Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      logopeda

logopeda

(84 wyniki)
    • witam, potrzebuję namiarów na dobrego logopedę w warszawie, moja córka - 3 latka zaczęła się jąkać. Ewentualnie jakiegoś innego specjalistę z którym można to skonsultować
    • Poszukuję dobrego logopedy, który pracuje z "trudniejszymi przypadkami". Mam córeczkę po zapaleniu opon mózgowych i silnym niedotlenieniu i leukomalacji. Ma 2 latka, duże zaległości w motoryce. Nie mówi. Gaworzy. Lada chwila chcielibyśmy rozpocząć współpracę z logopedą. Do tej pory mała jest pod opieką p. A. Łady, która jest dla mnie guru w swojej dziedzinie - córeczka robi świetne postępy. Problem w tym, że p. Ola nikogo nie poleca z logopedów, tylko odsyła do Poradni Społeczno Pedagogicznej...
    • Dziewczyny, byłam dzisiaj u neurologa w CZD bo zaniepokoiła mnie ostatnia opinia naszej pani neonatolog, że mały źle układa nogi. Filip ma 4 m-ce ( koryg. 2). No i Pani dr bada , go bada , rusza i rusza i mówi, że wszytko ok i nagle stwierdza, że jej się nie podoba jego JĘZYK ... Ręce mi opadły i pytam, tzn, że co jest nie tak ? Że wyciąga go zbyt często , robi taki ruch jakby wypychał dolne dziąsła. No i mamy skierowanie do logopedy. Zdziwiłam się myślałam , że z takim maluchem wybior...
    • Czesc, szukam dobrego psychologa i logopedy z wawy- pilne!!!!
    • Witam, Jestem mamą bliźniaków z 32 tc (każde po 1950). Maja teraz 20 m-cy urodzeniowych. NIe mam zbyt wiele kontaktu (bezpośredniego)z dziecmi w wieku moich maluchów, ale mam kontakt z mamami (koleżanki z pracy) i czytuję forum Małe dziecko. Martwi mnie, że moje maluchy nie bardzo chcą mówic. Jakieś proste mama, tata, baba, dziadzia, koko, bibi, mniam, mniam, aaaa powiedzą, ale żadnych zdań typu "tata aaa". Do tego jeszcze w lokalnej prasie był artykuł o dzieciach z Sieradza. POnoc...
    • Witam, Mam pytanko. Kiedyś pisałam, że niepokoją mnie bliźniaki (chodziło o opóźnienie w mówieniu). W Łodzi w jednym NZOZ jest jakoś dziwnie i najpierw bada dzieci laryngolog pod kierunkiem nieprawidłowości budowy, a potem dopiero on (a nie lekarz POZ) kieruje do logopedy. Nie bede sie klocic z przychodnią i lekarz POZ spoko wypisze mi skierowanie do laryngologa. Natoamist pani doktor zastanawia sie co ma na tym skierownaiu napisac, bo dziwi ją, ze w przypadku niepewności do rozowju ...
    • bylismy wczoraj u logopedy,pani stwierdziła ze mały powinien juz gaworzyc a tylko głuży,ma 8,5 m-ca korygowanego i neurolog po ostatniej wizycie w tym tygodniu dał nadzieje na prawidłowy rozwój,opóżniony co prawda i trudny do oceny na tym etapie(trudno ocenić coś czego nie widać)pani stwierdziła ze mowa będzie bełkotliwa trudna do zrozumienia ,(przetrwały odruch ssania i gryzienia który powinien zaniknąc w 6 miesiącu) ale bez względu na badanie czy u waszych dzieci tak szybko k...
    • Jacek ma 8,5 mies-korygowane 7. Potrafi wydawac dzwieki,a le nie gaworzy. Jest dosc cichy. Troszke sie niepokoje. Czy juz czas na logopede? Ps. Sluch ok
    • Witajcie, szukam pilnie jakiejś wizyty i jest bardzo trudno, T. Kaczan może i nas przyjmie, ale nie wiadomo, A. Regner znalazła jednorazowy termin, u Stanczak nawet prywatnie z Medicoveru nie ma terminów..już nie wiem do kogo iśc..są jakies terminy u K. Mruczek i Piechoty, ale nie wiem co to za logopedzi, czy warto isc, zna ktos je? A moze jeszcze ktos we Wrocławiu? Wczoraj o mało nie straciłam dziecka przy wymiotach, nie mógł zlapac oddechu ok 1-2 minut. To był najgorszy koszma...
    • Mam do was wielką prośbę. Czy możecie mi polecić dobrego logopedę w Warszawie, Łodzi lub okolicach. Mój półtoraroczny Wojtuś od urodzenia bardzo ulewał i wymiotował. Lekarze nie mogli znaleźć przyczyny tych uporczywych wymiotów, a mały wyglądał jak szkielecik powleczony skórą. W końcu postawiono na refluks, mimo że badania tego nie potwierdziły. Dopiero od dwóch miesięcy udało się nam opanować te wymioty, choć zupełnie jeszcze nie ustąpiły. Pozostał inny problem. Wojtuś jes...
    • Idę zaraz z MAciusiem do pediatry na szczepienie i chce ją zapytać o logopedę. Ale najpierw mam do Was pytanie - kto wam zlecił wizyty u logopedy? Myśmy zakończyli wizyty w poradni wczesniaczej w marcu bo pani doktor uznała,że MAciuś nie wykazuje cech wcześniaczych. Oczywiscie bardzo nas to ucieszyło ale .......chodzimy do neurologa i regularnie na rehabilitację.I tyle. Ani pediatra ani neurolog nigdy nie wspomniały o konieczności pójścia do logopedy a kiedy czytam Wasze posty to...
    • logopeda(11)

