objawy

(13 wyniki)
  • Przepraszam z góry za głupie pytanie, ale bardzo się denerwuję. Moja córka ma 6 miesięcy. Niedawno wróciłam do pracy i Mała została pod opieką teściowej, która zaobserwowała u niej dziwny objaw: Mała na chwilę "zagapiła się" podczas spaceru i dopiero po chwili, kiedy teściowa wzięła ją pod rączki, Mała się ocknęła. Ten stan powtórzył się jeszcze raz, tuż po rzekomym "wybudzeniu" dziecka. Tym razem wystarczyło Małą dotknąć, żeby "wróciła". No i tu zaczyna się historia mojej histerii. Dod...
  • Witam wszystkich. Z góry przeporaszam jeśli zdublowałam, wątek Chodzi o pierwsze objawy epilepsji Często mówi sie o gałkach zwwórobuch ku górze- ten temat mnie nutruje Czy "poziom" wywórcenia jest taki ze widac tylko białka? czy jest to róznie. Czy w tym czasie dziecko traci kontakt z otoczeniem? Dlaczego pytam? Od jakiegos czasu moja córeczkja prawie 2 latka czasami patrzy do góry - zwiazane jest to z rytuałem smoczka - jest jej tak dobrez ze z chwila dorwania się do smoczka prz...
  • Witam serdecznie. Mam mały zgryzik bo nie bardzo potrafie odnaleźć się w sytuacji która mnie napotkała. Chciałabym was prosić o radę popartą własnymi doświadczeniami. W czerwcu kilkakrotnie miałam rodzaj omdlenia bez utraty świadomości. Objawiało się to typowo jak przy zasłabnieciu: duszności, mocno wyczówalna akcja serca i nietypowo tzn. zdrętwiały mi wszystkie kończyny (najwiecej prawa ręka), najpierw ręce potem nogi, nawet usta i taki placek w kształcie kółka na brzuchu. Tr...
  • Widzenie kolorowych przezroczystych chmur wokół osób,przedmiotów oraz w powietrzu, powłok otaczających rózne przedmioty, odblaski świetlne. Czy ktoś z Was ma takie objawy? Dodaję, że widzę to pomimo brania leków od kilku do kilkuset razy dziennie oraz także w nocy kiedy się budzę. Lekarze nie potrafią stwierdzić czy to epilepsja ponieważ objawy przypominają tą chorobę natomiast częstotliwość ich występowania wyklucza ją. Jeśli widzenie tego , a trwa to od kilku lat, traktować ja...
  • Ludzie czy wy jesteście też tego zdania, że w Polsce nie próbuje się znaleźć przyczyny padaczki, tylko zapisuje się leki i odsyła do domu!!!Leczy się same objawy czyli napady.Jak człowiek sam próbuje sie czegoś dowiedzieć to traktują cię jak głupka i chyba sądzą że to marnowanie czasu na takie rzeczy.Kurcze starsznie mnie to nurtuje ,bo przecież nic z powietrza się nie bierze i jakaś przyczyna tego cholerstwa musi być i chyba od tego powinno się zacząć.Przynajmniej tak mi się wy...
  • Witam. Bardzo martwię sie o swoją żonę...tak naprawde ja sam nie mam zielonego pojecia o epilepsji więc proszę o parę słów wsparcia.Mianowicie sytuacja wyglada tak: Żona nie miała ataków przez ostatnie dziesięć lat,brała tabletki orfiril ,konsultowała się z lekarzem i powoli odstawiał leki.Lekarz na podstawie pozytywnych wyników badań zadecydował ze mozna zmniejszac dawkę leku i powoli go odstawiac.Żona nie brała leku około roku, epilepsja wróciła.Pierwszy atak był bardzo silny ...
