Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      logopeda

logopeda

(15 wyników)
    • Ile płącicie za zajęcie logopdyczne dla waszych dzieci ?? (chodzi mi o zajęcia indywidualne), czy jesteście z nich zadowolone?? jak wygląda wasza współpraca z logopedą przedszkolnym??
    • Czy w waszych przedszkolach jest logopeda? czy dodatowo trzeba płacić za te zajęcia? jesli tak to ile? Moje dziecko chodzi do prywatnego przedszkola, u nas dzieci są bezpłatnie badane na początku roku szk., ale ewentualne zajęcia sa niestety płatne, bagatela! 100zl za dwa razy w tygodniu... byłam przygotowana, że moje dziecko w tym roku bedzie chodzić, ale jak do ceny przedszkola doliczę jeszcze tę stówkę, to zołądek mi się przewraca:/
    • No właśnie Jestem logopedą i jestem zdziwiona że nie ma ich w każdym przedszkolu-a być powinien,takie jest zarządzenie. Przeciez jest dofinansowanie na ten cel. No i bede wdzięczna za podpowiedź gdzie logopedy brak:-)) Mam w związku z tym do was pytanie-jeśli już logopeda jest, ile płacicie za zajęcia w przedszkolu i jak czesto sie one odbywają i ile trwają? pozzdr
    • Witam! Mam pytanie: czy w przedszkolach do których uczęszczają wasze dizeci można kozystać z fachowej porady logopedy? W przedszkolu mojego dziecka tak, lecz muszę przyznac ze jest to tylko przepychanie go do poradni.... Tomek ma problemy z wymową, ale jego wady z dnia na dzień sa coraz mniejsze. Niedawno polecono mi film dotyczący logopedii. Zachęcam do zaglądnięcia na stronkę: www.smokszczepan.pl Pozdrawiam wszystkie mamy :)
    • Witam mam pytanie do mam, dyrektorek przedszkoli i nauczycielek: co oznaczaja pojecia "zajęcia ruchowe przy muzyce" i "opieka logopedyczna"? Do tej pory wydawalo mi sie, ze zajecia ruchowe przy muzyce to po prostu rytmika, a opieka logopedyczna to diagnoza logopedyczna i cwiczenia korygujace ewentualne wady wymowy. Czy mozliwe, ze pojecia te znacza cos innego? Pytam dlatego, ze wg regulaminu i statutu przedszkola zajecia ruchowe przy muzyce i opieka logopedyczna sa oplacone w ramach cz...
    • Witam serdecznie bardzo proszę o pomoc.Jestem mamą prawie pięcioletniej Oli.Dziecko jest zamknięte w sobie ,nieufne,rozpieszczone i niestety trochę niesamodzielne,dużo już ono przeżyło i nie dziwię się że taka właśnie jest.Po rozmowie z psychologiem dziecięcym udzielono nam porady że mam zapisać dziecko do przedszkola,tak też zrobiłam.Oprócz tego raz w tygodniu w ośrodku wczesnej interwencji będziemy pracować to z logopedą to z pedagogiem.Córka była 2 dni w przedszkolu,płacze ale tym si...
    • Moje 3-letnie dziecko dostało się do przedszkola. Mimo, że jest pod opieką logopedy, niestety, mało jeszcze mówi słów, bardziej "po swojemu" tak, że obca osoba a i często ja nie wiem o czym ono mówi. Martwi mnie to bo obawiam się, czy da sobie radę w przedszkolu w kontaktach z rówieśnikami a tym bardziej z panią przedszkolanką. Drogie Mamy dzieci, które też mało mówiły (mówią) powiedzcie, proszę, jak to było (jest) z Waszymi maluchami. Jak sobie dawały radę i czy panie przedszkolanki r...