Moi drodzy. W związku z podjętym wcześniej wątkiem chciałam Was spytać czy w związku z "opóźnieniem" mowy chodziłyście ze swoimi dziećmi do logopedy?Bo ja chodziłam do tej pory, ale już sama nie wiem. Nie cierpię tych wizyt. Facetka każe nam grzebać małemu w buzi a on nie daje a poza tym nie wiem czy trzeba. Myślę, że do logopedy można chodzić z dzieckiem, z którym można pracować, które coś będzie np. powtarzać, a nie z małym bąblem, u którego szuka się nie wiadomo czego.Czy chodz...
    • czy logopeda anna regner (wrocław) przyjmuje prywatnie?
    • Szukam dobrego logopedy dla córeczki we Wrocławiu. Może kogoś mi polecicie? Będę wdzięczna. Pozdrawiam
    • Tak się zastanawiam czy wcześniaki rutynowo podlegaja/powinny podlegać kontroli u psychologa i logopedy? Jak było u Was? Moi chłopcy urodzili się w 34 tc. Długo byli rehabilitowani (Kuba 6 miesięcy, a Bartek nawet jeszcze troszkę teraz czyli juz 10 m - maja skończone 13). W rozwoju ruchowym powoli doganiaja rówieśników-chodza przy meblach, czworakują, ale ciągle na przemian z czołganiem (to robia perfekcyjnie), siadają i siedzą juz dość swobodnie i stabilnie. Kuba trzymany zarączki...
    • Moi drodzy, udało mi się w końcu dostać do logopedów, nawet dwóch, p. Regner od Castillo, i p. Kowalczykiewicz od SI. Opiszę pokrótce wizyty i moje wątpliwości. P. Regner - pol godziny opowiadalam historie choroby, mialam wrażenie nie bycia sluchana, pani dziwiła się, ze mały nie je kaszy kukurydzianej..i kazała dawać puplety zamoczone w siemieniu lnianym, po rozmowie pokazała na mnie jak masowac wibrująco dziecko, stwierdziła, że jest bardzo wiotki, buzi nie ruszała. Powiedzia...
    • Dziewczyny, moj mlody od jakiegos czasu mowi zamista L to R, np. rody, nuterra, dra mnie etc..poprawiamy go, ale on sie zapomina i to samo. Czy to przejdzie czy logopeda?
    • Córeczka skończyła właśnie 2 lata korygowane, jak miała 1 rok zaczęła gaworzyć i w sumie tak jest do tej pory. Nie używa żadnych dźwięków na określenie znanych jej osób czy przedmiotów, nie potrafi nic pokazać czy poprosić o coś. Czasem prowadzi długaśne "rozmowy" zlepiając różne literki i ewidentnie naśladując intonację, której używamy ja i mąż. Chodzimy od roku do p. Łady i uczymy się ładnie jeść i pić (a więc i stymulujemy mięśnie mowy), po operacji córeczki ruszamy z logopedą. Mała nie ...
    • Jestem mamą bliźniaków wcześniaków - Filipa i Kacpra. Urodzili się w 31 tyg, mieli po 1830g i 48 cm. Teraz mają skończone 10 tygodni. Zapisaliśmy się już do Ośrodka Wczesnej Interwencji. Czekamy na wizytę u psychologa, logopedy, rehablitanta i neurologa. Moje pytanie to czego mam się spodziewac i co będziemy tam robic ?? Rozumiem neurolog, rehablilitant ale psycholog.. nie wiem. Proszę mamy o podzielenie się swoją wiedzą i doświadczeniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się