objawy

(4 wyniki)
  • Witam, jestem tu pierwszy raz , dopiero rozpoczynam badania , po raz pierwszy trafiłam do reumatologa. Moje objawy to potworny ból rąk i stóp , stopy szczególnie w piętach , od pól roku mam ciągle stan podgorączkowy , ciągle obrzmiałe kostki w stopach , drętwienie dużych paluchów , czasami brak mi w nich czucia, okropny ból w nadgarstkach , opuchnięte i na wewnętrznej stronie mam powiększające się guzki , ból i obrzęk palców. Całkiem wysiadło mi prawe biodro , że nie mogę wejść po schodach, a...
  • Objawy(13)

Rozpoczelam nowy temat z tego wzgledu iz interesuje mnie jakie macie objawy. Tzn wiem, ze jest to bol, ale interesuje mnie czy ten bol towarzyszy wam stale czy tylko w momencie gdy w organizmie jest zapalenie? Poniewaz ja mam jeszcze nie potwierdzona diagnoze a boli mnie stale. OB badam systematycznie i nie jest podwyzszone. Zaatakowany mam staw biodrowy i bez tabletki przeciwbolowej ledwo chodze. Obecnie biore Catafalm 50 (preciwbolowo- przeciwzapalny), Piascledicine 300 (na odbud...
  • Endokrynolog, u którego leczę hashimoto, zlecił mi nie tak dawno takie badanie jak: ASO, CRP i odczyn Wallery Rosego. Niestety skierowanie to jest z gabinetu prywatnego, musiałabym płacić, czy może mi przepisać je lekarz pierwszego kontaktu? A badania te kazał zrobić mi na podstawie obejrzenia kilku guzków, które zobaczył na mojej dłoni (zewnętrznej części) oraz kilku pytań. Czy przy problemach ze stawami można mieć takie objawy jak... - rano opuchnięte dłonie i dziwne uczucie, takie...
  • Dordzy forumowicze! Od pewnego czasu w zasadzie od dobrych 4 miesiecy odczuwam bóle w nadgarstkach, palcach, kolanach (nad kolanami właściwie) i barku. Z kregosłupem wszystko ok! Bolą mnie tez troche zęby, a w zasadzie mam zapalenie dziaseł! Podobno to jest jeden z objawow RZS - tak gdziies wyczytałem na stronie medycznej. Reumatolog zapisał mi Sulfasalazyne + kwas foliowy i kazał czekać! Po brałem z 3 tygodnie i jak mnie nie wziela temperatura 39.6. Poleciałem do ogolnego lekarza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się