logopeda

(12 wyniki)
  • Hej wrocławianki! poszukuję namiarów na logopedę. Macie kogoś sprawdzonego? Muszę Hanię zapisać na dodatkowe zajęcia. M.
  • Czy u waszych dzieci w przedszkolu (starszych) jest logopeda i czy jest płatny? U nas w przedszkolu Państwowym logopeda kosztuje 10 zł od zajęć trwających chwilkę, raz w tygodniu. Ostatnio mi koleżanka mówiła, że u nich za darmo jest logopeda, już się sama zawinęłam. Jak u was jest?
  • Wiktor ostatnio jak chce coś szybko powiedzieć zacina się i jakby się jaka, typu iiiiiiiiiiiii i cos tam, to nie sa konkretne słowa razczej spojniki i przyjimki, czy jak to się nazywa. Martwię się, czy Waszym tez sie to zdarza? zapisałam go do logopedy, ale termin mam na 21 sierpnia!!!! poszukałabym czegoś prywatnie, ale nie mam doświadcczenia i nie mam się kogo poradzić, co o tym sądzicie?
  • gdy jest podawana powyżej 1,5 roku WWWRRR Zaczne od początku, ZŁA JESTEM STRASZNIE :-/ Maciuś nie gada to wiemy, chyba jedyny na naszym lipcowym forum. Pije nadal mleko z butelki 2 x dziennie po 220 ml! Okazuje się, że to jest jakiś gigantyczny problem a ja wyrodna matka, nie umiem dziecku butelki zabrać. Przed chwilą rozmawiałam z następnym logopedą przez telefon. Który daje mi do zrozumienia, że moje dziecko nie mówi bo pije mleko z butelki!!! No k@#$%!&^%@@a!!! Andżela ma ...
  • witam, nie zwracałam na to uwagi, bo uwazałam, ze Synek bardzo szybko zaczął mowic, obecnie mówi juz bardzo duzo, codziennie zaskakuje nas nowym zasobem słów itd, wiec myslałam, ze na "doskonalenie" jezyka w sensie technicznym ;) ma czas, skoro i tak z mówieniem idzie błyskawicznie do przodu, ale M wczoraj zasugerował że moze powinnismy wybrac sie z Nim do logopedy bo nie wymawia owej lierki "k", zamiast tego mówi "t" lub "p", czyli np. zamiast ku-ku, tu-tu, ...
  • Jestem ciekawa jak rozkładają się stawki w zależności od miasta: Piotrków Trybunalski opłata stała - 193 z groszem stawka dzienna żywieniowa - 4 zł :) Rytmika gratis Angielski 1 h w tyg 16 zł Tańce - 29 zł - 1 h w tygodniu Korekcyjna - 16 zł Logopeda - chyba 22 zł Przyznaję, że wg mnie stawka żywieniowa b. mała ale manu super; owoce, warzywa, "domowe wypieki" Jak jest u Was? POzdrawiam, Ewa
  • moja córka skończyła 13 miesięcy i nic nie mówi ani jednego słowa, jezeli coos chce to albo piszcy albo wypowiada "uuuuuu". czy powinnam sie bardzo niepokoic?? co radzicie?? lekarka w przychodni kaze czekac (dla mnie nie jest kompetentna a o cokolwiek nie zapytam zawsze kaze sobie poczytac to w ksiazkach to w internecie:/)moj niepokoj jest tym wiekszy ze corka wogole nie
  • jakanie(4)

dziewczyny, moj chlopak zaczal mi sie jakac z dnia na dzien. pewnego dnia poporsil o jo-,jo-,jogurcik. a potem zaczal sie zacinac na innych wyrazach. trwa to juz prawie tydzien i nie wyglada na to, ze chce samo przejsc. we wrzesniu zaczynamy przygode w nowym przedszkolu, ktore podobno jest objete opieka logopedyczna, wiec sie skonsultuje w tej sprawie. ale bardzo mnie to martwi juz teraz. czy to na pewno przejdzie?...
  • wiec moze zacznę od tego ze dzis wybrałam sie do PORADNI PSYCH- PEDAG. u nas w miescie aby zorietowac jakich fornmmalności dopełnić aby mkoje dziecko mogło skożys6tać z badań psychologicznych a głównie logop[edycznych. od poczatku może zaczne dziecko wymawia z jakieś 20 słów (15 dosc wyraznie )takie podstawy mama tata,baba,dziadzioa ,oko,ciocia kasia,....nie, tak,daj,ja ,mi ,ty(mówi tiii) i moze pare jeszcze bym uzbierała wyrazów zrozumiałaych dla mnie i dla drógiej osoby,twozy ...
  • od czasu wizyty u lekarza duzo czytam tu i tam forum.gazeta.pl/forum/f,17669,OPozNIENIE_MOWY.html forum.gazeta.pl/forum/f,23522,Dzieci_wolniej_rozwijajace_sie.html nie tylko na tych forach. ogolnie - w necie tez. no i mam jakies swoje wnioski : chce sie nimi podzielic, a was prosze, dziewczyny, zwlaszcze te, ktore podobnie jak ja, oczekuja z niecierpliwoscia jak nasze maluchy w koncu zaczna gadac. nazwe rzecz po imieniu. zetknelam sie kilka razy z postami mam, juz po diagnoz...
  • moze ktoras z was slyszala o tej akcji? ogolnopolskie badania logopedyczne 6 marca, nie umiem znaleźć
  • nie mówi. I trochę się martwię. Na spotkaniach adaptacyjnych w przedszkolu wiele dzieci mówiło już bardzo płynnie. --------------- Marcinek 10.07.2007 Łukaszek 17.10.2008

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się