Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      na emigracji

na emigracji

(5 wyników)
    • Czy jest mozliwy? Czy w jakis sposob swietujecie 11 listopada? Moze przerabiacie z dziecmi lekcje historii? Pokazujecie roznice miedzy Polska a UK?
    • Witam Was Wspaniałe Mamy. Jestem studenką Uniwersytetu Łódzkiego i piszę pracę magisterską na temat:Macierzyństwo na emigracji. Bardzo interesuje mnie jak Polki radzą sobie na obczyżnie, w szczególności jeśli decydują się tam na dziecko. Sama byłam w Holandii 6 miesięcy, ale wróciłam. Zostały tam dwie moje koleżanki i jedna z nich jest w ciąży. Jej sytuacja sprawiłą, ze zaczęłam się interesować macierzyństwem Polek na emigracji. Bardzo prosze Was o pomoc w napisaniu pracy magist...
    • Ja bylam bardzo osamotniona w UK i to ponad dwa lata. Poza mezem i synkiem zadnej i to doslownie zadnej kolezanki. A tu nagle poznalam MAMUSKE z naszego forum i pokochalysmy sie jak siostry. Teraz to juz na fitnes nie chodze tylko do szkoly a reszte czasu spedzam z moja przyjaciolka. Nie ma to jak babsko- mamowe tematy. Dzieci mamy w podobnym wieku i podobne sytuacje zyciowe wiec jest o czym plotkowac a tematy sie niekoncza. Zycze wszystkim samotnym mamom forumowym aby takze spotka...
    • Pytam z czystej ciekawosci, po przeczytaniu kolejnego sztampowego artukulu o Polskiej Emigracji w UK. Wg autora przeprwadzono masowe badani i przepytano wielu Polakow. Czy ktos Was przepytal? Mnie nie. wyborcza.pl/1,75478,7734779,Po_co_mi_taka_Polska_.html
    • Mieszkam w małym miasteczku w płd. Oxfordshire. Miasteczko jest na trasie kolejowej i jest tu elektrownia, oprócz tego nowo wybudowane centrum handlowe. Okolica popularna wśród pracujących w Londynie bo do Paddington mamy 45 minut pociągiem. Gdy tu zaczęłam przyjeżdżać na wakacje do teraz mojego męża 12 lat temu mieszkali tu głównie Polacy którzy zostali po wojnie w Anglii i ich rodziny. Teraz za każdym, ale to naprawdę każdym razem idąc do nowego supermarketu słyszę polską mowę. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się