    • Mój syn ma 3,5 roku. Bardzo źle mówi, przekręca wyrazy, buduje dziwaczne zdania. W zeszłym roku logopeda, rytmika, angielski i gimnastyka korekcyjna były odpłatne i nieobowiązkowe. Ponieważ niektórym dzieciom było przykro, że nie moga chodzic np. na angielski dyrekcja zaproponowała, żeby wyrównac czesne (niewielka dopłata, aby wszystkie dzieci mogły korzystac z zajęć dodatkowych. Rodzice zgodzili się, ja tez uważałam to za dobre rozwiązanie. Ponieważ zdaniem ortopedy syn nie pot...
    • Uważam,że takim zajęciem jest logopedia. W wieku 5-6 lat powinno się popracować nad prawidłową wymową. W okresie szkolnym to już kłopot, trzeba chodzić na dodatkowe zajęcia i często rówieśnicy śmieją się z słownych wpadek. Jeśli do przedszkola przychodzi logopeda to warto przynajmniej przebadać dziecko. Rodzice mogą często nie zauważać wad wymowy, a logopeda skoryguje je.
    • Tak powiedzial laryngolog do mojego synka. Zaczne od poczatku, moj 3 latek mial wirusowke. Katar, ciagle zapchany nos. Udalo sie bez antybiotyku wyjsc ze stanu zapalnego gardla jaki mial przy tym. Ale dalej oddycha przez usta. Nawet czasem sie zastanawiam czy moje dziecko oddychalo przez nos wczesniej. PO prostu glupieje, bo laryngolog stwierdzil ze dziecko trzeba nauczyc oddychac przez nos. Przez jego slowa zwatpilam. Jutro zamierzam pojsc do jakiegos laryngologa dzieciecego zeby...
    • Mam wielki problem ponieważ mój synek (3 lata 6 miesięcy)właśnie poszedł do przedszkola i boję sssie jaka będzie reakcja dzieci na to że on nie mówi. Właściwie mówi tylko kilka wyrazów i wiecej nic. W domu był rozumiany przez wszystkich a tam.... nikt go nie zrozumie.Posłałam go do przedszkola dlatego że chciałam żeby jakoś zaczął mówić i był z dziećmi w swoim wieku, teraz jednak obawiam sie czy moja decyzja była słuszna. Martwię się czy zostanie odpowiednio dopilnowany bo wczoraj...
    • Moja Ania skończyła właśnie 3 latka. Ma opóźniony rozwój mowy. Mówi pojedyńcze wyrazy. Jest pod opieką logopedy, powolutku robi postępy. Niestety panicznie boi sie robic siusiu na ubikacji, boi sie że wpadnie i nie pomogły nakładki na sedes i podnóżek. Skończyło się na tym że przestała wołać i robiła siusiu w swoim pokoju jak nikt nie widział ;-( więc wróciliśmy do nocnika, ale Ania siusiu przestała wołać. Co 3 godziny babcia czy ja pytamy czy chce siusiu i jak chce to chętnie sama siad...
    • Mam problem z córeczką, która uczęszcza do publicznego przedszkola, Pani Wychowawczyni poradziła mi abym skontaktowala się z psychologiem, zastanawiam sie czy jest jakiś formalny wymóg aby w przedszkolu pracował psycholog dziecięcy. Wydaje sie, że łatwiej i prościej byłoby gdyby psycholog był zwiazany z jednostką ??? Czy mają Państwo z tym jakieś doświadczenia ??
    • Stoję przed wyborem : masowe czy integracyjne. Zastanawiam się, w ktorym bedzie lepiej mojemu synkowi ze zdiagnozowanym autyzmem. Kilka razy słyszałam, że gmina czy co tam ma pod opieką przedszkola, więcej płaci przedszkolu za dziecko niepełnosprawne. Zastanawiam się teź, czy jeśli dyrektorka masowego wyraziła zgodę na przyjęcie dziecka niepełnosprawnego, to czy możliwe jest uzyskanie w owym przedszkolu jakiejś terapii? A jesli tak, to kto i do kogo powinien o takową wystąpić?
    • Co sądzicie o przedszkolach integracyjnych? Czy ktoś posyła do takiego swoje dziecko? Czy dziecku zdrowemu coś to daje? J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się