logopeda

(4 wyniki)
  • Witam! Mam 2-letniego chłopczyka, który nie mówi. Ma stwierdzone opóźnienie psychoruchowe, ale wszyscy mówią, że nadrobi. Rzeczywiście dogania, ale nie we wszystkich sferach. Np. mówienie - tylko automatycznie, jakby nie do mnie. Teraz ćwiczę z nim słowo daj. Widzę, że jest to ponad jego możliwości. Martwi mnie również to, że jakby brak jest z nim kontaktu emocjonalnego.
  • Moje Drogie, Bardzo pilnie poszukuję prywatnego dobrego logopedy w Warszawie. Jesteśmy w Stobnie i Julek uczy się gryźć ale to wszystko za mało. Jest rozpacz, krew i odruchy wymiotne . Krwawią dziasła, bo nieużywane. Musimy stoczyć długą i ciężką walkę po powrocie i potrzebujemy w tym pomocy. Julek ciągle je papki. Prosze o pomoc, Mały ma 3 latka. Pozdrawiam Ania
  • Nie wiem jak wygląda Wadze codzienne zycie, ale myślę że w pewnych aspektach tak samo jak moje. Codziennie rano w pracy zaczynam dzień od sprawdzenia, gdzie to ja mam dziś zadzwonić, do jakiego specjalisty sie umówić. Dziś do neurologa, jutro do alergologa, za tydzień do nefrologa. Bo oczywiście za jednym razem tego się nie da. Codziennie wertuję fora internetowe, co by tu mozna jeszcze zrobić dla synka. W każdy poniedziałek przypominam sie o turnus rehabilitacyjny, mimo iż wi...
  • Z powodu obniżonego napięcia mięśniowego moja córcia ma wiecznie otwartą buzię. Czy ktoś się uporał z takim problemem? Skutkiem jest nieprawidłowo rozwijająca się szczęka i oczywiście nieciekawy wygląd, ortodonta zaleciła ćwiczenia specjalnym smoczkiem, ale coś nie działa. Może są inne metody, dziecko ma 7 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się