  • Ostatnio odczuwam o różnych porach dnia lekkie napięcia ciała,chwilowe "wyłączenie z otoczeniem" jednak za kazdym razem jestem świadomy i wiem co się dzieje.Może ktoś z was miał już takie obiawy.Czy można to zaliczyć do tzw:aury?
  • Dzień dobry. Mój lekarz rodzinny podejrzewa że mam epilepsję. Chciałam, wiedzieć czy to możliwe. Moje objawy (które mogą świadczyć właśnie o padaczce): • Gdy płynę statkiem (np. w południe) to gdy zasypiam czuje nadal faje. I tak jest przy każdej rzeczy gdy dłużej ją wykonuje. Często np. leżąc w łóżku czuję że jadę rowerem, samochodem lub ze ciągnie mnie orczyk narciarski, gdy wrócę z nart. To jest takie dziwne uczucie.. • Rzadko, ale zdarza się że słyszę głosy (np. jak piszczy ...
  • Hmmm...(4)

Dawno mnie nie było,ale postanowiłam prosić o pomoc.Termin do neurologa(przy okazji kontrola epi)mam pod koniec września,stąd moze ktoś z Was cosik mi doradzi. Mianowicie w maju złapałam cholernego rotawirusa,wiadomo gorączka,wymioty,etc.Byłam osłabiona i maszerując w obięcia kibelka zemdlałam i to tak niefortunnie,że dość mocno uderzyłam głową o terakotę (szlag by trafił,tyle razy mdlałam i nic!).Główkę rozbiłam,troszke krwi było,to wszystko.Niestety wirusek tak się zawziął,że p...
  • Witam!Od ok 4 miesięcy zauważyłam u siebie takie sporadyczne jednokrotne drgnięcia (nie jakieś mocne)Np.siedze przed komputerm i noga mi się ruszy (nie jakoś mocno)taki impuls. Np.przed zaśnięciem sama ręka mi drgnie...a czasami też jak już "odlatuje"wiecie o co chodzi -jak sie jest pomiędzy snem a rzeczywistością to tak cała drgnę (takie uczucie jakbym spadał ze skały w przepaść)Nie jest to uciążliwe...pojawia się wtedy jak o tym pomyśle (może to podświadomie)a może to objaw str...
  • Witam. Od ok. 6, 7 lat wystepują u mnie dziwne objawy i do tej pory nie stwierdzono, co może być przyczyną. Zaczęło się 7 lat temu od drżen w rożnych częściach ciała, zwlaszcza "odskakiwania" palcow rąk. Drżenia nasilaly się po przyjęciu okreslonej pozycji ciala. Są to drżenia drobowlókienkowe, np. tylko palca, powieki, ust, gałki ocznej, uczucie "szarpnięcia" np. w łydce czy każdym innym miejscu. Do tego dochodzą wzmożona perystaltyka jelit, niewielkie problemy z żolądkiem, czasem skur...
  • Otóż... od mniej więcej półtora miesiąca miewam dziwne objawy.Zaczynają się nagle. Mam dziwne uczucie deja vu, odczuwam coś w rodzaju niepokoju, serce zaczyna mi bardzo szybko bić a temu wszystkiemu towarzyszy uczucie jak by moje ciało nagle znalazło się w jakimś wspomnieniu snu (nie tyle widzę jakieś sceny, co je czuję), czuję się trochę odsunięta od rzeczywistości, ale nie tracę z nią kontaktu. Całość trwa chyba mniej niż 30 sekund (nie wiem dokładnie ile, bo nie mierzyłam) Po "napadzie...
  • moj wynik EEG: "ciągła czynność napadowa w okolicach skroniowych", napady nie ustawały przez ponad pół roku mimo zazywania lekow, dzien w dzien, non-stop, potezny bol glowy, roznorakie zaburzenia psychiczne, mordercze mysli, obsesje, zab. sex., mam 22 lata MRI czyste mial moze ktos cos podobnego? czy moze miec to zwiazek z infekcją bakteryjną CUN? pozdro Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się