logopeda

(58 wyników)
  • Witam, Czy ktoś móglby mi polecić jakiegoś dobrego logopedę w Warszawie. Mój syn prawie nic nie mówi ( oprócz mama, tata, baba itp ) w zasadzie komunikuje się z nami " alfabetem morsa " - wszystko jest "TY" rozciągnięte w zależności od słowa. Bedac u piediatry dostaliśmy skierowanie do laryngologa - wszystko ok. Lekarze twierdzą że mam czekać aż pójdzie do przedszkola ale chyba wolałabym powoli zacząc z nim coś ćwiczyć. Popełniliśmy niestety błąd - wszystko rozumiemy co on od nas chce i nies...
  • Kochani poszukuję namiarów na logopedę pracującego z dziecmi z niedosłuchem we Wrocławiu. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi
  • Czy ktoś może polecić? Szukam dla 2,5 roczniaka. Może być prywatnie.
  • Witam, jakiś czas temu pisałam tutaj o córeczce, która nie mówi. Porobilismy badania, słuch ma doskonały, czeka nas tylko abr w Kajetanach. Po tym badaniu mamy sie zgłosić do logopedy. mieszkamy tuż obok, więc dobrze sie składa, będziemy mieli blisko, a córka wkrótce kończy 2 latka i nadal tylko czasami gaworzy. Jakiego logopedę polecacie, czy tam jakoś to konsultują, kieruja do kogoś?
  • Jak wyglądają Wasze zajęcia z logopedą? Ile razy w tygodniu pracujecie? Co robią logopedzi na zajęciach? Pytam bo zastanawiam sie nad naszym logopedą. Pracujemy raz w tygodniu po 30 minut. Narazie glownie dzwieki dzwiekonaśladowcze, gdzie jest mama, gdzie jest tata itp. Dzis na moje pytanie jak pani ocenia corke odpowiedziala tak ze nic sie nie dowiedzialam. Ze skonczony rok to okres wyrazu i powinny byc juz slowa, a wg pani logopedki jest gaworzenie. No wiec mowie ze corka w domu straszni...
  • Moja córka ma 3 lata 3 m-ce, nie mówi "r" tylko "l".Czy ktoś ma doświadczenie kiedy powinnam udac sie do logopedy? Ma jeszcze czas, czy lepiej dmuchać na zimne? Martwię się.
  • witam wszystkie mamy. czy któraś z was może mi napisać jaki wiek jest najbardziej optymalny na wizytę u logopedy. Moja córcia ma 2 lata i 9 miesięcy. Mówi bardzo dużo, ale niezrozumiale. Nie wypowiada literek, albo je zastępuję np. nie powie kotek tylko totek. Chodzi do żłobka, widzę że to ma duży wpływ na rozwój jej mowy, ale niestety nie na poprawnośc. Jak rozmawiałam z Panią opiekunką, to powiedziała, że wiele trzylatków i starszych nie mówi na takim poziomie jak córka, al...
  • Mam jeszcze jeden problem- mój synek w marcu skończy 3 latka i prawie wcale nie mówi, pojedyńcze słowa i coś tam "po swojemu" .Urodził się trochę przed terminem, zawsze był drobny, nie ma zbyt dużego kontaktu z dziećmi. Zastanawiam się kiedy powinnam wybrać się z nim do logopedy?
  • witam!!! mój synek tydzień temy został włśnie zaaparatowany, ma skończone 7 miesięcy, (85dB na oba uszka) nie obyło się bez przygód, jedna wkładeczka w lewym uszku jest źle zrobiona i czekamy kolejne dwa tygodnie na nową także narazie nosi tylko jeden aparacik ale już staramy się pracować nad nim, znaleźliśmy logopedę, który pracuje z takimi małymi dziećmi i spotkania odbywają się co tydzień (narazie mieliśmy jedno spotkanie, dzisiaj drugie) cała reszta spoczywa na nas w domu, s...
  • wybieram sie ze swoim 2,5 letnim synkiem do logopedy i zastanawiam sie jak ta wizyta bedzie wygladac,na jakiej podstawie pani doktor stwierdzi ze syn ma opoznienie mowy
  • Witam, czy ktoś wie, gdzie na terenie Warszawy jest centrum pomocy dla dzieci z wadą wymowy? Interesują mnie tylko specjaliści.
