nad

(7 wyników)
  • Malwinka była leczona szpitanie na ZUM, potem po ok. 2 m-cach znów wykryliśmy bakterie w moczu, ale udało się wyleczyć antybiotykiem w domu. Minął ok. 1 m-c, cały czas kontrolujemu mocz. Moje pytanie, czy jak wszystko będzie ok to można z takim dzieckiem jechać nad morze? Basen jest zakazany, ale zapomniałam spytać lekarza czy również morze.
  • Witam wszystkich! :))Dziewczyny czy można jechac z dzieckiem które ma ZUM latem nad morze?Pytam bo już teraz musze złatwiac formalnosci na wczasy a nie wiem czy taki wyjazd byłby wskazany?Moja córcia ma częste nawroty infekcji, boję się że jak zacznie mi szleć na piasku, to złapie więcej bakterii.Poradzcie co robić, jechac czy nie?Czy któraś z Was już była z dzieciątkim nad morzem i czy nic się złego potem nie działo????Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady.Sylwia mama Karolinki
  • Iga znów bierze furagin , jedną tabletkę na noc,w najbliższym czasie wybieramy się nad morze, czy wolno będzie jej się kąpac? Czy może są jakieś specjalne środki ostrożności, czy pampersy do kąpieli byłyby przydatne? a może wogóle nie wskazane są jakiekolwiek kąpiele?Dodam tylko, że Iga nie ma wady,ale ma zumy.
  • No właśnie, takie mam do Was pytanie. Czy w ogóle to liczycie. Moja Ninka (1,5 roku) prawie w ogóle w nocy nie sika - czsami jej się zdarzy, no a w dzień też coraz rzadziej. No chyba że "wisi na cycusiu" przez godzinę to wtedy częściej. Prawdę mówiąć wolałabym żeby w nocy siusiała a nie przetrzymywała mocz do rana. Nie wiem dlaczego tak jest. A jak jest u Was Pozdrawiam
  • Witam Czytam czasem te wątki mam i stwierdziłam, że od was dowiem się więcej niż od mojego lekarza!! Synek - 5 lat, w ubiegłym roku miał bakterie e coli 10^5 leczona bactrimem, w zasadzie po kilku dniach było po kłopocie,,,badania moczu w miarę, jak to stwierdza mój lekarz, usg miał też w porządku, więc odpuściłam,,,borykam się jednak z innym problemem,każdy mnie w sumie uspakaja i twierdzi że to minie, że wyrośnie a ja się jednak martwię, konkretnie chodzi mi o to, że synek nadal siu...
  • Witam Madziulec polecila mi to forum i szybciutko prosze o porade jakim sposobem uzyskac ten cenny mocz do badania na posiew? to jest takie trudne !!! 1.5 roczny maluch biegający uciekający na widok pojemniczka itp..to co zrobic jesli mi sie nie uda złapac moczu do pojemniczka??wogole wtedy nie ma sensu zanosic do badania moczu z woreczka?? i czy wiecie ile musi byc moczu minimum zeby wsytarczylo na posiew? rano zaniosłam łyzeczke na bad. ogolne i wystarczylo.. jola
  • Gdzie sie wybieracie??? Opowiedzcie:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się