo chcielismy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się