  • Szukam dobrego logopedy z Rzeszowa dla naszej 6-cio miesięcznej córeczki Malwinki. Jesteśmy ze Stalowej Woli a w naszym mieście możliwe są regularne spotkania dopiero od września. Jesteśmy pod opieką CDZ u dr Radziszewskiej. Pozdrowienia Magda mama Malwinki, głęboki obustronny niedosłuch, ur 29.09.2004r, zaaparatowana od 5 mż,
  • Witam serdecznie!Mam takie pytanko,synek od pół roku ma wszczepiony implant ślimakowy.W związku z tym potrzebna jest rehabilitacja.Nasz punkt logopedyczny oddalnony jest od naszego miejsca zamieszkania 30 km,tak więc jeżdzimy pociągiem.Czy należą sie synkowi jakieś dodatkowe pieniążki na dojazdy i baterie które dość dużo kosztują.W chwili obecnej synek dostaje tylko 60zł na dojazdy i rehabilitację.Proszę o podpowiedz.
  • Jestem kompletnie zielona, ale już wystraszona. Moja coreczka konczy za parę dni 9 mcy i w ogóle nie gaworzy. Tylko yyyy,aaa. Jest towarzyska, słyszy wiele odgłosów (tzn odwraca głowę, patrzy w kierunku głosu itp). Ale już na Niemowleciu zostałam przestraszona prawdopodobienstwem niedosłuchu. OD CZEGO ZACZĄĆ? czy najpierw logopeda czy laryngolog? co robić? bo chyba nie można czekać?
  • Czy moglibyście poopowiadać mi, poproszę, jak wyglądają Wasze zajęcia rehabilitacyjne. ćwiczenia, metody, prace domowe... szczególnie jestem zainteresowana rehabilitacją dzieci okołorocznych... mam mieszane uczucia wobec naszych rehabilitantów, i ich propozycji zajęciowych. i chciałabym się zorientować czy wnika to z moich personalnych uprzedzań czy może powinnam zacząć szukać czegoś innego dla niej. z góry - bardzo dziękuję za pomoc!
  • mam na imie kasia i synka ktory w czeZrwcu ozkonczy 4 lata. Laryngologicznie wszystko w porzadku, bylam w pl iu logopedy. Olek powtarza tylko krotkie slowa, rozumie i wykonuje polecenia, ale mowi po swojemu. Czy ktos ma taki problem?
  • Moja córeczka będzie miala za 2 miesiące 4 latka i nie mowi normalnie. Pojedyncze słowa zaczęla mówić dopiero jakieś 4 miesiące temu i postępy są ale bardzo minimalne. Gdy mówi "po swojemu", to kompletnie nic nie można zrozumieć. Miała robione badanie przesiewowe słuchu gdy miała 3 lata, bo wtedy juz bardzo poważnie zaniepokoil nas brak mowy i słyszy dobrze, w co zresztą nie wątpiłam nigdy, bo budził ją najmniejszy szelest. Miała też robione EEG mózgu, bo do drugiego roku życia ...
  • Serdeczenie zapraszamy na: [b]Konferencję dla rodziców i logopedów "Implantacje bilateralne - Czy 2 jest lepsze niż 1?"[/b] [b]1 października 2011[/b] Sala Konferencyjna, OSPIP, ul. M. Kopernika 5, Wrocław Wśród tematów poruszanych na konferencji m.in. "Komplikacje i zagrożenia przy wszczepach implantów ślimakowych (stanowisko chirurga)", "Rehabilitacja w dwóch implantach", "Przyszłość implantów ślimakowych", a także spotkania z rodzicami dzieci z dwoma implantami i panel dyskusyj...
  • Witam,jestem mamą 4 latka.2 tyg temu dowiedzieliśmy się że nasz synek ma niedosłuch na lewe uszko.Wyszło to w sumie przez zabawę w "głuchy telefon".Gdy szeptaliśmy do lewego uszka to nie słyszał.Udało nam się szybko (na drugi dzień)załatwić wizytę w poradni audiologicznej.Pan doktor zrobił mu kilka badań.Najpierw zbadał go laryngologicznie (bo też jest laryngologiem),następnie wsadził mu do ucha coś w rodzaju słuchawki i odczytywał coś na tym urządzeniu.Potem zatykałam mu jedno ucho i powt...
  • Szymek skończy za miesiąc 2 latka, wszyscy mówia że jest bardzo bystrym chłopczykiem, bardzo dużo mówi rozwija się super ale niepokoi mnie to że zamiast K wymawia T oraz zamiast G wymaiwa D Więc koń to toń kot to tot głowa to dowa itd... Chcialam sprawdzic czy wogole będzie wymówić K i udało mu sie powiedzieć ko ko ale już nie powie kura tylko tuja... samo g także jest w stanie wypowiedzieć ale juz nie użyje go prawidłowo w wyrazie. Kazała mu wyciągnąć język jak nawięcej i nie sprawia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się